Мора сите да сфатиме дека ниедна диктатура никаде во светов не паднала лесно. Ова што сега се случува е следствено, последниот очајнички обид на секоја диктатура да остане на власт. И она што ќе следува наредните денови нема да биде ниту нешто ново, ниту прв пат ќе се случува на политичка сцена, за што светов не слушнал, напротив. Добро познати сценарија се. Колку оваа шарада ни изгледа ненормално, што и апсолутно таква е, секогаш го следи паѓањето на диктатурата, секогаш секаде било така.
А кој е виновен за однесувањето на народот,м ? Па самите тие политичари. И сега као треба да ми е гајле за нив. Не бе златна, не ми е. Ни малку уво не ме боле за нив. Жал ми е за обичниот народ само.
КОј ќе прави војна жити се? Оние во собрание не знаат дома да си појдат...Донесени од по планини и села. Од сдсм и албанците седат мирни, а само овците вмровски сокаат...Сами војна ќе прават? Треба најмлаку две спротиставени сили да има за војна, а јас ко што гледам овие од вмро сами си се тепаат. Туку Заев бе...Стварно му ја пукнале главата Јас викам овој нема да може да излезе...
Да, такви се они. Крвожедни ѕверови. Брат сопстевн ке убијат само да не одговараат за злосторства и да лапаат што е можно повеќе. И да биде војна ке биде од нив поттикната, јер они не знаат за мирен и цивилизиран начин. Они гледаат кроз призма на крв и омраза. За нив зборам, вмровците, да.
Честитки Вмровци , сакавте крв да падне 2 ипол години конечно добивте тоа што го посакувате. 100 насилници ќе ми кочат држава , срамотилаци.
Насловиве на провмровскиве медиуми оваа пиранава во сител што не појде во собрание да ја одбрани државата Нападов на Села е директна провокација за етнички конфликт, се им е испанирано под конец м*мето нивно
Ако има некој информации за блокади или сл. на патот накај Аеродромот Александар Велики или евентуално пречки во неговото нормално функционирање би ценела да ме цитира и сподели.
Еј багро од дпмне, готови сте! Видете какви дивјаци се овие со црните чорапи на глава, не ми се верува дека може да постојат вакви дивјаци. Стока без мозок. Полицијата ништо не презема, што е и очекувано. Има нападнати и повредени пратеници, што уште треба да се случи за да ви биде јасно со какви говеда си имаме работа? Нека издржат уште малку, светот гледа.
Срамота е ова што се случува за сите нас!!!!! Не сме ние ни за во Европа ни за во Нато ни за нигде бе. Апсолутно за нигде!
Се наежив од сликава. Се надевам ќе биде добро Господ дупло нека им врати на сите говеда што се таму.