Прееска некој напиша за шарените што ја демолирале ПРАЗНАТА канцеларија на претседателот. Од кога напад врз објект и напад врз човек е исто?!
Како што кажав пред извесно време - има две решенија: 1. Оставка на раковдоствата на двете партии СДС и ВМРО и доаѓање на нови луѓе кои можат нормално да седнат на маса и да направат барем основен договор за меѓусебно почитување и нови правила на политичката игра 2. Насилно превземање на власта од едната или другата страна
Интересно , да беа шарените тие што ќе влегоа во собрание и да тепаат пратеници , вмровчињава тука ќе окапеа како биле дивјаци , не знаеле за мирен протест бла бла бла... Епа убаво ни покажавте вечер како треба мирен протест да има нели.... Значи не требало боја да се фрла, требало да се тепаат пратеници хмммм.... Пак ќе кажам , глупи се тие што кршеа и тепаа, на сите камери се фатени , кога ќе заврши ова они ќе го јадат дебело, тие што им наредија ќе си избегаат во др држави. А се прашувам до кога лажниот патриотизам ќе се промовира на форуми , фб и во живо... Не е Џафери работава , Грујо да се спаси е работава , и тие партиските работни места. А да беше работава тепање и линчување , ќе беа вмро пратениците линчувани уште пред 2 год кога се слушаше како местат тендери и кријат убиства.... ама не ајде полека по затвори , правда ,судови ова она....човечност .... а на крај се виде кој е вистинскиот дивјак
Само луѓе со психички проблеми може да се ситат и да поддржуваат вакво насилство. Тоа е психичко пореметување. Да се смееш дека некого истепале...Па деца во градинка вода нека ви носат. Да не знаеш кој е полуд...Тие што влегоа насилно во собрание или овие по социјалните мрежи што фаќаат сеири. Тие што удираа по пратениците ќе одат во затвор секако...Грдите фаци им ги прикажаа, посебно од тој килавиот старец....Наместо да ужива во пензионерските денови, тој нека скапе во затвор заради пастирот. Малку им е.
А парите кај се шо ја продадоја И ја не би. Вакви дешавки се неповторливи. Освен ако не им текне пак да си играат влада. p. s. И мене ми е жал.
Знам дека нема шански,ама јас ги слушам,викаат до смрт ќе го бранат Груевски.Една жена што плаче и вика животот ќе го даде за него
Готово е веќе. Заборавете ја Македонија. Куферите во рака и чао. Тука веќе нема живот, се отишло во неповрат.
Јас да бев у Собрание, оној што ја влечеше Шеќеринска за коса, ќе го натепав, не оправдувам никаков напад врз жени, ако е толку маж, што не се тепа со машки, а не како жена да влече други жени за коса.
@biGirl Ќе повторам, не ми е жал. Тие треба да излезат на избори а не да одат против уставот и против сите овие граѓани. Насилство никој не сакаше и немаше да се случи ова ако се согласеа на избори. Избори, избори сакаме, а не насилство. Насилството го предизвикува Заев и компанија а не Груевски, смешно е што него го обвинуваат и кажуваат дека луѓево кои протестираат се пратени или платени од некој. Не. Самите с(м)е свесни за лудилово на Заев. Тоа треба да престане. Тој нема да си игра со државава. Народот не дозволува.
Чекај малку оправдување за насилството е дека му скиснало на народот. А на останатиот дел од народот кога ни скисна за прикриеното убиство на Мартин, за прелошите муабети за Тоше, за сите крадени работи, за наместените избори... значеше дека треба да одиме и да ги акнеме од земја овие од Вмро?! Пошто нели му скиснало на народот
Ами и тие што ни е преку глава од вмровци ајде да фаниме и да ги тепаме и ние. Абе македонче улаво македонче (ова е оппшто, не конкретно за тебе) немам повеќе зборови што да кажам.
Кај е полицијата сега да апси напад врз луѓе? Бранимир и Павле веднаш беа приведени за нападот на ПРАЗНАТА канцеларија со БОЈА, а не со бокс