Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.766
    Заев и Тиранската платформа не поминуваат меѓу оние илјадници луѓе што протестираат. Може само да си мечтае. Толку. Чао. :hai:

На samovila.red. и okcenzi им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.118
    (y):bow:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Чекaј сеa, не сфaти декa ве дупи пaстирoт(извини нa мoјoт нехристијaнски изрaз) дa прoтестирaте?

Не сфaти декa нaјлеснo прoсечен чoвек мoже дa гo пoтпaли нa религискa oснoвa и нaциoнaлистичкa? Прaвo textbook фaрбaње у мoзoк.

Ги зaбoрaи ли прoтестите вo oпштинa Центaр, шo демек беa дa не се рушелa црквa, a у пoзaдинa пaстирoт лaпнa плaцеви зa џaб'лк? Рaзгoвoрите не ги пaмтиш?

На iloveyou29, anel, Luna91 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Кога сме кај Талат, кога го донесоа законот за амнестија на команданти од УЧК за воени злосторства врз цивилно население, ве немаше да да бекнете. Сега најголеми патриоти. Аха да, поверувавме. Фотеља -патриотизам.

На iloveyou29, anel, manja666 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Мене нити Грујо нити Заев ми има дадено работа и леб за да им ги чувам фотељите. За тебе не знам.
    Шиптари не поднесувам. Ни тогаш, нити сега. И нема никогаш. Вие сте тие на кои не им сметаат само за Грујче у затвор да лежи. Нека лежи и нека цркне у затвор. Али и шипците со него.

Карајте се вие меѓу вас ако сте смотани. Во државава секојдневно го јадеме ние без врски, без мама и тато кои си средиле работа и позиција на времето, па без разлика која партија и да е на власт. Луѓе од страна на Заев најголемите пари и бизниси ги свртија последниве години, нити инспекции, нити даноци ни ништо, но само гомна се јадат нашироко како не чини во Мкд.
    Жал ми е за сиромавиот народ. За богатите и политичарите, ама ИЧ.

На Chica.Loca, Цвет88, Ane-Goki1 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Dobro bre luge uste se lazete deka nekoj od Politickiov Vrv misli na Vas.

Ic ne im e gajle.
    Za dvete strani zboram, Makedonci i Albanci.

Niv gi cekaat biznis clasa avioni , a Vas koj se borite za nivnite stolici ve cekaat begalski kampovi.
    Zar ne gledate kako e sekade vo svetot.
    Koja Vlas pomislila na narodot.
    Niedna. Nema zemja na svetot kade tie na vlast mislat na tie potcinetite.

I vie tuka debatirate i se karate ?

На Цвет88, Ane-Goki1, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ај жити се што кажа сега.
    Кој не бекна?
    Кој даде 300000 државјанства на косовари?

8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Еднаш се 100 илјади, па 150, сега 300 илјади.
    Па шиптари биле 16%, па помалку, не биле 25%...

Црвенковски ги даде. Знаат више и врапчињата.
    Затоа и е таму кај што е сега, со дпмне и мафијата.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Цитирај ми твој пост каде што си осудила или барем прокоментирала за амнестијата на хашките случаи и ќе ти поверувам. Ама нема, за жал.

Знаеш што значеше таа амнестија? Кршење на јус когенс норми и кршење на Женевски конвенции. За масакри врз цивилно население. Ама тогаш молчевте. Прогуглај на интернет ги има сите пратеници кои гласаа за тој закон. Со име и презиме. И сега истите тие ќе ми глумат патриоти демек им сметал Талат. Кое лицемерие.

На makedonkamak, iloveyou29, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Грешката беше кога ги пуштивте тие од планина кај нас,бегалци,им дадовте државјанство и они вака ви заблагодаруваат па да ви кажам ако ви е.

Разликата меѓу нас и они е тоа што тие се чуваат меѓусебно,не гледаат кој е Дуи кој е Дпа,гледаат човек. Они се браќа.

Ние сме пропалитет од народ,гнида народ,се тепаме,се пцуеме доказ - цело собрание.

Грешката сега е што сами си дозволивте тие да си дојдат на власт,да се нема пари за Тамара,да се нема работа за млади,да се нема приоритети и да се живее од социјална помош. Му се клањавте на Грујо кога купи кола од 200.000 евра и кога Талевска се китела со 500евра ѓаки.
    Ако ви е.
    Ниту едните ниту другите ќе придонесат за Македонија,молчите затоа што немате аргумент со кој ќе се одбраните,одамна се продадовте.

Не оправдувам насилство врз жена и тој човек за мене е животно.
    А останатото што се грижите ко потресени за пратениците тогаш не бевте потресени за децата од Смиљковско,за Тамара,за загинатите бранители во Куманово ќе нагласам И ТИЕ ИМАА СЕМЕЈСТВО.

Но ова горе напишаното не значи дека им посакувам зло туку малку да се приберете и да седнете како браќа бидејќи сите ни се смеат.

Не дај Боже да дојде до војна. Сите сакаме мир.

И за крај,легнете си,доцна е,доста се вреѓавте меѓусебе почнете да се сакате прво па поставувајте си прашања што,како и зошто.

Добра ноќ

Последна измена: 28 април 2017
    На iloveyou29, LadyC, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    На Талат легитимитет му даде мвро, прво го спаси од робија како дезертер од АРМ, агресор и воен злосторник а потоа го назначија и за министер за одбрана.

Инаку би било фино да ни кажеш едно сценарио што би било доколку шип.тар или дури и циганин биде на власт во РМ.

