OFF TOPIC: Јас како тинејџер (2002/2003/2004) кога ме праќаа моите да пазарам бел леб чинеше 19 денари сега е 28 денари, млеко битолско 1L 36 денари сега е 50 денари, зејтин Брилијант 42 денари сега е 65 денари, цигарите на татко ми Marlboro Gold 90 денари сега се 130 денари. Струјата за потрошен киловат kW електрична енергија во 2003 беше 1.4 денари сега е 3.9 денари, а да не правиме муабет за индустриската струја ИЗГОР од 4.7 денари сега е 9.3 денари!!! А колку беше просечна плата во 2004 250 евра (15.517денари) сега е 370 евра (23.457 денари) или разлика повисока плата за 120 евра или 7.500 денари од 2004 до 2016. МНОГУ! Thank you very much! Таман да си платам поскапената струја и поскапените продукти и кога ке видиш за цела декада од владеење на ДПМНЕ направиле едно ГОЛЕМО НИШТО, ама да беше само за ова ЗА СЕ фушарско и шлајфување во место. http://www.stat.gov.mk/IndikatoriTS.aspx?id=14 ON TOPIC: Се виде колку од власта се чесни и патриоти воедно веруваат во "независното" ним судство, Сеад Кочан кидна за Русија со украдените пари, чекај бе врати се, нели за Македонија се работи?!
Бетмен серит и тој старецот избегаа од емисија. Сеад Кочан избега од државава. Грујо се очекува секој момент да избега од планетава. Па тоа се вистински патриоти. Така се сака и се брани земја.... Што подалеку, тоа подобро. Туку, гледам сега слики како протестираат некои сељаци со трактори и околу нив трчка Дурловски зар толку ниско може да падне врвен уметник? Да му се плукнеш на уметниот. Заради политика еј Уствари мора така... Инаку кој ќе му ги школува децата? Плаќа по 6.500 евра по дете... А има три деца... Па мора да се заработат тие пари. Ако не со пеење, тогаш со возење трактор пред влада
Точно е дека струјата беше поефтина ама за тоа е виновен БОНБОНА БИЗНИСОТ на Рада. А за платата немој да збориш мн бидејќи јас во 2004 зимав 11200 ден. Што е два и пол пати помалку од сегашнава што ја земам.Вашата влада не мрдна со прст да направи нешто околу платите и пензиите.Мајками во 2003 земаше 3600 ден а во 2006 4300 ден.пензија а сега зема 8 700. И сето тоа во услови на европска криза , а згора на тоа и домашна политичка наметната криза од опозицијата која не знаеше каде тера.Ве молам немој да збориш паушално за економија цени плати и др.!!!
kakov e toj mir i edinstvo koga malcinstvoto go vladee mnozinstvoto? ako bese toa mozno , nemase lugeto da ja izberat demokratijata kako opstestvo i vladeenjeto na mnozinstvoto od narodot
zelba vi e da pobegnat lugeto sto ja branat pravdata i vistinata za da pljackosuvate po drzavata kako provereniot vi vodac zaev , ama podobro bi bilo da zakocete malku bidejki predizvikuvate naroden gnev , koj ne e dobar za nikogo , ama za vas bi bil poguben. razmislete malku sto licno rizikuvate so sirenje izmami i lagi
Кои луѓе ја бранат вистината? Која вистина? Вистината дека Грујо е криминлец? Да, тоа е вистина... Инаку зошто би бегале сите? Ако грујо не е криминалец, ќе му препушти на Заев одамна место во владата и ќе се повлечеше ко нормален чоек... Ама тој ве тера со сила по улици да стоите и да тепате новинари. Вистината е дека на грујо му треба лечење во лудница.
