@LollySky прв пат слушам дека и бил швалер Абе муабети и вадат на женичката драга @LivingGlam не е работата кога сте можеле вие, тогаш можеме и ние... Туку МОРА. Друго е од ќеиф или инат да се ставаат, а друго е по наредба. Да не се правиме наудрени... Сите знаеме дека и вмро МОРАА да стават, така и сдсм мора. Ти даваат поддршка албанците да формираш влада па нормално ќе бараат нешто. Само не знам дали намерно вака пишуваат вмровците (се бунат што е албанец) или стварно ич ама ич, не размислуваат
Проблемот кај нас како народ е партиската обоеност. Тоест да дообјаснам: етикетирањето, препукувањето, не дозволување некој да има сопствено мислење и ред други работи. Јас не сум определена и никогаш нема да се определам, вероватно зошто ниеден од актуелниве што толку многу ги сакате и мрзите за мене и моите блиски не направил ништо добро, паметно, ништо што ми помогнало. Едните ме оставија без леб, другите не ми помогнаа да дојдам до леб. И гледано вака од страна, за мене сликава е следна. Ова е сценарио за да се збришат и вмро и сдсм, со што би се избришало се македонско во политиката, би немале право на глас и некој друг ќе завладее со нас. На некои им е ветено кој знае што за да се изборат да дојдат на власт, а другите пак нормално мора да се борат за опстанок, пошо и на нив им гори под нозе. Овде не е целта подобра македонија, и никој ама баш никој нема да ме убеди дека било кој од нив се труди тоа да го направи, зошто сите они имаа многу шанси до сега да направат, а не направија, сите тие одат само наназад. Не ми е гајле и не верувам што кажал Заев или Груевски зошто за мене двајцата лажат. Нивните фамилии се безбедни, животите обезбедени до крај. Ги заболе нив дали ние што ќе останеме тука, ке бидеме безбедни, како што мене ми е гајле ако некој од нив скапе у затвор. Да напоменам секој има право на свое мислење. Но многу ме нервира кога некој пробува да ме убедува како само едниот нечини а другиот е светец. Како едниов краде другиов не. Доста е више од префлање на топката, само тоа знаат да го прават. И еве другиве да дојдат на власт, ке рипне пак новата опозиција како овие нечинат, и пак се во круг. Ете така, извинете на долгиот пост само сакав да си дадам мислење.
Јас викам да не отишол по инвеститори, ама имаш право да беше по работа накај Индија ќе фатеше, Мора малку да се смири и човекот, сите нерви ги изгуби, не за џабе косата му обеле, лицето скиснато ... Тешко е кога човек ќе се навикне на апсолутна моќ , а крајот и дошол ....
Требало премиерот да оди, така пишувало во документите и распоредите, ама грујо за сам себе и за мајка му Нада си е уште премиер и цар... Па си шиба чоеко кој ве врти вас... Ете ги пуштил пратениците да верглаат едно исто на седница, а тој си плива.
Е сега ништо не ми е јасно Борбата беше јазикот,а ги слушам денеска во Собрание,сите зборат Македонски
Мене вака ме занима, што бидна со бомбата од Смилковско?Ја најавуваше Заев пред година дена, до кога ќе чека да ја пушти, ако воопшто постои и семејствата барем ја знаат ли?
Браво за мислењето! Една си од ретките кои што ја гледаат пошироката слика за она што се случува во Македонија. Пред некој ден баш си размислував за тоа како едноумие има завладеано тука. Или си со сдсм или си против, за нив друго нема. Толку ми е бедно тоа што дури сега некои сончогледи се исправија, го гледаат криминалот од 2008 па наваму (пред тоа сдсм си крадеше), не коментираа ништо, ништо не гледаа и ништо не слушаа. Одеднаш, сдсм покажа некоја мала предност и ете ги демек тие се против вмро, па како не им е срам. Полтронски народ живее тука, кога една држава нема критична маса од интелектуалци кои правилно ќе ја водат, нормално дека следува колапс. Без албанските гласови Зајко пак ќе губеше, претпоставувам дека беше советуван да прави митинзи во албански средини, каде е големо незадоволството од дуи и така да го надополни недостигот на македонски гласови. Ама цената за тоа е висока, огромна! Гледав видео на митинг негов во Лозана, Швајцарија. Зијадин Села го претставил пред албанското гласачко тело. По неколку месеци тој истиот излезе со став дека Македонија не постои. Овие од сдсм не се ни свесни во каква каша влегоа и дека нема назад. Македонците се препукуваат како некој е од вмро или сдсм, залудно се борат за партијата, кога вистината е дека ни едните, ни другите не му мислат добро на народот. Трагикомично е тоа што и да стане владеачка партија, некоја од албанските, албанците пак нема да бидат задоволни. Самите меѓусебе ќе се испотепаат кој, која функција ќе ја земе и кој колку да укради. Кога ќе видиш, крајот е тука, само станува збор за време. Сите ние што останавме нормални и паметни, најдобро е да заминеме што побрзо од оваа вукојебина.
