Tocno , I sami sebe da se ubedime deka nie kako narod rascepeni, raskarani I ne zasluzuvame da imame drzava. Ajde, Makedonecot Bil I kje bide Pir vo tugjite oci, ovde go secat na Dr mesto niknuva. Koristat stari taktiki na pritisok, zaplasuvanje I seenje strav, Sam da se otkazes od sebe si t.e od toa koj si, koj jazik go zboruvas I tn. Se sto im se prekoruva na makedoncite od NIV se bara na drug da mu se Dade. I da ne se lazeme koristat albancite od toa ama pogolema korist treba da IMA nekoj drug. Ne veruvam deka planovite kje im uspeat, se smenija vreminjata.
Како тоа овде што го чита не е баш народот, а што е? И кој рече дека било кој од било која опоз. партија се сложува со ова, јас фино се изјаснив што мислам за национализмот. Секој националист за мене е идиот.
Narodot vo globala ne se slozuva so tvojot stav taka sto imas pravo na svoj stav kako poedinec ama ne si narodot. A tvoeto mislenje e tvoja rabota, jas ne ti ni replicirav.
Среќа што цел народ не е ваков, да мрази националисти тогаш за кај бевме. Не знам јас човек во светот што не си го почитува и сака идентитетот. Ова волку го немавме чуено до сега нели аутлоук.
Па јас ти реплицирав, и што ако, да не не смеам, форум е ова, а не твој приватен муабет со твоите истомисленици. А имаш податок колкав број луѓе се сложуваат со мојот став, за да можеш да кажеш дека во глобала народот не се сложува со мене?
Igra, golema kampanjska igra, a nie sme I albancite I nie samo igraci na golema shahovska tabla. Narodot e svesen za toa, zatoa Mora da se istrae.
Koga kje raspisat novi izbori kje ja vidis sama brojkata. Ne e moj forumot tocno megjutoa ne gledam potreba od debata posebno za definicijata za nacionalizam.
Не сме, јас си ја бранам и сакам земјата во која сум се родила а тоа е Македонија, а Бујар ја сака Албанија, за Мк ич не му чуе. Ама ти си од братучедите на Бујар 100%
Pa kako sto gledam nema da trcaat ni za aboluciran po vtor pat ni za sevo ova sto Sega postizborno ja trese drzavava. Ama ajde, na izbori stom taka mislis, mecka strav vo sdsm nema strav ni vo vmro
Да втор братучед Не бе девојко и он си ја брани земјата во која е роден, сака да има химна која ќе ги опишува неговите национални чувства, што не ти е јасно, како што химната на државава ги опишува твоите нациоални чувства, разбираш? Јас не се сложувам со него, ниту па го поддржувам, кај се видело левичар да брани десничар - тежок националист. Ти изгледа цело време не можеш да разбереш какви ставови застапувам, се гледа дека не ти е јасно.
Ако се родев во Албанија, Германија или во Америка сигурно немаше да скокам таму да си ја бранам земјата и да барам химна, ќе ме утепаат. Секоја држава си ги негува своите симболи, албанските има каде да се негуваат и нема потреба да се вметнуваат во Македонија. А ти знаеш што подржуваш, сдсм ги поддржуваш луѓето кои се болни да дојдат на власт продавајќи ја државата а за тоа да се правдат со направениот криминал. Нема да помине тоа, криминал е едно држава е друго. Фала пријатно.
Не, Левица ја поддржувам, да ти олеснам, да не нагаѓаш. Тие држави што ги спомна се капитиластички општества, такво е и нашето за жал. Капитализмот рака под рака оди со национализмот, уште ли ќе се објаснуваме, досадно стана. Нациоализам држава не гради. Така у штаб ве учат, дека сдс продава држава, хахаахахах, закон еј, лекцијав од пред колку години ви е? Ништо ли ново не учите таму? Вие уште ли сте ќорави за криминалот на смрдениот, згрешен пастир ваш гвујо?
Срамота е затоа што претседателот ненормален ја аболицираше цела банда криминнална на вмро, затоа е срамота. Ај пријатно, муабетиве вмровски не ми се верглаат.
Ја имам прашање општо до сите. Како бе ве заболе двојазичноста, унитарноста, химната, знамето итн., а не ве заболеа криминалите на луѓето? Повеќе ве боли химната(што не ја слушаме ни еднаш годишно) од изгубени млади животи? Ве боли унитарноста, а не ве боли Мартин, Тамара? Ве боли за знамето, а не ве боли какво здравство имаме? Ве боли двојазичноста, а сте виделе што учат новите Кембриџ деца? Еве ќе ги тргнам на страна платите, партиските вработувања, ама како трпите неправди што коштаат животи?
И јас тоа се прашувам. Моето мислење е дека се` ќе направат дрпмне само да ја дефокусираат јавноста и народот од еден непобитен факт, а тоа е дека ЌЕ СИ ЛЕЖАТ. Знаат дека народецов се пали на национализам, квази патриотизам, фрази како "името не го даваме"... Знаат каде целат. Национализмот пали само кај гладните усти и кај слабо информираните. Не сакам да звучам како да потценувам некого, но фактите зборуваат. Еве видете ги само оние што ги прашуваат зошто протестираат? Јас еден разумен одговор не слушнав. Криминалите на Грујо и фамилијата не смеат да се заборават. Тие мора да одговараат за лудилото до кое ја доведоа земјава.
Ама јасно ни е кај пали национализмот. Организиран криминал до врв. Перење пари на центрифуга. Убиства. Градење споменици кај што не треба. Небаре минимална плата ни е 700Евра. Па ајде ќе си играме со споменициве. Па преместување. Абе хаос. Да не продолжувам понатака. И сега се фатија за името, знамето, јазикот... Се решивме друго, па тоа ни остана.