1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не гледам, најсериозно. Како што пишав пред некој ден, за војна се потребни двајца, а сега засега само дпмне отвара фронтови и провоцира на две страни, од една страна ги провоцира Албанците, а пострашна е другава страна, т.е. тоа што создава раздор и поделба помеѓу самите Македонци. А за мешањево на странциве... и мене ми создава чувство на банана држава. Но не може цел свет да не е во право а само Грујо да е во право со тоа што мисли дека власта му е од Бога дадена и дека мора вечно да владее. Кој му е крив што не се прогласи за крал на време.

На galapce, softy1, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Види вака, јас не ги сакам ниедни, сите политичари од сите партии ми иде да ги обесам на плоштад, сите се тешки ненаситни гниди...не е битно..сакав да кажам дека баш сега вмро не отвара фронт како што ти велиш, напротив, сака да го затвори.
    Па нели го гледаше ониој шипацон со косана, име несакам да му спомнам оти ми се повраќа, јавно на тв кажа дека ние македонците сме народ без идентитет..И, сега кој кого провоцира??

На IvannaT и LollySky им се допаѓа ова.
  3. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Mile Panika ne bese daleku od vistinata koga go glumese Zoran Albanecot :D

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Оооооп ете ти притвор за Сеат Кочан, ајде нека се угоди за добро...:rofl:

На LollySky и anaja1 им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не сум го гледала, скоро па и не гледам ТВ а посебно не заморни политички дебати, ме нервираат. Секако дека не го оправдувам ако рекол така.
    Како и да е, имам свои изградени ставови и не ги менувам така лесно, за дпмне сеуште мислам дека ако на време расчистеше со криминалците, ќе владееше без проблем уште многу години.
    Всушност вистинското дпмне умре со заминувањето на Љубчо, ваков таков, си беше прав вмровец. Сегашново дпмне е узурпирано од криминалци.

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    8.527
    Da bevme normalna I pravna drzava fikusot t.e. golemoto nisto ke go zatvorea zatoa sto izvrsi krivicno delo plukajki po ustavot na takov nacin. Fikus najgolemiot sram za Makedonija sto ne zadesil nekogas.

Tuku aj site vmrovci odgovorete si na samite sebe, zosto uste koga pocnaa pregovorite za valada megju vmro I duI, GruevskI ne go povika celiot narod da izleze na ulica protiv deklaracijata? Zosto toa ne go napravi uste prviot den koga ja vide deklaracijata?
    Nekoi raboti se mnogu jasnI, ama I del od narodot e glup, a nekoi se pravat na glupI. Mizerija.

Samo glup I naiven covek moze da pomisli deka tuka se brani ustav, drzava, jazik I sl.

На theowndemon, Zlatna12345 и celineparis им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Цело вмро станаа тешки криминалци, ама не одиграа убаво пред избори, се посраа за едни помочани 5% покачување на плата, сосема го заборавија народот и неговата беда...да ни покачеше плати на сите по 30%, сигурна сум дека цел народ ќе гласаше за него.

На elimkd и LollySky им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Реално ние во просвета и заборавивме што е тоа покачување на плата, ми се чини во другиве сектори имаше колку толку покачување а мене ми е иста платата веќе осум години.
    Јас мислам дека сепак немаше да гласам за нив... Пак ќе ми пречеше тој пусти криминал и непонесувањето на лична одговорност по никоја цена. Дури и швалерајот на Димчо сакаа да го заташкаат :D

9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Нас во здравство ни качија малку ама сето тоа е далеку од нормален стандард за еден човек.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Таман си помислив да не стварно сум те помешала со некој друг, кога ете ти, крајот го краси делото :D

И јас ти ја разбирам нервозата, со сила Влада не бидува :D

Ама тоа не ти дава за право да му кажуваш на девојчето да пишува тоа што ти го сакаш.
    Затоа во темава никогаш нема да има дискусија, многу памет тече низ темава и претура, нема место за аргументи, а и зошто да се обидува некој 8)

@JuLleE ај бе цуци не се избацувај вака коа не си у тек, или сакаш лајкчиња, бидејќи само вие поддржувачите на сдс останавте на темава, другите чат пат некој сеир ако фатат.

@BabaRada не ги дриблај, нас у здравство ни качија 50% ^_^

На IvannaT и baba Rada им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    258.605
    @Abeja како не сум во тек, па тука сум си јас, како домородец станав на темава, од нејзиниот почеток8-|.
    За лајкови не грижи се, ги збирам во 40-ка та;).

На galapce, referentka, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    По твојава логика-која си ти да и кажуваш на @JuLleE да не се избацува во темава? (facepalm)

И во кој точно дел виде кажување да го пишува тоа што јас го сакам?

Ете, тоа и јас го викам, дај некој аргумент, а не само нервозни муабети :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    258.605
    @LollySky јас и @Abeja сме стари другарки на темава:D.

На LollySky и Abeja им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Она не разбира дека две цуци можат заедно кафе да пијат а едната да го поддржува Заев другата Груевски :D

Еј еј, не само на темава, туку на сите теми!

