Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

После се што се случи малку и да се насмееме.

IMG_20170428_091449_577.jpg
    IMG_20170428_091727_089.jpg

2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Како се третираат толпите кои протестираат против Груевизмот и тие кои подржуваат Груевизам и криминал.
    МРШ !!

И бидејќи беа осудени шарените за кршење на кабинетот на иванов , сега што ќе кажат вмровциве за кршење на собранието?
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

galapce, iloveyou29, anel and 22 others like this.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Реалноста во Македонија е дека бираме меѓу две зла со цел да го избереме помалото. Работата е здраворазумски да разграничиме што добиваме а што губиме со избраната опција. После тоа од вчера, значењето на поимот „патриот“ никогаш повеќе нема да биде ист, се извалка зборот, се обои во крв.

4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Не сум ПАРТИСКИ ОПРЕДЕЛЕН,искрено никогаш не ме интересирала политиката,од секогаш имало Албанци во оваа држава и секогаш ке има тоа е факт,јас имам многу пријатели Албанци со кој живееме,но тие се разбрани луѓе,кој си ја сакаат оваа држава,тука се родени,тука и сакаат на старост да умрат,затоа што се чуствуваат МАКЕДОНЦИ.

Ставаш терорист трет човек во држава,и прво обраќање му е на албански во МАКЕДОНИЈА?

Овој терорист кој зави многу фамилии во црно во 2001 година за време на војната,да биде трет човек во Македонија,па уште згора на све одма зимаат сила и пеат ХИМНА на албански во МАКЕДОНСКИ ПАРЛАМЕНТ?

Идете во некоја друга држава и направете го истово еве како МАКЕДОНЦИ,барајте ги истиве права што ги бараат ТЕРОРИСТИТЕ и правете го истово што го прават сите овие КРИМИНАЛЦИ ОД СДСМ,ВМРО,ДУИ,ДПА и други политички ГНАСОТИИ,за помалце од 30 мин нема да постојте на планетава,и нема никогаш во животот да можете на тоа парче земја да стапнете.

FB_IMG_1493321494001.jpg

Last edited: Apr 28, 2017
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Дали сте свесни дека насилството врз пратениците е насилство кон сопствениот народ?Кон сите оние кои се изјасниле за промени на фер и легитимни избори?

Насилство кон волјата на народот,зошто пратениците се токму тоа,народни избраници.

6. Elissa

Elissa Форумски идол

Јас сум нај против насилство тепачки и слично. Ова вчера ме потресе ама Заев толку инает терање и силење, така лесно власт никој не дава. Нека имаше уште едни избори и ајде сите нека бркаат работа после.
    Вака никогаш нема да формира Влада, реално да победеше тој на изборите никој немаше да му се меша ама вака, ете до кај стигнавме.

7. fina erika

fina erika Популарен член

Ова вчера не личеше на Македонија строго го осудувам нападот на пратениците во собранието, без разлика од која партија се, сепак тие се пратеници избрани од народот, и уживаат имунитет.Единствен пратеник кој помагаше во сето ова да им се помогне на пратениците од другата партија беше Влатко Ѓорчев.Јас вчера видов протестанти од 60 години па нагоре не видов ниеден млад дечко или жена.И овие старциве од кого ја бранеа државата од својот народ или ги бранеа работните места на своите ќерки, синови, внуци кои се закржлавени седејќи во фотељите.

galapce, Luna91, LollySky and 8 others like this.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Тоа што си гласала за Левица, со сегашниот изборен модел, е исто како да си гласала за ВМРО т.е џабе гласови. Друго ќе биде ако се смени изборниот модел, вака за жал останува изборот помеѓу помалото зло.

Gosh, Zlatna12345, LollySky and 7 others like this.
  9. Silver.E

Silver.E Популарен член

Шарените кога кршеа, тепаа, било демократски, ама сега кога само ЕДЕН ден имаше ваква вонредна ситуација - народот биле хулигани, недемократи ?
    Колку сте лицемерни вие од Сдс.

А, каков е вашиот став дека го избраа Талат ? Дали ако однапред вашиот Заев ви кажеше дека албанец ќе е претседател на собрание, ќе го гласавте ?
    Се браните дека Груевски го ставил министер.
    Тоа е грешка.
    Ама нели вие бевте поарни ????
    Зошто правите уште поголема грешка ????
    Нели Дуи беа криминалци со Вмро ? А, сега ставате претседател од Дуи ?
    И тоа оној кој на денешен ден уби наши браќа Македонци ????