SE PRAVIS MUTAVA NAMERNO , GRUEVSKI MU PREPUSTA NA ZAEV DA VLADEE SO DRZAVATA BEZ DA GI RASPRODAVA DRZAVNITE INTERESI , AMA ZAEV NE SMEE DA PRIFATI BIDEJKI NEGOVITE KRIMINALI VO PRISLUSKUVANITE RAZGOVORI KE IZLEZAT NA VIDELINA , ZNACI LAZES DEKA GRUEVSKI SE BRANI SEBESI I DA OSTANE NA VLAST A isto jasno ti e i tebe i na site deka nisto od prisluskuvanite razgovori na gruevski ne dokazuva kriminal , vi ostanuva samo toa , da lazete i da mu sluzite na gavolot , mislejki deka nema gospod tuku bogovi se vi idolite sto sami gi izdignuvate da im se poklonuvate
Ко прво Ај не туку се дери.. Напиј се апче и смири се. Ко второ грујо не се брани сам, туку козата на комшијата ја брани. Ко трето кои кримимали на Заев ќе излезат на виделина кога грујо е 11 год на влсст? Што праел Заев кога е ОПОЗИЦИЈА? Гледаш, не можеш ни да размислиш сам... Латас размислува за вас во секое време...
zaev "svrtel" vo 11 godini vladeenje vo strumica 200.000.000 evra , gledas li kolkava cifra e toa a voobicaeno e da ja ignorirate sustinata so nesto banalno (kako "derenjeto" vo momentov) toa vi e "vmetnato" na obukata sto ja imate , sekako debelo naplatena od parite na soros i kriminalnoto makedonsko podzemje (za makedoncite , a za albancite od albanskata dijaspora i albanskoto podzemje vo makedonija)
Епа ни плаќаат дебело и мора да пишуваме вака. Мислиш за џабе ми купија 5 стана и 10 џипови? Еве имаш поздрав од сорос и фамилијата... Дојди и ти од кај нас и тебе ќе ти купат џип, сеа шо да ти праиме коа не си од кај нас. Заев крадел, ама затоа грујо е невино малечко детенце што појма нема што е криминал. За Заев кај има доказ колку и дали крадел? Си има фирми чоекот, цела Струмица е негова, си заработува, па може си краде тука од кај него ... А овој црпко цела држава ја испокраде. Слушај разговори и ќе видиш кој колку крадел. Зоран 43 год имаш, ја ќе те учам како функционира државата? Знаеме дека сите политичари се исти... Што не е јасно? Секој за во џеб си гледа.
ne se site isti , ete gruevski ke mu dade na zaev da vladee so drzavata ako se otkaze od tiranskata platforma znaci ne se site isti i ne se aramii , ama zaev NE SMEE da ja prifati ponudata zosto veke naplati dvojazicnost od albanskata mafija , pa ako ne isporaca ona sto go naplatil , ke go najdat vo nekoj endek , a vie ke go iskoristite toa da go napravite gruevsaki ubiec... bedni ste i bedni vi se tie pari sto gi zemate... zal mi e iskreno i od srce za vas , bidejki nikogas nema da imate vnatresen mir...
Дечко ти си луд дефинитивно, какви монтажи бре, оди гледај СИТЕЛ, КАНАЛ 5, АЛФА, ТВ НОВА...те молам они не прават монтажи и од прва рака информираат...
Научи се прво со кирилица да пишуваш па може ќе те резбереме што кажуваш. Бодеш очи некако... Што знам...
Тоа ти е исто ко оној Кајмакоски де што пишува многу патриотски. До пред три години пред да се пријави во она шоуто го немаше никаде во Македонија доаѓал само на гости и тоа не многу често и дали секоја година е прашање, па сега глуми патриот. Цел живот во Виена и сега збори
@Maro87 Грешка си Кајмакоски иако преселен во Виена, стално доаѓа во Мислешево. Човекот и пред да се појави во шоу тука некаде беше само во сенка, често беше придружен вокал на Скопски фестивал
@zoran43m.k @ADOKI mene samo me interesira dali vie bi se soglasile SDSM da e novata vlada bez ucestvo na albancite (dokolku imase takva moznost)? Ili Gujo mora da vladee po sekoja cena?