А како тоа толпата знаеше у кој момент што се правело во собрание па веднаш по прогласувањето шо упаднаа? Не гледаа ваљда на видео бим додека протестираа? #прашањакоимемачат
Овие овде што им е жал за политичарите, истите напишаа за тепачите :Дај боже и нивните деца вака да ги тепаат. Ноу комент. И пак ќе пишам не ми е жал за политичарите, исто како што на нив не им е жал за мене. Сите заслужуваат да се најдат во кожата на обичниот народ барем еден ден, да осетат како е едвај да го преживуваш денот, да гледаш како неписмени со врски седат во фотељи и земаат јака плата, а ти работи у конфекција или продавница за 11-12.000 Не ви е жал за народот, за сите што загинаа и чии животи беа уништени од политичарите. Немојте да бидете лицемерни и контрадикторни.
Ве читам и едните и другите и се прашувам дали навистина се наивни или се правите Двете партии си се тестираат, си играат шах а вие се палите. И ова денес беше тест прво од СДС па после од ВМРО кои пратија блага порака на што се спремни ако ги заобиколат. Ситуацијава нема да се разреши наскоро и затоа подобро е да се олабавиме и фокусираме на попродуктивни работи во животот. Со истите луѓе, истите тези исто се не може нешто да се промени и да се најде разрешница.
Нападот беше планиран и со сценарио...полиција немаше... Ако ова вечерва беше патриотизам се надевам утре комета ќе ја удри државава... Кој од кој повалкан во оваа држава...сите
Ако ја фатеа за коса Бонева, ќе се вознемиревте исто како за Шеќеринска? Мене да ми се дома (во улога на мајка, сестра, тетка) и двете би ги искубала. Постапката на напаѓачот ја осудувам. Ееејјј па не сме 16-ти век. Не зезај.
Затоа што ужива додека тепа жена и човек пред се и вели ЗА МАКЕДОНИЈА. Е затоа се бунам. Не фала за такви не сакам да ми ја бранат државата. Јас ќе се вознемирев.
Стварно, ама стварно не ве разбирам некои од вас... Толку ли бе ви е невозможно за сфаќање дека човек не треба да е политички определен, да е обземен од некаква пропаганда, да има ќар од партија, да е фан на некој од политичариве - за да му е вознемирувачко хулиганството денес?! Како може да ви е смешно, да се согласувате со ова, да ги браните на било каков начин? Одбивам да прифатам дека постојат луѓе со вакви сфаќања, страшно дегутантно е... Не ми значат апсолутно ништо ни Заев, ни Шеќеринска, ни било кој друг. Било кој ЧОВЕК да е на нивно место, без разлика колку украл и од која партија е - видеата се одраз на неандерталство, агресија, дивјаштво. Посебно се чудам (да не употребам погруб збор) за смешкиве на женски форум на сцена во која силеџија влече жена за коса... Се читате ли што пишувате се прашувам? За војна како решение, за брутално тепање луѓе како решение се збори, да сме им отишле сите лом да сме ги направеле... Добро бе луѓе, кој век сме, потсетете се? Во навреда го претворија зборот патриот... Од овие и сите што ги сметаат нив за патриоти, тешка навреда и би било и тебе да ти го упатат тој епитет.
Душица Мрѓа од ТВ 24 кажа дека Зијадин Села пред нејзини очи го тепале крвнички и брутално, со шипки го мавале, го легнале на земја и го ударале, главата му ја дупнале. Искрено мислев дека не е толку озбилно, па затоа и напишав дека го оправдувам овој напад, ама сепак мислам дека ова е претерано, колку и да не го сакам/е.
Ретардирани фаци вакви работи ќе пишуваат. Која мајка родила вакво створење. Ми се згади еј. Кај ретардиран си ја оправдува неписменоста.
Јас од сликие што ги видов како го тегнат по земја се згрозив. Нехуманост, нечовечност. Како ќе спијат тие вечерва луѓе не знам. И најголемиот душман да ми е, тоа не би можела да му го направам, живо суштество е.
Хаха не знам тоа, Бермен кажа дека ќе влезат во собрание доколку се случи тоа што денес се случи, се беше исценирано според мене, никаде полиција, амбуланта и полицајци дојдоа после час и половина, може и повеќе, Груески на шницла во Виена
Не е убаво да се меша вера религија ама вечерва немаше ништо христијанско!зарем на тоа не учи верата?пред 10 дена сите беа верници во срце..сега.....
Јас не сум вознемирен од тоа што кубеле коси и фрлале столици кон сдсм Јас сум вознемирен што имаме шупачка партиска полиција која им дозволила тоа да го прават и тоа што им требаше саат време за да донесат борбени коли и да почнат со евакуација , на студенските протести имаше кордони , на оние што протестираа за заштита на кучињата имаше полиција пред канцеларија на коце опремена за тепање, ама тука си ги пуштија лагано И еве , како после да не ги пцуеш , а детено со капчето во црна маица одма го препознав бидејќи таа шупачка фаца не тешко да не ја препознаеш , младичот е моја генерација (сигурно и брат му е во близина)и е партиски вработен судство, си го лади по цели денови и зима платичка, па сеа ти види зашто е тука И нека не ве провоцираат овие коментари на вмровчињата по фб и социјални мрежи , демек оправдано ова она, сами си ја знаат маката , не мора ни да ги пцуеш ни да им посакуваш лошо , веќе им е лошо треба да живеат и да се борат за партијата наредни месец дена.
@forumce мислам дека нормално е да не се посакува тепање, убиство, С М Р Т на човек без разлика дали тој човек е политичар, дали е свештеник, дали е професор, дали е албанец, дали е шпанец или што год да е! И уште поиритантно е што пензионериве скокаат како млади мајмуни, а у автобус ќе ти мрси муда зашо не си му станал. Да седнел тој.. Морее сите у една дупка и само шок бомби да им фрлаат, да се штрецаат на секоја минута.