Зошто НИЕДЕН сдсомовец не го осуди изборот на Талат ?????????????

И додека траеше изборот во една хулиганска атмосфера, дно на дното, Заев и Шекеринска и грото Македонци седеа настрана и се смешкаа. Албанците како посилни ја превзедоа работата во свои раце да изберат спикер. После, Заев бил херој.

Заев бил херој - што го бранеа со пиштол. На лицето му се чита страв и кукавичлок. Ама мора да издржи, зошто во спротивно ќе го ликвидираат Алб. Во маката се држи како давеник за змија.

Го осудувам кубењето на коса на Шекеринска, ама кога видов како се смееше кога ја пееше алб.химна пратеникот - си реков, и малку ти е, предавничке една. (иако таа е докажан предавник).
    Таа впрочем и прва му даде аплауз на Талат. Погледајте видеа.

На крајот, народот беше и доста смирен и прибран. Да беа во друга држава, предавници како нив ќе беа осудени или протерани. А, Села со неговиот гнасен речник кон македонскиот народ немаше ни да постои.

Пак ќе повторам, бидете против Груевски. Но, да го подржувате предавникот Заев и цела банда која ја уништи Македонија додека беа на власт..!?!?

10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас прво не кажав за кој гласав... Реков ПРИМЕР левица. Второ, се ќе си извртите само сдсм да се прави. Кое помало зло? Нема помало зло, јасно ви е? Злото ви е подеднакво... Така само си се тешите.
    Поздрав

forumce likes this.
  11. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се изначитав коментари по социјални мрежи, далеку од тоа дека сум партиски определена... најмногу што се згрозив од целава ситуација е тоа каков вулгарен речник поседуваме, со какви погрдни имиња се нарекуваат сите со спротивставени ставови иако не се познаваат меѓусебно... кај отиде културата? И многу неписмен народ сме биле, нејќев да верувам до вчера :sweat:
    Исто така и насилството не го поддржувам ... не велам дека немало провокации и слично, но во секој случај сметам дека се' би се решило на мирен начин... можеби грешам (и нема да навредам никого доколку има спротивно мислење од моето).

12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Шарените не смееја да се доближат од полицијата посебно до упориштето на моќта на вмро,желките одеа кон нас,не туркаа иако бевме жени.Не знам дали знаете како се влечеа студенти од библиотеки?
    И не е исто,барем јас не можам да се ставам во ист кош со оние од вчера.

И Да,ќе гласав и пак ќе гласам за Заев,ќе гласам за секој оној кој ќе обезбеди нормална и демократска држава.Ќе гласам за оној кој ќе ми ги подобри животните стандарди во секое поле,оној кој ќе ги смести криминалците во затвор,оној кој ќе успее да ги задржи младите овде,оној кој ќе ја врати демократијата,па ако сака и мандарински нека зборува,се додека обезбедува мир,демократија и нормален живот,ќе гласам.Јас си ја сакам земјата и сакам децата да ми останат овде,да продолжат да го развиваат она што овде сме го создале ние и генерациите пред нас.

Што ве прави вас, патриоти,поголеми македонци од мене?

galapce, butterfly6223, anel and 18 others like this.
  13. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Од збор до збор, се согласувам со се што имаш напишано. Искрено, се радувам кога ќе видам некој со здраворазумно мислење и личен став. Мразам партиски полтрони, со копирани изјави директно излезени од нивниот штаб. Да се вратиме историски назад, кај македонецот никогаш немало изградено национално чуство. Македонец против македонец се борел за време на балканските војни, буквално брат против брат. Вчера беше само едно оркестрирано повторување на историјата. Македонци се борат меѓусебе, за да изберат шипац, претседател на собрание. Го пишувам ова и морници ми лазат. До каде дојдовме? Зарем можевме и ова да си го дозволиме. Каде е здравиот разум?
    Станувам денес, се логирам на фб и кога ќе видам симпатизер на сдсм објавил статус: „Денес се раѓа новото сонце на слободата?“ Се прашувам себе си, дали се толку наивни, со низок коефициент на интелигенција или обични партиски газолижачи. Денес, не се роди сонце на слободата, се роди орел над нашето небо. За волја на вистината од 2001 па се до денес, си беше присутен ама во сенка. Од денес па се натаму, ќе си имаме собраниски спикер кој што ќе зборува, да потенцирам: прво на албански, а дури потоа на некој приучен македонски. Ако не им текнално до сега, се надевам ќе им текни од сега дека мнозинството пратеници се ништо друго, освен слуги на албанците.
    Фала ви вмро и сдсм што ни ја продадовте државата!

samovila.red., Rama and toogood like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Не се обраќам на членови на форумот, туку на оние што синоќа влегоа во Собрание, насилниците кои не размислуваат со своја глава, туку се водат по туѓи наредби.

