1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Zlatna12345 јас немав ни трпение да го изгледам видеото со бабата.
    Едит: да е тоа мојата баба, нема да ја погледнам повеќе.
    Моето мислење е дека паметни луѓе има од двете страни. Сељаци исто така.
    @kukla21 не можам да споделам јавно фотографии од оние кои беа во првите редови меѓу шарените со Заев. Да не се лажеме дека мнозинството шарени беа поддржувачи на Заев.

На Zlatna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.444
    Ова што се дешава моментално, не е од сега. На овие простори од секогаш владеел парадоксот да се величи она што те убива, некоја верзија на Стокхолмски синдром. Балканец до срж и подлабоко ако може.

Ајде една мала ретроспектива.
    Уште во античко кога Аце праел грчка чорба, денеска го величат како да им праел нив чорба, а не од нив чорба. Блгарите исто со Гоцка, Албанците си го присвоија двоглавиот орел кој води православно-византиско потекло и со кој елемент изгравиран на немуслимански штитови се леела муслиманска крв. Поентата ми е дека според ова, Евреите требало да му изградат светилишта на Хитлер... ама одувек биле најпаметни маме им..

Истото се дешава денеска со нас. Само уствари е бетер. Порано бар се знаело, од секогаш имало и такви кои сакале да извлечат повеќе за својот гз и друго не ги интересирало, ама повеќето имале идеали, се бореле за општото добро и слава им. Денеска ние величиме луѓе без идеали или со некои извитоперени верзии и грото од нив работат исклучиво за себе. Денеска не се знае кој подлабоко ќе не потоне, можеме добро да заработиме типувајќи.

Не знам зошто се чудите. Највозрасната категорија граѓани, секогаш ги по*бува сите останати. Брегзит е најактуелниот и веројатно еден од последните примери за тоа. Старите си го изгласаа.. младите ќе си ја плаќаат цената. Тоа е тоа.

Едит: глеам на фб, тв нова од пред собрание во живо со дрон. Повеќе луѓе го гледаат настанот онлајн, него што има таму.

Последна измена: 21 март 2017
    На AmorFati, Elen4e_sonce, Yipman2 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Реков и јас дека и тие се вклучија жустро откако беше почнато се за да имаат некој ќар бидејќи имаше позитивна реакција од народот. Не негирам дека ги имаше. Јас од сите кои ги знам кои идеа на протести, па и водачите не беа со Заев. На крајот не ни сакаа во коалиција да влезат на избори со нив. Имаше и такви кои беа за коалиција. Сепак, лидерите се оградија и сами настапија на избори.
    Јас не гледам дека сдсм во моментов има моќ којзнае што да промени. И било кој друг да е иста ќе ми биде констатацијата. Нема шанси да го сменам мислењето се дур народов не се промени. Не ми е прифатливо да зборувам против Заев, а да го величам Грујо кога и за двајцата сум видела/чула снимки за криминал или неприфатливо ми е да го правдам директорот во Прилеп, бидејќи во Куманово има еквивалентна будала која се снима гола. Муабетот ми е, нема општествена свест за било какви промени, во овој момент.

На LivingGlam, Nausicaa, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Бетмен кажа: Утре пак на протести, само не кажа до кога:?:

5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Никој ли не ја спомнува денешната бројка на рекордниов протест:?:хмммммм, изгледа некој вџашен останал, не очекувавте вакво нешто по улиците низ Македонија:)
    нема потреба друго да коментирам:)

6. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Nema sto da se cudam, go znaeme kapacitetot na makedonskiov narod, se cudam sto ne bea poveke

На Nausicaa, Someonespecial, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Вџашен останав, рекоа 200 илјади ќе имало а немаше ни повеќе од 20 илјади ... дури и со автобуси и коли што ги донесоа. Повеќе имаше на 18ти Мај кога се збираа.
    Повеќе е за жалење така не знам зашто да се коментира тоа...

