Протестираат за заедничка Македонија, против т.н. тиранска платформа, и мора сорос да се спомене. И против сорос сега протестирате го убацивте во програмата или сега така ви дојде и тоа???? Онака прашувам..
Е, а Сорос кога ќе го спомнат... Само во моето училиште USAID има инвестирано 30.000 долари во изминативе 5 години,за реконструкција на подови и покрив, обнова на инвентар... Ама за земање пари (и тоа во вмровска општина), Сорос е супер, лош е само кога треба да се шири параноична пропаганда.
Znaci komedii ste !!! Ajde so sreka neka ni e novata drzava. Golema Sqiptarija, uraa ke go kanam sega Soros i CIA na vecera, da ubrzaat malce proces i FBI moze ke gi pokanam, da vidam samo kako stojam so leb.
Не ти е срaм сo линкoви oд сaјтoвите нa цaци и сaрмa дa плaшиш нaрoд? Никaквa вoјнa немa дa имa, сaмo криминaлците ќе си дoбијaт зaтвoр, a крвниците шo се прoдaле зa 300-400-500еврa ќе летaaт oд рaбoтa и сo прст ќе ги пoкaжувaме Уствaри другиoв бил нa цaци и сaрмa. Пaзи сo грaнт oд aмерикaнскa aмбaсaдa А плукaaт пo Бејли сеa
Ти додека го слушаш Зоќи се рака ќе си мислиш , слушни малку што изјавува Сеља , Ахмети, Османи, И пратеничката на Албанија која вчера беше во дебар и струга. Па се ќе ти стане јасно ама изгледа тоа што е реално не ви слуша, вие сакате да слушате она што сакате да ви се каже а не она што е реално ама касно ќе ви биде дотогаш ќе ја снема и Македонија и македонскиот народ, впрочем тоа низ историјата се докажало како се разнебитува Македонија и народот македонски
Strav da te fati od vestive, se dignaa site protiv siroto makedonce. A toa siroto makedonce uste vika Nikolaaaa Nikolaaaaa, samo do koga ke vika? Edna petarda u bagrata sobrana da im frlis, ke se razbegaat kako gluvci. Ke zaboravat i na Nikola i na Makedonija za koja se izlezeni da ja branat... Nit pari imame, nit vojska, nit oruzje, nit vojnici dobrovolci ostanaa! Tesko nas, ako mu tekne na nekogo "da go puca na nas"... Gospod da ne cuva od vojna, a mislam deka ne sme daleku...
Во земјава има 35 градови, а во 31 град има масовни протести И во Виница, Валандово, Пехчево, Дојран, Богданци, Каменица и Брод кај што има по 2000/3000 жители... Преполно е на протести. Значи нема игла кај да фрлиш Тоа се едни масовни протести, па кога ќе ги видиш срце да ти застане Значи во таков град 10 души да излезат, се смета за масовност и се рачунаат како градови со масовна излезеност П. С. Ѓорѓе не го дава мандатот, а Заев му го бара... Никола се крие... Луѓето по улици... И така во круг си се вртиме со месеци па деца во градинка досега ќе ја решија работава...
Баш така, тие од дебатни емисии бегаат кога ќе ги прашаш за нешто реални и вистинито неможат да поднесат ти петарди спомнуваш...па ќе помислат војна настанало ќе се шлогираат. До пред некое време знамето ни го нарекуваа вртелешка и го палеа и газеа, сега патриоти...ако има војна дали тие ќе не бранат бидејќи опремена војска немаме???
Slusas kako zemji niz svetot izvestuvaat deka nasle nacin kako od go*na da proizvedat energija, i go gleas Koce kako vetuva deka ke gi cistel kontenjerite i ulicite. Goltni me majko zemja i plukni me na Bahamite. Da go najdam Gujo da go zadavam pa i sebesi da se udavam vo Atlantikot.
Имам потпуно ист Велигденски "ѓердан". Ама мене на врата ми стои, не на врат. Некој овде измешал термини. Што ти праи една буква.
На Зоран Заев мора да му се симне капа и да му се честита за сите процеси во кои тој истраи. -СДСМ како партија беше во процес на распаѓање после долг период т.е декада во опозициско столче, Зоран Заев ја превзема со земен долг кон Комерцијална Банка од Б.Ц во 2011 за изборите, раскарана и поделена. - Системски ја реформира, ја КОНСОЛИДИРА, ја модернизира партијата, јавна тајна е дека 70% од свој личен џеб ја финансира СДСМ од неговите фирми како Тргопродукт, Јавор Транс,Пелагонија Струмица итн. - Од една аргогантна, самобендисана, криминална, забегана власт која несакаше да седне на столче со опозициски лидер успеа да и го свитка опашот за да на крај "храбриот, НЕ ПОПУСЛИВИОТ и мудриот" Н.Г. "плаче" на Сител вестите. -Нема да има оставки во владата? Имаше Сашо,Гоца и Миле заминаа. - Нема да има широка коалиција со СДСМ? Имаше широка коалиција - Нема да има специјално јавно обвинителство? Еве го има и апси на велико! - Нема да избори во 2016? Имаше И ТОА Заев кога одреди кога да има. - СДСМ нема да прави влада? Еве го СДСМ ќе прави влада за неколку дена. Со оваа власт нема ни НАТО уште помалку ЕУ. Зашто? Едноставно затоа што нема да можат да крадат вака апла, тогаш ке има либерален енергенски пазар, Алкалоид нема да биде монопол туку ке дојде на пазарот ROSHE, Novartis,Bayer. Ќе нема провизии за автопатишта, странските фирми како во Drexler Mayer за 9 часа работни да плаќа во 13.800 денари ПЛУС не со нивни туку ДРЖАВНИ (субвенционирани) ПАРИ! Македонија во 2005 беше на прагот кон ЕУ и НАТО, зад нас беше Хрватска, Црна Гора, Србија, Албанија да не правам муабет за Косово... сите не шишнаа...и за што? Џабе драма и непотребна авантура изгубени 12 години.
http://turlitava.com/albanska-prate...es-od-debar-se-zakani-so-vojna-vo-makedonija/ Ova e otvoren napad. Debili li se MNR sto ne reagiraat? Kuferi se pakuat.