Нервозен е ADOKI нешто неможе сам му ја нема Veteruska веќе банирана е, не се тагнува повеќе, СДСМ доаѓа на власт, му гори затоа е бесен и вреѓа членови ДПМНЕ ова со платформата им е дефокусирање/алиби да се спасат не одат во затвор на човекот очигледно не му се оди во затвор си вика "сите крадеа и Љубчо и Бранко, и Хари и Бучко не отидоа во затвор зашто баш јас да одам сега?" Да крадеше 4год (1 мандат) ќе биде ОК ке ти прогледавме низ прсти, ама 11 години и плус да си ја приватизираш државата како твој личен дом и да украдеш колку 3 годишни буџета?! Као шу би рекол Велија Рамковски " И со (новинарството) крадењето се претера! "
Педофили стари... Од овие старчишта буквално страв да те фати. Која омраза ја имаат... Па закани, па навреди. Само бесење на плоштад за вакви болноумни пациенти. Прво што им направила девојката за вакви работи да пишат? Што е крива таа дека изгуби вмро? Навистина за срамота... Ете ви го оцрнија образот овие вмровци. Ја да бев за вмро сега ќе ми беше срам да кажам. Плус неписмени се в крај. Нека си возат трактори пред влада, не знам кој им дал пристап до интернет. П. С. Сега за нивна одбрана ќе напише некој вмровец коментар од типот на: - Ама тие добронамерно напишале такви нешта под сликата нејзина... Така коментирале затоа што внука му им се свиѓа и сакаат деца да имаат со неа... Значи сакат да се размножуваат Македонците, а вие ги хејтате.... Значи страшно. Тие се добри педофили... овааа... луѓе де. Така Латас ни кажа...
Dajte predlog da im dademe, da gi iskoristime dodeka se tamu samo grujo moze vakva masa na narod da sobere, kjutuk inat! Ja samo se prasuvam so im e? Koj tolku im ispra mozok??? Doma koga odi samo grujo po tv go bara ili slusa i za zaev i programata negova? Ova veke mi izgleda kako plateni da se po 1000 ce dnevno. Ne znam koj covek so licno mislenje i stav ova go pravi? Den dva ama dve nedeli? Ne sum veruvala deka imame tolku kvazi patrioti vo drzavcevo.
@Згодно Момче воопшто не сум нервозен ако мислеше на тоа , и баш ми е гајле дали ќе формира влада Муртинецот , но едно ќе ми биде криво што после тоа нема враќање назад , слушнете што кажуваат Албанските политичари за платформата не го слушајте заев што вика , бидејќи он не е во ситуација и можност да јценува , туку ќе биде уценуван дури и му се закануваат дека че бидел ликвидиран доколку не с придржава до ветеното.Вие си знаете ама после е...ње нема каење!
Зарем Груески треба да биде дежурен полицаец да варди што се случува по улици. Впрочем убиецот беше фатен и казнет на 13 год затвор и што тука не е јасно?
Ај ќе ги слушаме албанциве што викаат за платформата, ама... исто така да ги слушнеме и што зборуваат за Грујчо тогаш, м? Нели викаа дека прифатил многу повеќе од Зајко? Или лажат?
За воља на вистината такви малоумни створења има од сите партии. Од нив памет не можеш да очекуваш, и истите тие кога ќе се смени власта, ќе го "зборат" истото за член од фамилија од било која друга партија. Така да.. Видете, јас во принцип сум за признавање на малцинства и за тоа тие да имаат свои права. И сум либерална во тој поглед. Ама како бе така да коментирате дека не ви е битно ако се сменат банкноти или што ти ја знам. И те како ми е битно. Да, сиромашни сме. Да, младите си одат. Ама ако им го дадеме тоа нема да се обогатиме. Така да она колку сме сиромашни а вие за тоа сте се фатиле не е баш реплика овде. До вчера немаа никакви права, денеска паламудат дека химната и знамето им сметале?! Па одете таму кај што нема да ви сметаат. До вчера немаа никакви права, денеска на сите права што ги уживаат, се дрзнуваат да бараат промена на државни симболи?! Почнаа со.. ама дајте ни да учиме на наш јазик и не бараме ништо повеќе. На! Ама да ни дадете и еден факултет бар. На 5! Ама овакво, ама онакво... крај нема. Колку и да сакаш да си либерален не ти даваат. Сите знаеме дека Рамковниот договор беше присилно наметнат. Сите знаеме дека Македонија како земја има дадено највеќе права на малцинства. Албанците ги исцицаа сите права што им следуваат како малцинство, и сега кога нивните лидери немаат што да им понудат повеќе, создадоа некаква си небулозна платформа со налудничави барања. На албанските граѓани ни на крај памет не им паднале банкнотите или некаков си "геноцид" и тие прв пат слушнаа за истиот со платформата. Ако политичарите толку добро им мислат на граѓаните, најдоброто што можат да го напраат е да седнат, да исплатат долгови, да отворат работи места, да зголемат плати. Албанските партии уште еднаш докажаа дека онаквото ги боли за земјава, ама си го манипулираат народот како сакаат и каде стигнаа. Заев на последниот прес уште што не рече платформата е отфрлена. Откако заврши со читањето на програмата рече веќе ниедни претходни програми и платформи не важат, ова е програмата на новата влада, е уште што повеќе да ви се каже за да сфатите?! Тие надвор уште протестираат. Ова никаде не се видело. И јас гласав за промени, ама на реформи, не на државни симболи. Ако Заев тоа го допушти, или било кој друг, стварно ќе се молам да го акне комета.
