Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Не не знам дали некој е уапсен, затоа и прашав.
    Можеа да не апсат на мирните протести поради провокатори, а денес не можеа туку само ги пуштаа да влезат.

Rama likes this.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Изгледа малце беа пет века ропство, очигледно како народ навикнати сме на окупација, 10 години едни те исти е премногу, ко биле сдс на власт побледи ми се сеќавањата оти и помала бев, од оваа власт дефинитивно ќе ми остане во сеќавање укинување на омилената а1 и к15, заташкани и нерасветлени убиства, прегрдото и кич изградено Скопје2014, терористичкиот напад во Куманово- кој против кого уште не знам, многуте згаснати животи како резултат на лекарски грешки или недоволно собрани финансии без никаква одговорност, а нај хард кор од цела багра-Диме Спасов незаменлив.
    Им се дивам на сите нив и им завидувам на нивната совест, јас од тоа видео се вознемирив и згрозив, а што е со нив??
    Добра ноќ

3. anaja1

anaja1 Популарен член

Не, никого не апсеа,дури и судењето не може да почне....со такво судство,такви резултати;)

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Бруки

Да прашаат во штаб прво, па ке ти одговорат

christinnn, Rama and lovemme like this.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Конечно да се сложиме во нешто ;):)

galapce and sanjaeva like this.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

:rofl: Ај нека прашаат.

Rama likes this.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

И мене. Што си во хороскоп?

Јас зборам за ова.
    Ништо не додадов никаде.
    Во првото мислење кажав што имав.

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

И предходно се сложуваме за вмро и срањата.
    Само за сдсш не се сложуваме, ама за некое време и за нив ке се сложиш со мене

jacqueline.s, joy1 and sanjaeva like this.
  9. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Ili bolje kazano, ako sme stignale da merime makedonшtvo spored glasanite partii ke ispadne deka ne postoime. Zatoa politikata na strana koga presuduvame koj e ili ne e drzavjanin na ovaa (ne)drzava.

10. An-na

An-na Форумски идол

Јас немам илузии за СДСМ, ги знам што мустри се. Го бирам помалото зло. Немаме трета опција, за жал. Се додека ни е ваков изборниот модел некој друг нема шанса да направи било какви посериозни промени во составот на собранието.

theowndemon, Gosh, kukla21 and 2 others like this.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Сега гледав на телеграф
    Шекеринска прво ја тепаат со некој предмет, па и маваат шамар, па после е кубењето.
    Добро морам и јас да признаам дека само кубењето ке и беше доволно, ама малку ја претерале.

forumce likes this.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

@JollyGirl Не е убаво да ги осудуваш сите вмровци дека се сељаци и прости , не се сите исти , само 70% се. Има и добри вмровци кои се со врзани раце и кои сакаат да се смени грујо и да прекине груевизмот.

Ете да бидам и јас коректен.

Тешко да ти одговори некој, не за друго партиските војници се легнати и се спремаат за утре, а тие/ние неутралните не одговараме бидејќи не не повика нас туку повика вмровчиња и сдсмовичиња

kim.k, Gosh, LollySky and 3 others like this.
  13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Дечиња драги, кога ќе пораснете зборете за политики. Шеќеринска штом стигнавте да ја браните, не сте живееле во претходниот век. Жена или маж, кога крадиш и продаваш туѓа држава, грабаш само од пари на народ што работи по цели денови за да сврзи крај со крај, а не ко нејзе цел живот политика да бистри, што очекуваш? Јас сум жена и јас би ја окубела. Насилство е за стока, но овие не се луѓе. Нити она, нити Зајко ваш, нити Грујче. Сите си гледаат нивните интереси и баш ги заболе за нас. Се утепаа карајќи и пцуејќи кај ќе стигнат, а само шиптаранава од тоа користи. Овој горе што јаде гомна ви го лупнаа за човек после претседател. Тој не ве признава ко народ, тој утре ќе ни ја ебе мамата кога ќе го стават кај што намислиле. Мислете си дека ќе тече мед и млеко. Не да влезеа ко идиоти во собрание, една фина бомба да им наместеа и да се решевме од криминалциве. А сите до еден се тоа, не дека едниот е поарен од другиот.
    Они не биле за насилство. Ја мајката. А како деци се руши политички систем со години тлеен во една држава? Со ружи поклонување? Гледате по вести што се случува во Сирија, Иран и останати земји. Маме им ебаа големите мирољубиви сили кои не поддржуваат насилство во никој случај. Лулки на демократија се они. Од солидни држави ги претворија во рушевини за нивна цел.
    Памет во глава. Шиптар во Македонија не смее да има толкава функција. Пописот во која и да беше година беше прекинат ради нив, пошто сакаа сите кои им се надвор од земјава да ги попишуваат за да имаат поголем број. Изигравајте херои вие со бакнежи и ружи, прајте се глупави и либерални. Но што да прајте кога вашите лидери очи си извадоа демек, место да се свестат во црпката на кого му ја оставаат власта. Пу!

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас сум неутрална и ќе ти одговорам, ама во собрание беа партиите не бевме ние.

