Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.026
    Ај вака да те прашам тогаш... Што мислиш како на Албанците од Албанија им изгледа на пример што нашиот Претседател лично и персонално среде Скопје ја обвини Албанија за државен удар против Македонија? Не ти личеше тоа на директна провокација на која многу лесно може да се одговори со војна? Чисто како пример ова.
    Или тоа што со денови низ Скопје шетаат луѓе со карти на Голема Македонија, па пеат песни за шиптари во гасни комори, па наше ќе било и Солунско поле итн итн?

На Gosh, anel, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Хаха Дебар Dibra едно исто само едното на Мк а другото на Ал.
    И не е точно дека има таков град во Алб.Бидејќи јас сум од окол на Дебар

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.026
    Moja грешка, всушност цела област западно од границата се викала Дебар (Diber) :)

Стварно не знаеше? Ете човек учи дури е жив.
    Бар во денешно време е лесно, отвори Google Maps, Wikipedia,побарај по интернет...

На Maro87 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    И мене не ми јасно зошто сеуште одат и ги пренесуваат т.н. протести пред собрание, кога не се пожелни од нивна страна бидејќи за нив се предавници хах. Сите треба да мислат како нив и да се на улица да протестираат, абе неможат да се помират со тоа дека никола нема да им биде премиер. Сакаат вечно да си владеат и да ја исцицаат до крај земјава која е веќе на крајот од такво нешто..

На Tanjamm и anaja1 им се допаѓа ова.
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Област и град не е исто колку што знам јас , кај нас е познато дека таа област се вика Долни Дебар со неколку населени места во долж граничниот појас , значи не мешај термини Област е едно а град е друго ок!!!

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.026
    Тука лежи зајакот :) Дода како дел од предизборните активности во Албанија, посетува област во Албанија која (намерно) е токму Дебар, каде држи националистички говор кој сите добро го знаеме.
    Е сега ме интересира зошто на нашето МНР (со Никола Попоски како министер) му требаше три дена за да упати протестна нота.

А особено ме интересира колку Дода била платена од Груевски преку нејзиниот коалиционен партнер Едмонд Темелко (другарчето на Грујо од Пустец) :)

Последна измена: 14 март 2017
    На Gosh, anel, LivingGlam и 7 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.192
    Допаѓања:
    222.225
    Не ме занимаат партии.
    Воопшто.
    Ниту сум рацист, дефинитивно.
    Но ова што го слушам на тв од албанците во албанија, конкретно дамата што изговара Илирида со најголем можен цинизам и омраза во себе
    Нема никогаш да можам да го поднесам.
    Срамота, срамота е.
    Срамота е за се што имаат а толку многу потценуваат.
    Ова не личи на политичар, пред се на човечен човек и образован.
    Толку.

На Tanjamm, bella.s, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    image.jpeg image.jpeg
    image.jpeg
    Изјава на Катица Ќулавкова денеска во МАНУ. Многу блиску до вистината.

На Gosh, sparklie, iloveyou29 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Мене ми се интересни оние луѓе што се палат дека ќе имало војна и дека Албанците тоа го сакале.
    Стварно?
    Кој човек при здрава свест би сакал војна да има?
    Зар тие сакаат нивните мажи и деца да гинат?

Пред некој ден една жена Албанка викаше: Децата на Али Ахмети се во Швајцарија и Германија на сигурно, и кога би дошло до војна треба јас моите синови да ги пуштам да се тепаат?
    Да војуваат со децата на моите Македонци пријатели?
    А политичарите кај ќе бидат за тоа време?
    Епа нема да може...

Свесни се и Албанците... И на нив ова им е дом и родена земја... Сакаат мир...

Е сега нормално дека има изроди и таму и таму.
    16-17 год девојчиња Македонки прават муабет: - Тато едвај чека војна да има за да им е*е мјката на шиптарите...

Сигурно има и некои Албанци што викаат така за нас... Ама и едните и другите... Ви личат на здрави?
    Посакуваат да има војна еј.
    Која омраза е тоа.

Кој е со едната нога во затвор?
    Кој ќе биде опозиција наскоро?
    Кој сака да се спаси со бегање?
    На кого најмногу му одговара војна во земјава?
    На Грујо...

Кој прави паники и шири шпекулации?
    Курир и Латас.

Ете кој посакува војна.

На Gosh, Someonespecial, honey.11 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Почна да мешаш жаби и баби изгледа ќе кажеш дека Грујо му рекол на Рама да ги повика албанските лидери да направат платформа во Тирана :P нели си малку цинчна!

