ЧЕКАЈ БЕ Малце , како тоа овие што протестираат се пред влезот на собранието а полицијата само им вика ако може да се тргнете , кај се борбените коли и пендраците , на шарената револуција не можеше на 20 метри од собрание да се приближи од што имаше 500 полиција , па уште Бетмен ги враќа , демек немој да влагате , само лагано ве молиме ... А да и дојде такво време да се радуваш некој како Џафери што е претседател на собрание избран , само нека се губат овие вмровциве , сите во затвор или некоја јама, сеедно.
Ако има жртви Хорхе ќе го јаде бајаги пошо ради него како последица се случува ова. Гледам тврдокорните влагаат внатре, некои со фантомки максирани тепачишта у пижами. 1. Утре сум на визирање, сега уште повеќе се радувам 2. После ќе си пуштам некој филм интересен, сега разгледувам кој да го гледам. 3. Јадам чоколадо, кој сака нека дојде. Немам количински ама ќе купам во Гиго Трејд, не грижете се Ајде за убаво да не служи новата влада, и им посакувам што побрзо оздравување на домНЕ овците за да одиме понатаму без да се влечаме а и додека се болни не можат да лежат у затвор
Море Талат си збореше албански, море влегоа у Собрание, све ќе се разгори, ќе се пакувам на југ ќе одам сигурно. И ти ли си таму? Кај си ти? Охооо ќе доаѓам ме фати мн страв, башка паничар голем сум, ми мириса на граѓанска, моѓе се филмам ама сум преплашена...
Боже во која држава ли ние живееме... А најголемо срамота за полицајците кои слободно не тепаа нас студентите кога протестиравме а сега ги пуштија да влезат внатре
Има и на 24 вести...Што се' не ќе се направи за да си спасат глави... За народот на никој не му е гајле
Сите глумци од приказнине на сител се собрале и влегле во собрание Овие од телма на Дурловски му викаат за изјава да им даде, а тој ги одби и рече имал поважна изјава да дава на друго место Дека виде од телма се Животни да беа ќе заминеа. Туку Заев како ќе излезе? Жива сила не го вади од собрание од сите страни е блокирано.
Факт 1. Албанец ќе беше претседател на собрание и со вемеро на власт. Факт 2. Вемеро го стаи Талат министер за одбрана, позицијава сега малтене не му е толку "јака" со ингеренции. Факт 3. Оние на кои денеска им текна да ја запеат химната во собрание, на ниеден митинг не најдоа простор да ја испеат меѓу партиските песни. За потсетување, истите тие договараа промена на името преку телефон, од плажа на Халкидики. Го гледате апсурдот нели?
Како можеше полицијата да им дозволат на овците да влезат во салата? 5 полицајци застанале и си се смејат, а студентите ги рушија во ќотек. Ги гледам во живо како скокаат пратениците од сдсм... Како бегаат... Им влегоа овците и ги тепаат пратенициве
Абе гордоста под маски ли се крие? Дај да ве видиме што сте убави, земјата од разнебитување што ќе ни ја браните
Од каде се овие факти? Има разлика според мене некој да е министер на нешто и некој да е претседател на собрание во РМ плус да збори на албански... Е тоа не ми се допаѓа. А овие нека испопаѓаат како трули круши.
Од вмро ваљда имаат наредба да не бранат никого... Буквално овие овците фрлаат со столови по пратенициве од сдсм... За срамота... Говеда прости.