Ама прво сакам да ги чујам вашите размислувања.

forumce and okcenzi like this.
  15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Во хороскоп сум некој знак, ама во подзнак не сакаш да знаеш што сум. :)

Значи Сања, напишав јас мислење и ти додаде еве потенцирам ново мислење после моето.
    Знам за што збориш ама си прочитала и не си ме разбрала воопшто, па се зазборе за редактирањето ко за не знам што, а не ни спомнав дека си додала мислење во смисол редактирање или што и да е. Едноставно додаде мислење. Кое во случајов беше сосема ново, неповрзано со тоа за кое се фати.
    Мислам дека сега е јасно. :)

sanjaeva likes this.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

И @An-na и @okcenzi коалиција направија, а јас и @Mishela уште не се разбравме.

Мишелке на маса ќе го бараме решението, вака не бива.
    :handshake:

theowndemon, joy1, Sesil and 4 others like this.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Добро е.
    Ај и ти на маса. :beer::beer::beer::beer::beer:

18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Моето размислување е дека работи како пеење албански химни и заканување за голема албанија треба да се казнат, парично , затвор , не со тепање и крвови, ако е така ќе повторам , можеше шарената револуција или било кој да земе да и да натепа , еве тргнувам од мене, многу пати ќе сретнам некои вмровски пратеници и др луѓе од бомбите што се шетаат сами на улица, сум можел да реагирам да идам насилно и да ги натепам , ама што ќе направам со тоа , ништо .
    Затоа си има закон кој треба да ги казни и Албанците кои промовираат и вмровците кои не даваат држава да се ослободи од Груевизмот.

Тоа што сме гневни на форуми и пцуеме све вмроско доаѓа од неправдата која јас/ние гледам/е , која ја осеќаме на наша кожа или на нашите најблиски/пријатели и остало.
    Ама имаме трпение , 2 ипол години седиме и гледаме како сељачана врмовска прави што сака , како полиција селективно спроведува закон , како се курчат на послаби , еве го натепаа и Заев и пак бојкоти и остало , нема да има војна , нема да искочиме јас , ти, тој, било кој да ги скршиме од ќотек тие 200 души таму бидејќи знаеме , се надеваме еден ден ова све ќе заврши и тие сите што згрешиле , дали се албанци , вмровци , сдсмовци ќе скапаат во затвор.

Мојата моќ е минимална , да излезам на протест , да излезам да гласам , јас така ќе пробам да го поразам Груевизмот во оваа држава. За 10-20 години ќе се фалам на децата дека сум бил дел од тие што не со крв туку со трпение го поразиле режимот и не потпаднале да бидат некое партиско куче за 200 евра плата.

Тоа е моето размислување.
    Не сум гневен оти кубеле Шекерински или го тепале Села, гневен сум што правдата не е иста за сите и полицијата е партиска , односно све е партиско и продадено.

AmorFati, anel, manja666 and 13 others like this.
  19. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас бев повеќе од јасна. :)
    Значи, стануваше збор за сосема ново мислење (еве кое ^), кое си го изнесе и во кое го повтори пак тоа за насилството што веќе го имаше кажано во првото мислење. Никаде не зборев за редактирано, сечено, лепено, монтирано.
    Доста беше цртање во темава за денес, да се вратам на она сериозното во рил лајф сега. :)

20. Priroden

Priroden Популарен член

У Библијaтa Гoспo шo викa зa пoсaкувaње нaсилствa и туѓa несреќa? Нештo зa сoжaлувaње, нештo зa пoкaжувaње силa нa женa? Мoже некoј цитaт?

1. Зaев немa шo дa излегувa нa избoри кoгa имa 69 прaтеници зaд себе. Кoј викa дa излезaт нa избoри Милoшoски oд Кичевo? Oнoј истиoт пaтриoт бугaрaшки шo иметп нa држaвaтa сo 6 зaгрaди гo нaпрaи у лепените и прелепувaни рaзгoвoри?Не ќе си игрaме избoри секoј месец, држaвaвa не рaбoти нa жетoни.

2. Кoј нaрoд? 450 000 нa вемерo < 650 000 нa 69те прaтеници кoи стoјaт зaд Зaев. Пoминa времетo кaде пaстирoт мoжеше нa нaрoд дa се пoвикувa

3. Пaзи немaлo дa се случи нaсилствoвo aкo Зaев прифaтел избoри? Стaвете нa дневен ред у сoбрaние, aкo имa 61 глaс, ете избoри.

4. Америкa и ЕУ пoддржaa избoр нa спикер, тoa е се штo е битнo. Секoј пoгрешен чекoр нa бaндaтa криминaлнa свесни сме кaкo ќе зaврши. Еве у пoнеделник дoaѓa Хoјт Ји, сo мaлку среќa дo петoк влaдa, пoсле целo летo прoтестирaјте дaли пaстирoт ќе oди пo притвoри, не мoрa сaмo oд пoнеделник дo петoк кo дoсеa.

anel, Luna91, LadyC and 9 others like this.