Последна измена: 15 март 2017
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Ја видовте снимката од школо во Прилеп?
    Дирекотор ги собрал сите ученици и им кажува за двојазичност и платформата... И една ученичка му вика: Директоре, ова е срамота што ни држите политички говори во образовна институција...

И се прекина видеото.

Му го плесна.

На Gosh, Someonespecial, honey.11 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    ^
    http://www.brif.mk/video-direktorot...aќa-ne-sme-tuka-da-drzhish-politichki-govori/
    Мора некако да се заработи тоа директорско место.

Зеле субвенции и од задоволство му посветија песна на премиерот.

– За Николче! Еден голем поздрав за премиерот, му благодариме за исплатените субвенции во Република Македонија. Само така нека продолжи, а ние ќе му исполнуваме музички желби. Одиме мајсторе – порачуваат „расположените“ земјоделци.

На poenta, LollySky, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Малку е плескањето....
    Треба да реагираат родителите, веднаш да поднесат пријави до МВР и М. за образ. против директорот и градоначалникот...тука има кривична одговорност.

На Gosh, Mishela, iloveyou29 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ова е показател на кое дно се спаднати за ученици да тераат на протести да одат(facepalm)Им останаа само неписмени пијаници, пензионери и сиротине административци што ги мкнат наваму натаму...
    Шта речи а не заплакати.

На Mishela, iloveyou29, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Леле луѓе ова е срмано веќе што се прави, да тераш ти малолетни деца на протест и да им зборуваш за двојазичнот е нешто ненормално. Ама директорот не се замара со нив битно е да си го сочува директорското место и друго не е битно, ни тој не е патриот како што се претсатвува штом вака постапува со децата. Ова е ДНО ДНА, и се гледа дека на протестите се се членови на ВМРО од кои им зависи работата, таму се со закани и уцени, оние послабите кои лесно ќе ги подлажеш и пијаниците. Па почни прво од самите организиатори кои се и какви се :whew:

На iloveyou29, LollySky, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    324
    Немаш потреба од сомневање дали и зошт баш сега излезе платформата, доволно е да го гледаш однесувањето на Груевски и Ахмети и се ќе ти биде јасно. Ахмети вели јас без договор на сите партии не влегувам во собрание, очекува некој Гтуевси да каже бујрум зае стави ми лисици? А, Груевски фрла дрвја и камења по Заев кој ниту присуствувал ниту ја потпишал платформата а за Ахмети вели оставам простор за соработка. Па чекај сега, како главниот инспиратор на платформата не е крив туку некој кој нема никака врска со неа?
    Она што не го разбира народот е тоа што овие се дговориле на национална основа да го билдат рејтингот и на наредни предвремени избори да обезбедат комотно мнозинство, холатерална штета се Беса, и СДСМ кои се фатија на мамецот на Ахмети.
    Зошто Ахмети не ја напушти владата, туку мудро си седи и таму и таму, вака може да си тера уште 4 години. Она што сега сака да го направи Ахмети е како да го протне неговото другарче во широка коалиција пошто странците не му дадоа да прави влада само со него. Па по година две отако ќе се заборави на СЈО и на сета таа бука да си направат избори и да си владеат на раат уште 10 год.
    Она што обичниот и поштен народ не можат да го сфатат е како може да направат сами нешто и да протестираат против него, ама забораваат дека политиката и здравата логика немаат ништ заедничо.
    Сите оние кои тврдат дека Вмро ги прекинало разговорите со дуи, дека не ја прифатил платформата, нека пролистаат ако не се сеќаваат на деновите пред одлуката на Дуи да не коалицира со Вмро. Се чекаше одлука само на дуи инаку се беше договорено, дури и ровладините медиуми објавија дека вмро прифатило па потоа демек цитирале. И да цитирале они не би објавиле ако знаеле дека вмро ги прекинал разговорите.
    Значи чекаа како млади невести и псле тоа им текна да протестираат.

На BoaVista, sjdgo и LollySky им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Ништо друго не ме насмеа како ова хахха дури ќе почнам да ги жалам од Беса, да се истрае само пак ќе треба на македонска химна заклетва да даваат за пратеничка плата, је мала е платата за таа мака хаххах

19. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Само се надевам дека ученичката нема да биде казнета со укор или намалено поведение. Ништо не ме чуди испран партиски мозок!

На Mishela и LollySky им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.741
    На Mishela, Stories, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.