Да да, што ќе ти се пописи и бројки, си видела таму во Чегране некој лик со кече... Веројатно следат Сорос, Ватикан, јудеомасоните, југокомуњарите, solunenas, vecnada e hehe То је оно специјални рат...спољашњи и унутрашњи непријатељ...имам ја и неке брошуре...
Аууу не знаев дека циганите, турците и торбешите што се декларираат како шпуној ке ги ставиме во таа графа. Ок од утре сум Марсовка. Сакам графа на попис за марсовци. Цели торбешки села се пишаа дека се шиптари, цели турски села, а за циганиве не ни сакам да спомнувам.
Хашките случаи се голем срам и понижување кое го добивме, но за тие случаи ние не одлучувавме, туку многу поголеми сили и играчи. Мора да гледаме и така. Мали сме и немоќни. За многу работи воопшто не се ни прашуваме. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=04&dd=27&nav_category=640&nav_id=1254521 Колку е Европа белосветска курва доволно зборува дека не го испорачаа Харадинај на Србија. Злосторник и убиец на Срби, а кај нас делат совети по римско право и демократија. Зависиш од нивни банки и кредити. Ќе молчиш бато.
Ама и вие ја претерувате. Се е Европа крива за нашиве глупости. Мора и така ли да гледаме, а? Ај засрамете се малце и не само си бранете криминалци ко слепци.
Ова е лага, никакви странски сили, илуминати и сатанисти не беа во игра, напротив од ЕУ паднаа критики поради амнестијата. Која беше изгласана во овдешен парламент. Многу е бедна и ефтина шема оваа, кога ќе бидат фатени во некое срање веднаш се активира механизмот ama nemozevme mie taka od zapado nenateraja moravne lelele kolku sme mali i jadni tije se bludnicata vavilonska sakat dase istrebi sveto ime makedonsko hehe... а да не е клетиот запад да ги тови со кредити ќе умрат за 72 часа
Само се расфрлаат со бројки, плукаат по сите со омраза, сите им се криви. Ама како беше, вистината е како шило. Ќе врти ќе врти, ќе излезе. Поминаа години, ла*ната излегоа на површина. Стиропорот почна да пука, палммите се исушија, младите бегаат. Во западна е тензично, а истокот е празен. Почна сезоната во западна европа, пола истокот со бугарски пасоши го фатија џадето на печалба се. За некоја година, ко ќе се кренеме сите со БГ пасоши, ќе видиме колку македонци ке останат. Оти народот е гол, бос и гладен, а партиите си играат к*р таш*к со него. Останаа уште најиспраните мозоци да скокаат на војна. Ама сега неколку недели ке се потепаат на улиците, ќе видат дека боли, а чаре нема, празен стомак... ќе си легнат на брашното. Ама мора на своите грешки да се научат. Денес ова беше само почеток.
Абе имaш oфицијaлни пoдaтoци зa брoјoт нa aлбaнци вo Мaкедoнијa, кoи црни 300 000 пaсoши Вo 1961 имaлo 183 000 Вo 1981 имaлo 377 000 Вo 2002 имaлo 509 000
Океј, барем призна дека се срам. Ама дека не сме дирекно виновни не се слагам. Политички дил меѓу Груевски и Ахмети беа хашките случаи. Пратениците од ДПМНЕ речиси сите до еден гласаа за законот. Цивилното население е строго заштитено во војна со меѓународното хуманитарно право. Има четири Женевски конвенции на кои и нашата држава е потписничка и кои се задолжителни јус когенс норми кои не можат да се сменат. Епа ете, пошто кај нас се е можно, мнозинството на ДПМНЕ ги прекрши и конвенциите и си изгласа амнестија.
Остави ти тоа што ЕУ ти вели пред телевизија. Ниту јас, ниту ти не знаеме кого уценувале и со што. Никој во ЕУ не е глуп да потпише срамен акт на аболиција на воени криминалци. Ти оставаат ти да потпишеш и тебе историјата да те одбележи како таков. Во светот не владеат принципите на правда, туку на сила. Затоа ниту еден политичар, генерал, војник од ЕУ и НАТО нема одговарано за стотиците мртви цивили за време на бомбардирањето на Србија, а да не зборуваме милионските жртви во Сирија, Ирак, Авганистан, Либија.
Jane Mavcev пред 2 часа · Melbourne, Victoria, Australia · Официјално! Иванов потпиша акт и поднесено е во судот,се чека одобрување на апсење на пратениците кои изведоа државен удар, во спротивно потпишува воена состојба и Армијата го врши апсењето! Ми се допаѓаПокажи повеќе реакции Коментирај Сподели Не знам дали е вистина или не
Ја незнам колку глуп треба да си за да идеш и тепаш некого по налог на партија. Па за до го направам тоа треба ем работа да ми дале, ем куќа и кола да ми плаќаат, а не да идам да се тепам зашто сум на список на листа за идни вработувања. Глупи луѓе. А иначе ич не ми е гајле, они меѓу себе нека се потепаа, очи нека извади...баш ич не се потресов.
Што кажа? Ке ја среди администрацијата? Више ке мора да работат? Доста им било спиење од 11 год? Блавооо
Pred 30god. vo razgovor so edna nasa poznata balerina vo toa vreme samohrana majka. Zenava veli "Sin mi ke zaminuva vo Amerika". "Neka dete saka, neka odi, kako decata od selo sto sakat da dojdat vo golem grad taka sin mi od Skopje saka da zamine vo Amerika". Sto ima tuka nejasno. Sekoj saka da zamine nekade, logicno. Ne mi e jasno sto ste se fatile za toa iseluvanje. Jasno e deka sekoj mlad covek vo ova vreme na globalizacija saka da zamine nekade. Pa jas bev dete 10god. pa pred spienje fantazii si razvivav ke ziveam vo New York, pa aj ako nemoze tamu vo Mexico City. Togasno vreme bese Jugoslavija i zivotot bese OK, a plus vo familija nikogas sme nemale nekoj da zamine vo stranstvo. Logicno e luge moj. Koja politicka partija da dojde na vlas mladite sekogas sakale i ke sakaat da zaminat nadvor. Eve jas seuste fantaziram da zaminam nekade. Ne velam deka ovde ne mi cini, ama sakam da zaminam i toa znam kade sakam. Iseluvanjata na mladite vo Mk vo 80% nemaat veze so politika kolku so globalizacija i zelba za nesto novo, zivoten predizvik, otstvaruvanje na sebe sam na povisoko nivo.... Toa se pravi dodeka si mlad i koj planira Sreken mu Pat.