Што знам, вака отстрана мене ме фаќа страв, ако дојде некој таков на власт за 25 години РМ ќе има 397.000 жители помалку, бројот на запишани во прво ќе биде одвај 50% од времето пред тоа, 80.000 раја ќе посегне по комшиски пасоши, реална просечна плата ќе биде 200 евра, заштита на работници и посебно работнички ќе биде непостоечка, све ќе биде корумпирано од последна чистачка до премиер, ќе се трошат 250,000 евра за врби а ќе умираат деца за 30,000, здравството и образованието ќе бидат дно, на бранителите ќе им се бараат парите од одштета назад плус камата, ќе се амнестираат масовни убијци и садисти, ќе се трошат 700 милиони на стиропор и кнауф, правосудството ќе биде партизирано и корумпирано до афрички стандарди и луѓе ќе се подигаат кредити за да можат да ги закопаат блиските...

Oh wait, this happened already with macedonians in charge...:devil:

На anel, Zlatna12345, andromedae и 6 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да, прости се 99,9% од вмровците.
    Единствени вмровци што имаат памет се Мијалков и Грујо...злобен памет, ама барем е ПАМЕТ, а за Ѓорчев реков дека е добар човек, а не паметен или прост.

После ова што се случи им се гледа паметот и на тие што влогоа да се тепаат, и на тие што се смејат од страна дека Шеќеринска ја кубеле за коса хихи колку е смешно...Некој сенилен старец пред умирање, ја фати за коса и сите доживеа оргазми од среќа покрај малите екрани.

Епа прости се.

На theowndemon, Rama и Sesil им се допаѓа ова.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Знаеш што значеа тие државјанства?
    ДЕМОГРАФИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА.
    Од тамо да си го барате проблемот.
    Ти мене не ми бладај дали јас сум осудила за хашките случаи.

На овој ден во 2001 беше најголемиот масакар баш од тој истиот Талат.
    НА ОВОЈ ДЕН.
    На овој ден сдсш ја стави ортомата на мкд.

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не постојат никакви 300,000 државјанства.
    Види пописи од СФРЈ и оние од 1991, 1994 и 2002 и ќе видиш стандард зголемување на албанска и ромска популација.
    И после дај да видиме попис од 2011...или нешто го прекинаа? :D

Најдобро да пробаме со циганин за преЦедник, по можност алкос кој смрди на ракија во радиус од 50м, секако ќе биде подобар избор од морбидната ретарда Хорхе...

15. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Би додал и дека РМ со тој настан, аболициите и со ова денес го изгуби легитимитетот како држава.
    Ако при спроведување на закон имаме такви отстапувања по партиска или етничка линија што најсвирепи масакрирања, измачувања и убиства би останале несанкционирани тогаш каде е легитимитетот правно да се третира било кое кривично дело? Зошто некој би лежел робија за кражба на кола да кажеме?

Оттогаш наваму РМ е обична шега.

На Rama, НаталиЛили и BoaVista им се допаѓа ова.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Па ти или ништо не разбираш или така ти одговара. Па Талат и таквите ко него ќе одговараа во Хаг за тие воени злосторства од 2001 година да твој Грујо и тие околу него не ги повлекоа случаите и ги амнестираа со закон за автентично толкување на законот за амнестија. Ти реков и погоре, прогуглај, ќе ги најдеш со име и презиме помилувачите на командантите од УЧК.

На makedonkamak, iloveyou29, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Во Европа, а и ширум светот последните 80 години немало таканаречени националистички партии на власт. Дали тој податок ги намали војните во светот, експлоатиција на евтина работна сила, уништување на природата и ресурсите, жртвите од војните кои ги гледаме секојдневно? Не, баш напротив. Ти можеш да се декларираш како патриот, либерал, пацифист, комунист или што сакаш, но тоа нема да ја намали твојата желба за моќ и контрола. Политиката носи огромни бенефиции, но најголем дел од политичарите се робови на моќта, а не на капиталот и парите. Секој сака да владее, но не секој е способен да биде дел од тие големи зад кулисни игри.

На Rama, samovila.red. и okcenzi им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    А на шо дроги е Игор Дурловски некој да ми каже? :?:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Види вамо.
    Јас не бев мало бебе кога косоварските бегалци дојдоа со шатори над Чегране, па да ми кажува некој за статистики и бројки. Планината беше бела од шатори и тоа село, заедно со селото на Талат- Форино, се зголеми за 70% минимум. Години и години и години го поминувам тој пат и гледав како куќи никнуваа од никаде. Како стриптизи и јавни куки имаше на секое коше, како се пукаа за 2 кг кокаин итн.
    Поминувам низ тие села и сеуште зборат српски тие истите косовари што цмиздеа за помош. Тие истите беа во учк тие истите убиваа мои, а тоа сдсш им даде се. КРАЈ

На Rama и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  20. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Тoa е прoблемoт.
    Кoгa им oдгoвaрa, Брaнкo дaл 300илјaди, a кoгa им oдгoвaрa нa пресoви викaaт декa aлбaнци биле 15% и бaрaaт пoписи. Дa мoжеa и Сoрoс дa гo вклучaт у рaвенкaвa кaј ќе им беше крaјoв:party:

Oд еднa стрaнa биле мaлку и бaрaaт пoпис, oд другa 70 000 aлбaнци глaсaле зa Зaев +230-240 000 зa aлбaнски пaртии. Ами aкo глaсaле 300илјaди, кaј се oние шo не глaсaле и мaлoлетните :D

На anel, Zlatna12345, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.