Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Зоки растури на анал 5 :bow:

На Читател му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Какво достоинство за македонска политика треба хахахааа.... Па попрво би зборувал за проституција не за вакви македонски политичари-лопови. :rofl: :rofl: :rofl:

3. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Витали дете убаво , сеуште си младо за да процениш како се живее во демократија , па тогаш ке сватиш дека сето ова е ужасна диктатура ! Повеке од пола од твојот живот ти поминал во фашизам , затоа не размислуваш правилно дете лично ;)

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    Ke povtoram , ne sum politicki opredelena , no eve del od tekstot na koj se sekjavam ( mozebi nekoj go procital , i znae kade da go najde pa kje go postira , jas ne mozev da go najdam za zal )
    Citiram : " Denes bev vo Tetovskata biblioteka . Na salterot imase dve vraboteni , makedonka i albanka . Bidejki makedonkata pisuvase nesto , otidov kaj albankata , i gi dadov potrebnite dokumenti i ja zamoliv da mi ja dade baranata lektira . Taa otide i mi ja donese lektirata , no na albanski jazik . I kazav deka mi treba na makedonski , na sto taa mi rece : Pa sto ako e na albanski ? Kulturno i kazav deka summakedonka , i mi treba na makedonski , deka se raboti za dete . Na ova taa drsko vozvrati : "Pa sto , vreme e da pocnete da go ucite jazikot , kje vi treba ." Po ova sleduva razgovor so makedonkata koja kazala kako taa e posledna vrabotena od mkkadar vo poslednite 25 godini i dekA skoro ke odi vo penzija .. isto se pisuva kade se partiite , i kao samo onie makedonci koi ziveat vo ovoj kraj znaat kolkava ramnopravnost ima tuka
    Koga mene bi me prasale , sve bi to napolje . Ne me interesira nacionalnost . Site do eden bi gi izbrkala .
    P . S . A za toa deka nekoj debelo laze , odamna e jasno , javna tajna e ..

На Aquamarine93 и baba Rada им се допаѓа ова.
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Подобро такво незнаење а не да бидам анархист и да палам канцеларија и слика на претседател, каков е таков треба почит да се има.

6. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Хехехееее ова ти е добро измислено за подгревање на простата маса . Јас лично се пријавувам во завод кај две албанки бидејки се пољубезни од македонецот што е вработен таму кој 10 минути ке ми се дере зошто сум задоцнила 2-3 дена да се пријавам ( лечење комплексии) , а албанките само ке ми удрат печат ке се насмевнат и чао и пријатно !
    Ова што го кажа ти е чиста глупост

На anel, Rafafa, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па затоа и избегав од тој фашизам на еу и нато и дојдов тука да живеам. Инаку дали размислувам правилно можеш да го кажеш тоа како твое мислење а не дефинитивно бидејќи сите размислуваме различно и нема дефиниција што е правилно а што не. Демократија нели. :D

8. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    Znaci , tekstot ne e moj , go procitav na fb stranica , ne mozev da go najdam i iskopiram .Nitu znam civ e , nitu me interesira , ama vo privatniot zivot imam mnogu primeri , kade se slucuvaat nepravdi vrz makedoncite ( sto ne znaci deka nema nepravdi i vrz albancite ) . A deka sme nekulturni , toa ne go negiram . I sekako imam komsii albanci koi se kulturni i fini , no ima i drski , ne se site tolku kulturni . Sekoja cest na onie koi se ubavo vospitani i od niv i od nas .

Последна измена: 26 март 2017
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Нема врска дали е твој текстот или си го превзела...Битно е дека нештово е напишано за провокација.

Па и да е вистина, тогаш таа албанката што работи во библиотека е неписмена и тотално неинформаирана....пошто никој НА СИЛА нема да зборува тоа што неќе...Сега пред 30 мин убаво кажа Заев ама баш тие што треба да го слушнат, не го слушаат.

Така да, не паѓајте на вакви глупи провокации...Очигледно е кој сака да има немири...грујо....за да се одовговлекува работата и да не оди во затвор.
    Ама не му бега, и нему, и на сите што заслужиле.

На galapce, Mishela и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    Mozebi se raboti za provokacii , no , koj bese na vlast koga se potpisa ramkovniot ? Zosto vo cisto makedonsko selo cel kadar vo opstinata e albanski ? Ajde vo gradot sme mesani , ama seloto od kade sum jas e cisto makedonsko .. Barem eden vraboten da bese nas . Aj i toa ke prifatime .. Ako Grujo saka nemiri, togas zosto Zaev ne se izjasnuva na negovata ponuda , da napravi Zaev koalicija so vmro a Grujo da odi vo zatvor ? Mislam , politikive sto se matat mi nemaat logika .
    EDIT : Zosto majka mi so zavrseno soodvetno skolo , seuste raboti kako higienicarka , a onie koi nemaat s od skolo se sestri ? Na tolku kriminali , ne samo na lugjeto , tuku ne veruvam ni na sopstvenata senka vekje .

11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Види, не вреди да се зборува едно исто за таа глупа двојазичност што постои од памтивек...нема смисла...со сдсм ништо нема да се смени тоа е 1000 пати кажано...

За таа понуда се зезаш?

Те цитирав прееска и ти кажав дека не може да се сите македонски партии, мора да има албанска барем една....така е од осамостојувањето на земјава.

Плсу зошто досега 11 години вмро правеше коалиција со дуи...зошто не рече ајде со сдсм ќе правиме??

Зошто во јануари грујо преговараше пак со дуи да прави влада, ама виде дека нема да успее, дека сите го откачија и почна да изигрува жртва...демек еве јас ќе се жртвувам само земјава не ја давајте...а за истото нешто тој преговараше пред 20 дена....плус никој не ја дава земјава ама ете сите лесно како се лажете.

ЗНачи мали деца веќе сфатија што е работата, не знам како уште некој му верува.

12. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Prasaj go Gujo. I za toa li ti se krivi albancite?

На Afroditaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    Kako i da e , sepak ima kup propusti , za koi nie sme slepi , kazav i pogore , nitu ednite nitu drugite nitu tretite ne se cvekje .
    @Zlatna12345 pa ,krivi se , donekade , ne deka nasive ne se . Direktorot na Klinicki centar e albanec , 80% od kadarot e isto taka albanski .. Osobeno onie na rakovodnite mesta vo Klinicki , ako ovde imase ramnopravnost , kade sme nie makedoncite na barem edno rakovodno mesto vo Tetovo ? Makedonija ne e samo Skopje . Vo Tetovo nikoj nisto nema napraveno za makedoncite . Ni vmro ni sdsm ni dui ni dpa ni bilo koja druga partija .

14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Што така го повикале Зоки во онаа телевизијата 5???

15. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Епа к***** се врти таму каде што ке има пари ! Знаат тие добро каде да се свртат , зш на нивниот пастир му дојде крајот , чак и Богатинова не е повеке уредник .Нова влада иде и све се мења.

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Гледаат да излезат попаметни од шиттел и да изградат добри односи со новиот премиер.

На Rafafa, Maro87 и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    И Миленко го избркаа со време.

На Maro87 и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  18. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Да не ти се верува .........

На P.S.love, Zlatna12345, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    хахахха да, ама сега се шушка затварање на Алфа ТВ..што че прави Миленко сега???

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.476
    Стварно предлог и од сдсм е талат џафери да е претседател на собрание? :@ Животното заради кое гинеа Македонци во 2001? Сериозно?

На Bitter-Sweet и Rama им се допаѓа ова.