Каков државен удар кажи ми? Регуларно изгласани патеници се обидуваат да изгласаат претседател на собрание. Кај го гледаш државниот удар, ме интересира? Фино ви е оправдувањето дека МВРО бил пристиснат од ЕУ за да биде Талат министер за одбрана, ама не држи вода. Па нели вие сте патриоти?! Зајко не сакал да заврши зад решетки?! А Гвујо трча накај Шутка. Слепи ли сте, што ли сте... Заслепени од омраза можеби па не ја согледувате вистинската состојба. Не знам што да кажам....
Јa бaрaме винaтa вo oние кoи бaрaaт. Всушнoст винoвникoт е oнoј кoј нуди нештo штo не му припaѓa сaмo нему.
Моментално полицијава кај нас.... Абе слушна на ЗОки му ја пукнале главата хехе @okcenzi без коментар сум. Ете си осетила на своја кожа, па како можеш истото и на други да го посакаш? Само злобни луѓе може да се радуваат на вакво нешто. Сите имаат семејства и блиски што ги чекаат дома.
Иако сметам дека не е во ред тоа што му го направија, оставете го сега Села. Свесни ли сте што следи кога ќе се кренат Албанците во негова одбрана? Свесни сте дека тој намерно беше таргетот, за да се направи поголем хаос?
Вo верo џaмбo oд гoре фрлaле стoлици...нaјверoјaтнo oд терaсa, нaдвoр нa улицa. Зa феминa фoрум, не oфицијaлнo, јaс.
Кажав погоре, Лисичаниве веќе се тргнати накај собрание а најверојатно и останатите “спонтано” собрани патриоти веќе се на пат за Скопје.
Сега ќе се кренат албанците против Македонците, ќе се тепат едни со други, ќе паѓа крв, а политичарите ќе си седат во фотелите и ништо нема да им биде. Ах бре македонче, до кога вака.
Не е за ќотекот, повеќе за тоа што ќе произлезе од него. @sanjaeva црвени биле столиците или жолти? А химната ја пееле ли додека летале надолу?
Еве ви доказ каква багра ни ја водела државата 12 години. Какви неандерталци со партиски книшки и никаква друга способност пред нос ни земале работни места. Каде е полицијата да ги уапси веднаш организаторите на овие квази протести? Како тоа луѓе со качулки на глави слободно влегуваат во собрание? Дали оваа багра што влегла таму е свесна каква одговорност носи и дека утре кривично ќе одговара? Кај го има ова бе луѓе? Добро е што има пренос во живо. За да секој еден од нас може да види дека најголемиот олош во државата не управувал толку години. За да не се повтори никогаш повеќе! Сметам дека Заев треба да повика на смиреност. Да не подлегнат членството на СДСМ и неопределените гласачи на провокации. Полицијата да почне да си ја врши работата и секое едно лице кое што влегло во собранието да го извади од таму.
Ќе заврши исто ако не и пострашно од 2001 ама ти сигурно ќе бидеш во првите бранителски редови, м? Или само ве бива да ја разгорувате и така вжештената ситуација?
Касно е за надевање. Продадени сме. Кој како знае нека спасува глава, бидејќи како што следам на фб мнозинството од моите пријатели се на лице место и нема да ја дадат туку така Македонија. И не се грижете толку за пратениците, точно е дека со насилство не се решава ништо и сите некој не чека дома.
Да миже сум злобна. Ама погоди поради кој За болдот: Не. Моето семенство го чека таткото, сопругот, синот, зетот, братоти внукот дома. Нивните си ги ладат по Грчка, Малта и уживаат во палати. Ич не ми е гајле, се нека поцркаат внатре. ЗЛОБНА СУМ и сакам да умрат сите до еден. А сакам сите македонски мајки, деца, татковци обични како мене да живеат во мир и да не им се тресат рацете, затоа што некој му зеле од дома изненадно, за да дели пратенички тепачки и на тој истиот нема да му биде исплатено ништо, додека овие ке земаат оштета. Тој истиот и тепан и повреден пак со панцир од 15 кг ке оди да брани некој, а овие слепци ке одмараат во џакузито
Ти да не си учителката од Бт што го носеше крстот со името на Заев? Си поминала низ стравови не мислиш дека е нечовечки да посакуваш истото на некој друг? Мислам дека од дно на душа ги нејќам вмровците и таа багра ама страшно посакувам да се зад решетки а не 2 метра под земја. Има граници и на омраза.