Ништо од тоа нема да се случи, нема никакво менување на ништо. А за овие што протестираат веќе се срам..
Искрено се надевам дека нема ништо од тоа да се смени. А за тоа што протестираат, немам веќе што да кажам. Се е излишно. Туку го слушнавте ли Ристе од Торонто? Среќа па е згоден, за другото да сме здрави и живи.
Овие патриотите продолжуваат да протестираат, ама овојпат со велосипеди низ цела земја. Леле мори мајко каков срам веќе
Тешко тоа, тие и после изјавата на лидерот Заев дека нема менување на ништо во земјата тие продолжуваат, толку им е капацитетот изгледа...
Na Alfa ima debata. Zosto ama ZOSTO glumecov se mesa vo politika?! Zapnal-Zaev da ja kazese programata pred izbori da vidime dali ke glasale za nego. Nemozat da sfatat deka narodot ne e ZA Zaev kolku sto e PROTIV Gruevski.
Абе мора да има и такви кои нивните професии зависат од партијата за жал ама тоа е вистината. Кој им ги правеше рекламчињата за мојата чудесна земја, рекламните кампањи на дпмне кој ги зборува. Му фрлиле паричка и сега ќе се меша во политика...
ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Македонски Манифест предупредува, македонските државни институции и македонскиот народ за така наречениот план Б договорен во Струга од поранешниот терорист Али Ахмети и албанската министерка за одбрана Мими Кодели. Целта на планот е да биде блокиран Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов преку завршување на конституивната седница на македонското Собрание и избор на поранешниот терорист Талат Џафери за претседател на Собранието. На тој начин, секоја одлука за вонредна или воена состојба донесена од Претседателот Иванов мора да помине во Собранието, каде мнозинство ќе имаат антидржавните и антимакедонски елементи. Пред да се конституира Собранието тие одлуки ЕДНОСТАВНО ги носи Претседателот Иванов согласно членови 124 и 127 од Уставот. Понатаму, план Б предвидува создавање на Влада без мандат на Претседателот Иванов и атентат врз него, за да може „законски“ избраниот албански претседател на Собранието да управува со Република Македонија. Тогаш секакви граѓански или политички протести ќе завршуваат со насилство и крв врз македонскиот народ. Македонски Манифест предупредува, досегашниот претседател на Собранието Трајко Велјановски по ниедна цена да не распишуве продолжеток на конституивната седница на Собранието. Македонски Манифест предупредува, раководството на ВМРО-ДПМНЕ да не зарива нож во грбот на македонскиот Претседател и на македонскиот народ преку дозвола за одржување на антидржавна седница на Собранието. Македонски Манифест повикува, Претседателот Иванов да спречи организирање на собраниски Пуч и избор на терорист за претседател на македонското Собрание. Истовремено, Македонски Манифест повикува претседателот Иванов да побара ИТНА СЕДНИЦА на Собетот за безбедност во Обединетите нации во врска со загрозеноста на Република Македонија од нејзините соседи Албанија и Косово. Македонски Манифест повикува, македонскиот народ ДА ГО БЛОКИРА СОБРАНИЕТО и да не дозволи на антидржавните елементи да го реализират својот пучиски план Б. МАКЕДОНСКИ МАНИФЕСТ Bice rata kazu svi.... a ja cu umreti od ljubaviiii