Сите вие што ја браневте Македонија од предавници синоќа, каде бевте во 2001? Сите вие бели во косите, сигурно пред 16 години сте биле способни и пушка во рака да држите да ја одбраните Македонија. Каде бевте тогаш? Каде бевте кога гинеа млади војници? Каде бевте кога човек од МВР ги предаде оние 8 души кои на вчерашен ден загинаа предадени од сопствена крв? Скриени во глувчешка дупка, дозволивте да дојде до ова што се случи синоќа... е па касно е, ама ви гори јајцето на газот, гинете за Грујо и компанија. Каде бевте да протестирате кога терористите станаа дел од власта? Молчевте сите овие години додека се случуваше албанизацијата, зошто тогаш не се буневте?

15. biGirl

biGirl Истакнат член

ти нормална си шо пишуваш? како можеш да споредиш насилство напад на споменик или зграда или канцеларија и крвав напад врз ЛУЃЕ
    иначе сите ги нарекуваа шарена револуција хулигани мирно продолжи си го денот ...
    ама ако они беа хулигани што ги боеа спомениците со црвена боја нз што се оние вчера што ги боеа луѓето со црвена боја односно КРВ ..бљак ми се гади

Gosh, Mishela, Luna91 and 10 others like this.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Гледам тв, читам на нет, ги слушам граѓаните во контактни програми, осудување на насилството, и јас сум за да се осуди насилството, но зошто ретко кој коментира зошто се пее албанската химна во нашето собрание, како тоа како на улица си избраа нов претседател на собранието, ало застанете во која држава живеете. Не сум политички активна не застапувам нитуедна страна но лично мене, ми смета да живеам во држава во која млцинставата имаат такви права што речиси и да не се приметува дека се млци ство. Д застанеме сите и да си ја одбрниме нашата татковина, без оглед на партијата.

17. darcy

darcy Популарен член

Не го сакам Талат баш ич, ама зошто сега му се вадат УЧК корени на нашиот почитуван поранешен министер за одбрана? МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА НА ДРЖАВАТА во владата на најпатриотскиот премиер што постои на планетета Земја! Каде беа толпиве тогаш да кубат коси?
    И како тоа нови избори ќе решат било што? Што ако и тогаш ситуацијата биде слична? Хорхе ќе го даде тогаш мандатот зошто тие избори би биле ПОизбори од овие? Како Грујо ако случано пак освои 51 би нашол коалиционен партнер од Албанците? Дали со Талат ќе влезе во коалиција? Зијадин Села сигурно едвај го дочекал повикот за лидерска средба.
    Она што вчера се случи е ужас. Сакал некој или не, ДПМНЕ мора да оди во опозиција. Може и другите да не ги бива, ама овие веќе се покажаа.

galapce, Gosh, Mishela and 10 others like this.
  18. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

Јас па мислам дека ова личеше баш на Македонија. Во подобро светло неможело да се долови.
    Сето тоа што не се покажуваше конечно исплива на површина јавно каков безобразлук е народот. Ако ништо друго вчера немаше политика. Секој си ја покажа вистинската страна без маска.
    Сега и џихадистите имаат конкуренција.
    Бетер Ирак и Иран сме. Ќе гледаат сеа цел свет каков прост народ сме ние. Епа нека гледаат има и што да видат!
    Брука...

Last edited: Apr 28, 2017
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се прашувам дали размислуваш со своја глава или со туќа ало, ова вчера на што ти личеше,не го подржувам никого но шарената истураше бои врз згради и споменици а при тоа не беше загрозен ничии човечки живот,а посебно не на пратеник.Ада те прашам колку време албанските пратеници зборат во собранието на албански јазик и ги водат дебатите на албански и сигурно не им го овозможив јас тоа, него некој друг.

Gosh, Luna91, Someonespecial and 6 others like this.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Нарачани тепачки и намештаљки/сплетки/недоразбирања кој е вистинскиот нарачател, лол, ме потсеќа на една турска серија :D

Што ако раководството на дпмне е навлечено на турски серии и од таму црпат идеи?