da , so transparentna predizborna programa , neka ja iznese zaev platformata pred narodot , za da vidime dali narodot glasal za promena na vlast i "zaednicka makedonija"
Грешка си пријателе. Тој е “само обврзан“ во рок од 10 дена да го додели мандатот. Тоа е за претседателот да не си го чува за по дома, како што прави сега. Не може да се прават нови избори оти тој цело време намерно го обструира процесот.
I pak istovo, poso od dekemvri do sega ne moze golemi razliki da ima vo rezultatite. I edno e sigurno, VMRO ne obezbeduva samo 61 pratenici, pa ke mu trebaat albancite, albancite ne koaliciraat so VMRO. I? Do koga ke terame so sila ubavina?
vazno e da se pocituvaat ustavot i zakonite , a ne znam dali gruevski ke dobie 61 mandat na izbori , ne znam nitu dali nekoja albanska partija ke koalicira so vmro ,
na krajot sekogas izleguva toa , DEKA VIE NAJDOBRO GO TOLKUVATE USTAVOT I ZAKONOT I SITE MORAAT DA PRAVAT ONAKA , KAKO STO VIE PROSVETLENITE MISLITE , A AKO NE , SIGURNO SE KRIMINALCI I KE ODAT VO ZATVOR e zatoa makedonija e vo vakva kriza sto moze da eskalira i da go zagubime site toa sto go imame ja prifakjam od vas samo parolata NEMA PRAVDA , NEMA MIR
Pa eve gledas valda. Situacijata e taa... Sto tocno mislite deka ke se promeni so novi izbori?! Da ne zborime deka za organiziranje izbori trebaat pari... Na sto se nadevate ne razbiram?
Те сфаќам. Ете да се одржат избори, ама што ако пак не успее мандатарот да формира парламентарно мнозинство? Би дошле во ситуација секој месец да има избори, и тоа едноставно не е ниту логично а ниту изводливо.
zaev nema da dobie 49 pratenici , nema da dobie dovolno nitu so site albanci da formira vlada , isto onaka , kako vo 2014
Jas samo ZNAM deka nitu Sdsm nitu vmro mozat da obezbedat mnozinstvo bez albancite. Da bideme realni. Ja gledas podelenosta na narodot. Razlikite mozat da bidat vo 1-2 mandati.
bejli togas kazuvase ., i albanskata mafija , oti toa e diaspora , i direktorot na cia sto bese vo poseta na albanija ... mnogu raboti se slucija od poslednite izbori , jas ne mislam deka "vcera " bea izborite
Ok, jas nemam nisto protiv izbori. Ako toa e cenata da ve zatnat ok. Ali sum sigurna deka podelenosta e taa. Dzabe pari frleni, dzabe vreme izgubeno...
@zoran43m.k i da receme hipoteticki deka situacijata e taa i po izbori. Do koga ke izbirame? Izborite ne se sigurno resenie za izlez od krizava.
vie kako da sakate da kazete deka stom "morame" so albancite da pravime vlada , da se otkazeme od drzavata sto ke bide ako bide , nisto ... vo sekoj moment ke go pravime ona sto e najpametno da ja zacuvame drzavata , mirot i megucoveckite odnosi sekoj povik da se dade mandat na partija koja ne pobedila na izbori io povik za ulicna demokratija a toa bi bilo uzasno za sekoj zitel na makedonija , bez razlika na etnicka pripadnost
Ги гледав сега вестите на сител, една госпоЖа докторка родена у Виена, израсната и живее таму дошла овде да протестира Срцето ја болело за Македонија, абе ај Единствено нешто што може да ја боли за Македонија е gluteus maximus (докторка е ќе ме разбере) Лесно е да ја сакаш Македонија од странство, дојди живеј тука да те видам