eden zbor Katastrofa e se edina Svetla tocka denes vo denot Beshe RK Vardar Sto Napravi Istorija za nasiot narod
Кoлку штo мoжaм дa рaзберaм, вие јa пoддржaвaте плaтфoрмaтa, ете сегa претседaтел нa сoбрaние aлбaнец утре нa држaвa и сите други нaбрoјaни рaбoти?
Каква врска има тоа со упад во највисока институција во државата и напад на пратеници. Полиција никаде нема. Легитимно е да се протестира. Тоа никој не го спори .
Точно! Во мојов град прво на албански ти се обраќаат... И немам ништо против, повеќе ми се нашле од нашите
Која платформа? Сите што се во тек со настаните во земјава знаат дека не постои никаква Тиранска платформа... За истово ова што преговара Заев, прво Грујо преговараше ама не му успеа. Како не сфаќате не знам дека се е сценарио на грујо за да има немири и да не оди во затвор. Па мали бебиња веќе знаат.
Не се сите за плата влезени . Оние партиските војничиња си дадоа отказ одамна . Останаа тие што дошле за да си прехранат фамилија и оние кои си ја сакаат таа професија вистински .
Јас сум подалеку од собрание ама нонстоп слушам амбулантни коли, не знам дали да појдам до ургентен :/
Значи осудата кон терористичкиве акти на тврдокорните и апелот за цивилизирано однесување е поддршка за платформата? Ок, тогаш, повеќе сум за платформата отколку за вакво дивјаштво кое патем не е поттикнато од никакви патриотски чувства, туку од чист материјален интерес. Инаку, претседател на собрание не значи автоматско реализирање на платформата, ама ај, вие оддалеку подобро гледате и ја знаете ситуацијава.
И Џафери и Села и сите останати албанци политичари кажуваат дека нема никаква платформа. Кажаа дека и грујо преговарал за истото, ама само заради сјо не се сложиле и затоа не формираа со него. Албанците се во коалиција со сдсм и мора да им дадат функција... И вмро да победеше исто ќе го наместеа Џафери за претседател. Значи мора.