Последна измена: 21 март 2017
    На celineparis, Nausicaa, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Па веројатно уште ти фалеше таму за да бидат повеќе од 200 000 или , хмммм...што мислиш колку беа, аааа!???

9. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Настрана од плави и црвени, мене ме интересира како тоа пратениците на двете партии не одат на работа, а сепак земаат плата од скромни 1300 евра?! :@ Проблемот кај нас како народ е што не се занимаваме за егзистенцијални прашања, туку дозволуваме да не води политичка елита која притоа сее омраза, не кради откако Македонија е конститурана како самостојна држава, па се до денешен ден. Додека пак, обичните граѓани се мразат меѓу себе кој бил од вмро, кој од сдсм. Хаос.

На AmorFati, Elen4e_sonce, sparklie и 17 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А ти ги преброја? Јас и повеќе народ сум видела на улица па никој орден не им стави. Напоротив беа комплетно игнорирани.

На Nausicaa, Gosh, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Ne znam, jas ne go iskomentirav toa ako poglednes poubavo i znaes da citas.
    Pretpostavuvam isto tolku kolku i mitingot na Gujo pred izbori, istite luge.

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Овде не се работи за ордени, овде се решава идентитето на народот македонски, на државава наша....А на кои тоа улици ти си видела повеќе насобран народ од денес??

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Од кога викам како не си бев пратеник? Топ. цел ден по кафиња на сонце, платиче на 1вич мераци.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Кој идентитет го спасувате, жити се?! На оној кој покрал се живо и диво и се крие зад „народот“ сега?
    Што не излеговте кога се менуваше уставот пред х години? Што не излеговте кога ја донесоа платформата и Грујо беше на велико во преговори со ДУИ? Тогаш ќе верував во искрените мисли.

На kim.k, anel, softy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Gujo i ima pravo da se krie zad narodot. Toj ne se rodil premier, jas, ti, site nie sme go pozicionirale tamu. Mi se gadi od narodov najveke :puke::puke::puke::puke::puke::puke:

На celineparis, Nausicaa и Emy867 им се допаѓа ова.
  16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Мене не ми е срам бидејќи и јас бев дел од ова преубаво БОЕЊЕ, а знаеш зошто????
    Сето ова што е направено е само перење пари и украдени НАШИ пари за вакви споменици и фасади кое се едена обична хартија, и како викаат стиропор. Па штом по владата кога се маваше со јајца имаше дупки се гледа колку е квалитетно и колку пари уствари коштаат а кажуваат друга сума...ГОРДА сум на ова и не се срамам. ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА :inlove:

17. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Да те дополнам, скап автомобил, станчиња по Скопје, платени патувања во странство. Гајле ти е, све то народ плача. :devil:

На referentka, galapce и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Секој си има своја причина зошто некого поддржува.
    Мене ми се свежи сеќавањата кога НЕКОИ ги претворија фабриките во хали за снимање спотови. Ништо страшно де. Само актерите се сменија. Работниците на улица, пеачите во халите..а имаше и такви што делеа бомбони на улица.
    Се надевам дека можеш сега да сватиш зошто јас никогаш нема да бидам симпатизер на сдсм.:inlove:
    И стиропор е поубав од напуштена фабрика.

На Bitter-Sweet, Lianna Anna, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Покажуваа на тв луѓе од протестот и сите се напиздени пензионерки што зборуваа на некој дијалект... Ама не скопски :|

Кој знае од каде ги носеле бабичките.

Бруки... Ќе ја бранат земјата |(
    абе оди дома скриј се и плачи под кревет бабетино една.
    Сите внуци сигурно и имаат бугарски пасоши а таа прави кловн од себе :puke:

На kim.k, celineparis и anaja1 им се допаѓа ова.
  20. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Значи поглуп преседател од Хорхе не постои ниту ке постои! Абе магаре подобро ке беше да ни беше преседател него тој!!
    Зошто на протестиве све само старчишта има? Мн ретко млади има? А ова старчиштево нема да го коментирам, само ми е гнас со кого го дишам воздухов!!!

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.