Каков хорхе бе,, ај прочитај за што почнав да пишувам... за БЕЛОРУСИЈА со поголеми букви треба да напишам? Истражи малку и споредиги Лукашенко, председателот на Белорусија и вашиот. Во Белорусија платата е 700 евра, невработени има помалку од 3-4 %, децатата имаат бесплатно школување или во Белорусија или Русија бидејќи се во сојуз. И покрај овие добра не гледам причина некои да бараат преку леб погача..
Не бе, за почит кон прецеднико беше : А во Белорусија 700 евра може да биде плата само во мечтите на русофилите и слични заблудени лица, гледам сега минималец е 135 евра а од таму до просек од 700 дупката може да се пополни само со фантазии.
Точно, "и другите истото го направија" не е никакво оправдување, ама мислам дека нема смисла да гледаме како се околу нас тоне под оправдувањето дека сите се исти. Може нема да биде подобро, ама ете, јас сум спремна да дозволам некој нов да ме ебе во здрав мозок малку, доста ми беше од истите. И како може една жена да подржува партија која не направи ништо за жените? Тоа не ми е јасно. Имам 25 години, да ти е страв да забремениш, без гинеколози, без никаква заштита, со здравство катастрофа.
Zosto na 25 god strav? Ma nema potreba! Hah! Bratucetka bez rab ostana so dve deca, odi vo zavod za zdravstvo da se prijavi kako nevrabotena da ima osiguruvanje: aaaaa gospogo, na godisno nivo ste imale tolku prihodi, epa sega kako nevrabotena sekoj mes ke si plakate po tarifnikot niven pr.2000 den ako sakate da imate zdravstveno i vie i decata. Ama od kade ne sum vrabotena?! Epa toa e nov zakon, nema veke besplatno zdravstvo. Slusnal nekoj za istiov zakon da se glasa nekade??? Skapanica od drzava sme! A penzionerine kako bi gi podbrala uffff!!! Odete besplatno na banja, epten besplatno! Posle umiracka, odi sin/kjerka da zeme ednokratna pomos od socijalno da skrpi umirackata so odpremnina i im vika sluzbenickata, eve povelete 500 den. Kako be 500? Epa bil stariot na banja dva pati? Da! Epa koj ke plati toa? Abe abe ne znam veke sto da kazam! Uzasi!!!
Е сега ќе вика, ќе се дере ко ненормален... Тој зима 1000евра плата, неговиот брат 2000евра плата, а сиротата негова мајка од тендерите на груевски од плацевите на водно си кркна 750 000евра...Ќе вика сега како некоја будала таму...слатки се МАНИТЕ.
И јас наслушав вакви работи, демек неговата плата е +1500е, а дека и брат му и домашните зимале некоја пара, ама за тендер од 750,000е искрено не чув, па тоа е премногу као за еден Твитерџија Не да се дере, мислам лавот на чело ќе си го истетовира ако муабетот е вистина, се' е тоа у реду да беше пример Филип Петровски, констатен Вмровец од пред +20 години. Ама овој до вчера ги плукаше (Патем се правдаше отвараше од 2014 кај него на профил скрин шотови демек фејк се сликиве , не се постирани од негов профил, абе многу теешко е да избришеш...) плукаше ли плукаше за да лиже кај шо не се лиже,,,, тоа е
Не ни гледам Собрание, не можам, се нервирам. Дпмнеовци докажаа дека немаат апсолутно никаква па ни политичка култура. Се надевам парламентарното мнозинство ќе ја надмине килавоста и ќе изнајде решение за блокадата на Собранието.
Аман бе до кога ќе ги користите децата за вакви банални работи, пред се тие се само малолетни деца кои немаат потреба уште сега да се бават со вакви работи. Родителите нека им се засрамат бе како вака дозволуваат бре, па ова е претерано. Не е маскенбал, ако сакаат децата да ги водат на некој настан и да бидат маскирани само не вака еве иде 1ви Април нека се маскираат и нека уживаат децата. Јас лично ова не го оправдувам...
Најмладите излегоа за поддршка Па уште лајкови ставаат и позитивно коментираат по сајтовите со испрани мозоци Деца се ало деца... И знаме од хомосексуалци да им дадеш ќе го вејат, пошто не разбираат ништо... Сфаќате? Следно очекувајте од градинка ќе ги носат по улица, а после во живо ќе се вклучуваат од породилна сала сите да слушнат како новороденчињата плачат за макатадонија Копита.
За тебе е глупост, за нив е секојдневие. Нормално ви стана да ги релативизирате проблемите на другите додека истите не тропнат кај вас на врата. Според тебе, Златна наша, кој треба да не води? Можеби Брисел да го викнеме, ако немаме локален кадар со капацитет? За неупатените, тогаш имаме неколку Северни Кореи во централна и југоисточна Европа. Поправилно ќе биде да се рече, за непрошетаните. Лесно е да споредуваш со Северна Кореја, а да не си живеел таму. Како и Белорусија, а да ја немаш посетено. Вие упатените, ќе се состанете и отворите некое Биро за Информации? Да ја официјализирате работава, каде неупатенава и наивна стока од народ да оди да бара одговори и да се просветли?
Da bevme normalna drzava, roditelite na ovie deca sega ke placea po istite ovie deca socijalnoto da im gi vrati! Ama jbg, ne sme! Ovde dete nesmees kako roditel ds go pipnes ke te prijavat odma, a ne pa za politicki celi nekoja sosema treta osoba da go koristi! Ama sigurno od doma im vikaat, iskacaj oti od utre na leb i voda ke sme ako me izbrkaat od rab, zaboravi na cokolado... zalno ama mozebi i vistinito...
Здружение на домољубните фетуси и ембриони кои спонтано се собраа за да изразат подршка за пастирот и да го осудат мешањето на Сорос, Ватикан и Нутела во внатрешните работи на РМ !!! Вакви глупештини обично дробат ликови кои или фамилијарно или индивидуално зависат за својот физички опстанок од милоста на локалниот штабски чауш. Немате Северни Кореи во Европа. Дали ќе бидеш љубезен да ни постираш неколку линка од севернокорејски сајтови, било какви, ама со нивен код-домен, да видиме што е и како е? ете 3-4 само, не бараме повеќе. За Белорусија веќе напишавме некој погоре лажеше труеше дека имале 700 евра плата просек кога тоа минималец им е за неколку евра понизок од овдешниот. Сериозно треба да е некој со последици од долговековен инцест при постоење на земји како Холандија, Швајцарија, Франција, Германија.....да ја посочува посраната, бесмислена Белорусија како пример за било што.
Ама мене не ме чуди во Белорусија и Северна Кореја да се живее поквалитетно отколку во мкд. Уште и верувам дека е така.