Лолита ај инаф, да си легнеме, касно е, ја ќе треба уште два три пати да станам ноќеска.:inlove:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Dobro vecer :) izlaza za platata deka ti e ista 8 god :) koga sme kaj licna odgovornost, dali toa go gledas vo sdsm? Zosto velis vmro otvara frontovi? Kako ne te fakja paranoja od situacijava koga ocigledno I po izjavite na ZZ , na baranjata za dvojazicnost I vo Dehcevo, Pehcevo I tn. kade ova e banalno , a da ne zboram za genicidot ... Sekoj svesen, duri I da imalo genocid sto e nepoimlivo, toa moze Albanija kako maticna drzava da go napravi, ne go pravi tuku Makedonija da go napravi, a zs ? Ako ne daj boze vo najlos slucaj se zavojuva da gorat ovde I makedoncite I albancite I site Dr malcinstva, a Albanija cista da bide de.Kje gi zrtvuvaat site za dobar profit, a Makedonija bi ja nemalo. I ne e alarmantno ma, ne taman rabota. Samo jas sum seuste optimist deka ova premrezje za site nas dobro kje zavrsi.

На Lianna Anna и IvannaT им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Добра ноќ @Abeja ....

@Outlook , да те прашам само од каде пак ти можеш да тврдиш нешто за мојата плата?

Зошто би требала јас да се замарам со лични одговорности во сдсм? А на што конкретно мислиш? Па тие сеуште не се на власт, така да не знам за што ги сметаш одговорни.

Зошто не го правеше муабетов за Албанија, Албанци, војна, геноцид итн. пред два месеци? Албанската платформа е потпишана во декември.

17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Za platata znam koga ima pokacuvanje ili IMA za site ili nema :) A za odgovornost sdsm IMA odgovornost prvo kako opozicija, vtoro ZZ bega od sudot kako gjavolot od krstot, kade e odgovornosta kako lideri?Treto, koj potpisal uste vo dekemvri platforma? Albancite? Zs posle izbori se digna famata I nie kako narod seuste I ne znaeme sto se sodrzi taa platforma. Nie kako narod treba da ucime od albancite, mislis tie ne se karaat kako I vmro I sdsm? Se karaat ama stom stanuva zbor za nacionalen interes tie se edno. Se dodeka toa ne go naucime kje stradame. Svoj protiv svoj ne se odi, trgna li natamu nikomu nema da mu bide dobro.

18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Во просвета немало покачување изминативе осум години, други јавни сектори имаа ама во просвета немаше.
    Каква одговорност има сдсм како опозиција и зошто сметаш дека тоа е мој проблем?
    Зошто сметаш дека е мој проблем ЗЗ и неговиот однос кон судот?
    Албанските партии платформата ја потпишаа уште во декември, ПРЕД дпмне да преговара со нив за коалиција (стварно не знаеше?)
    Е тоа и ти запрашај се, зошто се дигна таа фама пред две недели, т.е. откако стана очигледно дека сдсм формирала парламентарно мнозинство и треба да го добие мандатот.
    Јас не ги делам луѓето на Македонци и Албанци. Ниту се сите Македонци добри, ниту сите Албанци лоши.
    А за поделбите и вртењето на Македонците еден против друг виновен е само обидот на дпмне да дефокусира внимание од своите криминали, по цена на конфликти, судири, па и војна.

На Zlatna12345 и anaja1 им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ama zaboravas kolku vmro ja kaci platata vo prosveta ili ne rabotis tamu 8god. zs imase po site mediumi za toa I bese veteno uste edno pokacuvanje sto se odlozi ne mozam da se steam tocno od koi pricini bese vo momentot. Znaev za toa megjutoa vmro ja odbi platformata ako bila OK kje ja prifatese zs da ne ostane na vlast ionaka vmro pobedi so 52 pratenika, a ne sdsm. Ne e rabotata za vladata sto bi ja oformila sdsm tuku sto se prifakja sdsm samo da dojde na vlast. Toa e problemot. Koj I da oformi vlada Sega znae deka kje bide nestabilna I izbori se neizbezni ama Mora ednas za sekogas vo nasava drzava da se znae deka tocno nie sme multietnicka drzava sto znaci ne sme eden narod I edno malcinstva tuku povekje. Sekoj moze da se cuvstvuva kako saka makedonec, srbin, albanec, turcin I tn. Da UCI na koj jazik saka no, ovaa drzava da ja pocituva i ceni, ama toa kje bide koga nie kje staneme svesni za nasata vrednost kako narod. Mesas kriminal koj ne e dokazan voopsto kolku od toa se e vistina, a kolku ne ne znaeme, ne vikam deka se e sjajno no, sepak vmro ostana na osnovnite postulati, a sdsm ne znam so ZZ kade otide. Veruvaj vmro nikogas ne vodelo politika na zadojuvanje so omraza I svrtuvanje eden protiv drug. Ubavo vikas sekade IMA I vakvo I takvi lugje ama osnovata na vmro ne e omraza kon bilo kogo. Toa e povekje od ocigledno samo ako sakas da go vidis toa.

На Lianna Anna, IvannaT и Abeja им се допаѓа ова.
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Десетта година сум во просвета, имаше едно покачување на почетокот и толку, беше одложено се заради "глобална економска криза" и толку, потоа се заборави и заташка темата.
    Дпмне не се договори со Дуи заради СЈО, а не заради платформата.
    Како бе криминал кој не е докажан??? Е тука тотално се разидуваме, значи за тебе и криминал да е, само од дпмне да е. Со партиски адвокати кои преоѓаат преку се од нивната партија навистина нема поента да дебатирам. Ова дпмне нема никаква врска со вмро, ова е банда криминалци.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.