Епа тоа е таа политичка заслепеност. Никој не вели дека не треба да се сипматизери на одредена партија, ама одма те напаѓаат. Зависно од тоа тие за која партија се, ако ти не се сложуваш со нив, обратен си. Уште па и навреди. Како бе можеш да ми проповедаш демократија, и да ми кажеш дека тоа е изборот на народот ако ми кажеш дека не треба да имам трет избор. Фактички наредуваш за кого да гласам. И разговори од типот им праќале пораки, да иделе по митинзи, протести, им делеле сендвичи, им давале по 1500 денари. Па добро бре луѓе, тоа е се нормално, сите тоа го прават. И кој би одел таму да губи денови за ич ништо.
Точно е и сдсм за време на отпорот, кога организираа протести во Скопје и кога се фалеа дека ќе влезеле во собрание, организираа превози и делеа сендвичи. На првите викачи во партијата им се ветени работни места. Некои и ги добија. Да го скратам муабетот, нашите политички лидери се марионети. Како ќе им кажат од Европска Унија, така ќе играат. Играва од Заев и Грујо е долга и исцрпувачка, самото членство е изморено.
Во моментов нема друга опција што може да му се спротистави на режимот, освен СДСМ. Левица мислеа дека можат сами, ама се излажаа. Имаат добри идеи, јас се согласувам со тоа што го промовираат и со нивната идеологија, ама небулозно е да се помисли дека може некоја трета, помала партија да се избори со непогодата дпмне. Можеби понатаму, сега за сега СДСМ е најдобрата опција. Требаше да имаме една здружена опозиција. Јас не кријам дека сум симпатизер на СДСМ и далеку од тоа дека се тие идеални, но со злото наречено дпмне, едноставно нема споредба.
Собранието одамна е двојазично Уште не ми е јасно ЗОШТО типот беше министер за одбрана и ЗОШТО ќе биде претседател на собрание ?! Немаат никој друг во ДУИ ?! И зашто у пм секогаш мораме да ги слушаме странците?! Што е со суверенитетот на државата?!
Мора да признаам , за одовлекување и тупење махери се вмровците.Им нема рамен. http://fokus.mk/galerija-pratenitsite-na-vmro-dpmne-so-ispechateni-repliki/ Ме интересира кои се следните чекори на вмро. Протестите неуспешни, Фикусот и Грујо избегаа на "одмори" , еден по еден си продаваат станови и си бегаат криминалниве бизнисмени, Европа веќе не ги ферма , дури и Канал 5 почна да се умилкува на Сдсм Еве и нека го задржуваат собранието , нека си реплицираат едни на други , и што понатаму , кога тогаш ќе се избере претседател , кога тогаш ќе дојде крајот на Вмро. А и за чудо гледам не се нешто активни вмровците на темиве како што беа за изборите и бомбите.... хмм чудно.
Пази сеа ќе ти вратат "ама знајш вмро министер за одбрана го ставија, кај бевте тогаш да се буните и останати приказни". Сеа ако врмо праело вака, одма оправдување е и сдсм да оди по истиот пат.Зошто, ама зошто, некој кој се борел против нас, нашата држава, заради кој што гинеле Македонци да биде претседател на собрание, или пак да биде уште поголема иронијата министер за одбрана?На наша семејна пријателка брат и се бореше 2001, тој самиот кажува како заради ова животното многу негови пријатели загинале..Добро салам се, и овие од сдсм и овие од врмо исто срање се.ИСТО. Да речиме дека мора да се послушаат(шо и не мора) ама дека сите наши ценети политичари газ ќе дадат за власт ќе мора да им се оди по кеифот на албанците,ете нека биде некој друг албанец, зошто баш овој?Ех бе гревоооооооови сме најголеми.Ама, така мора.
Претседател на собрание не треба да биде албанец во никој случај! Ама за власт, се лижи албански г**. За биде уште потрагично, знам дека Фрчко во едно интервју изјави дека би бил џентлменски гест, ако му се даде премиерска функција на албанец. Ебати државата...
Кутра тастатура твоја, знаеш што е анархист воопшто? Почитта се залужува, никако не следува со политичка функција, тие прикаски за почитување на "прецеднико" се смешни. Ако може да ни наброиш три причини поради кои треба да се почитува Хорхе или ако не можеш тогаш само две. А зошто не треба да се почитува има многу причини, not least тоа што е бескичмењачка амебовидна млитава креатура со помалку интегритет од пакетче супа од Подравка.
Не се криви политичарите,крив е народот,што место да протестираме против невработеност,поскапа струја,никакво здравство и образование и што уште не,ние 2 милиони политичари изиграваме,ќе се делиме,ќе делиме,ко да имаме многу што да делиме. Како дозволивме олку малоумни да не' прават не знам. А колку нискоинтелигентни политичари имаме,да се чудиш. Јас позитивен излез сакам да видам, ама не гледам, ни со едните, ни со другите. Едниве криминалци во бегство,другиве брзаат кон истиот криминал.