Еве денес пак ќе протестираат, Заев убаво им објасни дека нема менување на ништо и нема двојазичност низ цела земја. Ниту слушнале ниту пак ќе имаат уши за тоа....ЗА ШТО ЌЕ ПРОТЕСТИРААТ СЕГА? И оладите за Зијадин Села
Izvini sto moras ti tvoite pari(vreme) da gi trosis na forumov na takvite kako mene. Jas ne sum koj znae kolku dlaboko zapoznaena so politika. Jas samo gledam kolku e 2+2. Eve zosto ti si zapoznaen so site politicari na scenava, objasni kako izjava na nekoj seljak staven za gradonacalnik na Struga, vo vreme pod rakovodstvo na Gujo, ukazuva na negovata pozitivna strana, ili pak negativnata strana na SDSM. Ili pak ukazuva na bezobrazlukot na albancite vo odnos na izjava na eden covek? Vise koga ke izjasnite stav ili mislenje bidete spremni da go odbranite do kraj. A "ti nisto ne razbiras" ne e branenje na stav.
Znaci Gujo i javno da izjavi deka ubil covek negovite simpatizeri ke go ubeduvaat deka ne go ubil, ili deka SDSM I DUI se krivi. Za takviot narod i Hitler e cest da gi vodi.
Како тоа Села станал градоначалник за време на Грујо? Кога Вмро имаше против кандидар на Села во вториот круг од локалните избори , ако сакаш да знаеш тој стана градоначалник благодарение на македонците од сдсм кои го гласа Села. А за тоа што Сдсм сака да биде партнер со некој кој не го признава македонското знаме македонската химна , а и цела македонска нација не ти укажува доволно на тоа твое прашање.
Еве ти не верувaш декa З.З местел тендери, дaвaл пoткуп... Дoкaзи имa, aмa не сaкaш дa ги видиш. И..јaс гo гледaм криминaлoт нa НГ кoј е пренесен преку бoмбите. Верувaм декa не се мoнтирaни oд прoстa причинa штo Гoрде, Зoки, Миле сo свoјaтa oстaвкa гo пoтврдијa тoa.
Sela ako e sega gradonacalnik na Struga, togas stanal gradonacalnik dodeka Gujo bil na vlast. Prosta matematika. I kade toa pisuva seka SDSM saka da e partner bas so doticniot Sela?
Ne rekov deka ne verubam deka ZZ mestel tenderi ili ne vrsel kriminal. Jas ednas rekov : Nema politicar sto ne izvrsil kriminal!!! Ama ako treba da biram megu ZZ i Gujo, nema da se razmislam nitu za milisekunda. Daj boze da izleze nekogas politicar za primer. Odma bi go menjala ZZ.
Ти кажав дека немаш појма дека Села е кључ на оваа коалиција , бидејќи беса произлезе од самата Дуи така да ако Села не влезе тогаш Аш нема коалиција и нема влада значи ЛСДМ 49+ ДУИ 10 = 59 + СЕЛА 2 = 61 Останатите не се сигирни бидејќи беса не се поднесуваат со дуи! Ама ти о том појма немаш , ја знаеш песнана!
Е па тогаш редно е да бараш трета опција кога сама тврдиш дека и ЗЗ е криминалец а немој постојано да не убедуваш дека он ќе сее мед и млеко во мкд
Okkk, ama ako SDSM ne pregovarase so DUI i BESA togas koja ke bese vtorata partija (t.e. prvata vo slucajov)? Pregovori so albancite se neizbezni, i koalicina VMRO-albanci ili SDSM- albanci e isto taka neizbezna. I ako pretstavuva zrtva toa sto nekoj si sto izjasnil loso mialenje za makedoncite za od pred 100 godini, da bide gradonacalnik vo grad kade sto i nema mn makedonci, na smetka na Gujo da ide vo zatvor. Jas bi ja prifatila.
Pa ne iskreno. Ne sum sretnala nekoj da rece ZZ e cveke za mirisanje. Nitu sum bila svedok ZZ da ja ograbi Mk milijardi i pak del od narodot bezuslovno da go podrzuva.
Тоа ГУЈО ви е Грујо препоставувам.Се подсмевате на човечки недостаток?Сериозно до толку ниско паѓате?Утре може и детето ваше да не може Р да каже .А знаете како викаат кај нас Не се смеј никому за да не ти се навеј истото Продолжете си сега со политика..
Сеља стана градоначалник благодарение на Мијалков и Тачи , они си се договорија за Струга , па затоа Тачи му е верен на Мијалков до смрт , бидејки единствена општина што ја освои беше само Струга ! Тоа го знаеме сите стружани па затоа дмпнеовците не идат Струга!