Ocekuvajte Horhe da proglasi voena sostojba, bidejki vo toj slucaj celata vlast mu pripaga nego. Na vmrovskata glupost i nema kraj!
Т.Џaфери свoјaтa дoлжнoст си јa зaврши мнoгу пред дa стaне министер, кoгa кaкo врaбoтен вo МO, изнесувaл инфoрмaции oд држaвен интерес. Министер и спикер не е истo. Oд лoшo имa и пoлoшo.
Министер за одбрана и Претседател на собрание не е исто. Претседателот во време на конфликти се прашува, а ако не е во можност претседателот тогаш претседателот на собранието дава наредба за воена состојба и армијата е под негова контрола, па сега види ти зошто во Р.М. секогаш бил претседател Македонец, а не некој друг. Министер и втор човек на држава не е исто. Ова што го прави СДСМ моментално е тотален чин на понижување и заслужуваат ликвидација. Ни малку, ни повеќе.
Не поддржувам насилство ама што си бараа тоа си добија. Браво за овие луѓе кои се кренаа на нозе да ја бранат Македонија. Не е наивен овој народ да дозволи неколку пратеници да си играат со државава. Ако имаат малку ум, ќе се согласат на избори.
Да бидеме реални. Порано или покасно мора да прифатиме дека албанците се тука и дека се дел од нашето општество. Ни се свиѓало ова или не.
Он по инвестиции е отиден, та секој ден не ли слушате оти по најмалку 500 работни места се отвараат? Не можам ништо да следам, криво ми е ептен
Не е добра ситуацијава секој треба да одговара за било што кесе направи, со НАСИЛСТВО никогаш да не се потпалуваат Мењуетнички тензии кои можат да бидат многу сериозни за нашата држава али за жал секогаш се поправаат некои работи кога ке паднат невиви жртви. ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА ДОЈДЕ ДО ТОА КОЈ САКА НЕКА Е НА ВЛАСТ, ПОШТО НИЕ НАРОДОВ КЕ ПАТИМЕ НАЈВИШЕ.
Ситуацијава е следна: кој ме шиша мене и останатите 400 000 и кусур гласачи (мислам толку беа) што гласаа против лудилово и за промени. Ние не сме битни, нелегитимни сме. Нашиот глас и нашата волја не е важна. Треба ли сега да излезам пред собрание против лудациве? Да им кажам дека и ние сме тука? Тоа ли е сценариото?
Да бидеме реални треба да се има попис и да се каже вистината дека не се повеке од 16 % Тоа и сака шпуснково сдс. Да го стави за втор човек учкарошот, за да може атентат да му се направи на врховниот командат и ете Села ке ни ја ебе мамата. Ај размислете малку. Министер за одбрана не смее да мрдне без врховниот командант-претседателот, а ако не е претседателот тогаш е собраниецот.