Па баш и не е исто. Едниот е изберен од народот, а другиот (колку знам) е назначен од некој повисок орган. Народот не бира многу по квалификации, битен им е човекот каков е. Кога орган назначува некој на некоја функција во предвид (треба да) се земаат и квалификациите Колку ми текнува од Административно право така беше, ако грешам слободно поправете ме
Споменуваат Вонредна состојба по социјалниве мрежи, за што станува збор? Некој официјално прогласил или?
Пријателите од социјалните мрежи. Но, штом нема никаде официјално објавено сигурно станува збор за дезинформација.
Наводно ради дронот со знамето на Голема албанија во Чаир. Демек ќе имало немири. Не гледав тв нешто и Грчев рекол гледам го колнат ама не знам што. Па од Дебар градоначалникот рекол дека ќе се припои со Тирана. Па Руското МНР реагирало да седат мирни. Хаос ми е фб. А вести 2 месеци не сум видела. На готовс сум одамна
Да, успешен е, со над 95% против мислам дека прочитав. Предмалку прочитав и дека се собрале и 10.000 потписи за лицата со посебни потреби. http://24vesti.com.mk/sobrani-10-000-potpisi-za-decata-so-posebni-potrebi Сепак има надеж за народов и државава
Се исушија палмите од 500,000 евра, па сега ќе ставиме јавори. Ако се исушат и тие, ќе ставиме багреми, костени... нека се врти парата, шо. Одговорноста и онака никаде не се врти.
Референдумот ако е советодавен има можност да се оди против, ама тоа во историјата скоро и да не се случило (ама во ситуацијава ништо не ме чуди да се случи)
Го слуша ли некој лудаков Касани или како и да се презива, на 24 Вести? Ве молам нека му пренесе некој нека намали малку со дрогата или што год да зима.
Цел живот се бориме за она што е наше, за одново и одново да го заслужуваме дури друг ни го одзема. На пример татковината.
Мрсната, дебела, запотена, залоена, запечена, влакнеста и глупава топка која се одзива на поимот Јанко е мегафон на власта одамна, не е тоа нешто ново. А тоа што мегафоните на власта се ангажирани 24/7 за да ја понижат рајата во Гевгелија е само доказ дека власта се состои од лица кои за ситна пара би дозволиле таа област да се претвори во токсична пустина. Тука не е најтрагично што крлежи и генетски грешки како Јанко го прават тоа туку што се купени секакви професори кои ја убедуваат јавноста во наводната безбедност на евентуален рудник. Таквите особи воопшто не се загрижени што за 10 години ќе постојат родители кои ќе висат на онкологија и ќе плачат по своите деца или што ќе ги погребуваат. Ништо не ги интересира освен некој анимален порив по инстант задоволување на некоја желба од типот да возат Форд Фокус или нешто така. Или да одат за викенд во Солун...
Колку само беа одвратни и гостите и Јанко. Цела поента им беше,критики за водителот на Телма,како он не и дозволил да се изјасни во корист на власта. Тоа што наумиле,тоа ќе го прават,џабе референдум....така ми изгледа