Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    37.059
    Хипотетички мислев, се извинувам.
    Каде јас реков дека сум од СДСМ? Ова е навреда, инаку.
    Да, има помало и поголемо зло. Кога ќе ставиш на вага, согледуваш дека едната страна повеќе натежнува и ја бираш втората. Барем јас кога гласав така размислував, решив со мојот глас да придонесам Грујо и компанија да ги снема од политичката сцена. Дали следниот пат би гласала исто? Не знам, ќе видиме. Тогаш така сметав дека треба и стојам зад тоа.

На darcy, LadyC и Rama им се допаѓа ова.
  2. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    ситуацијава најубаво ја доловува книгата "Црнила" од Коле Чашуле
    гнаса од народ сме биле и под турско и под грчко,српско бугарско ропство гнаси сме и сега како самостојна и независна држава очигледно предавството,омразата и братубивството се во гените на овој народ ...

На galapce, butterfly6223, christinnn и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Ама запнавте со тоа дека збореле албански ионака досега во собрание8-|
    Да разграничиме една работа,досега збореа албански да(што не е за оправдување ич)ама неспоредливо е со тоа во законодавниот дом кој најнапред и припаѓа на РМ и Македонците да се пее албанска химна а нашиве од страна седат и се смешкаат,додека во обратна ситуација албанците јавно ја исвиркуваат нашата химна и кажуваат им сметала.
    Вчера се пееше албанска химна во Македонско собрание ејјјјјј покрај мнозинство македонци а ние молчевме,е не ме чуди утре да го стават Сеља за претседател на државата и пак да молчиме:worried:
    А исто ме иритира и тоа што никој од македонците не скокна да го осуди говорот на Талат и пеењето на албанска химна:x а само да спомнеш збор шиптар ќе ти се нафрлат од што се прават дека се модерни и современи.
    Ех до кој степен дојдовме,луѓе за наше добро треба да сватиме дека не продадоја и едните и другите и немојте да мислите дека и Заев нема да се тргне кога ќе му гори под нозе исто како на Грујо,се е фарса.
    Направивте грешка што паднавте под команда на Грујо сите овие години,не го правете со друг повторно истото.

Последна измена: 28 април 2017
    На faye, iloveyou29, samovila.red. и 17 други им се допаѓа ова.
  4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    7.339
    сте се фатиле за грујо и фамилијата.заев поарен да не е?неговите сигурно се во странство и не се замараат за ова сто се случува овде.

На Elissa, samovila.red., Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Cekajte luge poleka, kako toa mislite deka e Ok da se unistuva drzavna imovina.
    Kako mislite deka poseganje po bilo sto za koe Jas, Ti, Toj ... sme odvoile pari od nasata taxa, tamu Nekoj ima pravo da go krsi.
    Doma mozete da krsite sto sakate, ama za toa sto site Nie sme dale pari na godisna Taxa , nema te pravo.

Usta moze da zbori, ama i toa treba da vnimavate sto zbori, a race nesmeat i nemaat pravo da dopiraat nicie telo.
    Da si ja vozdrzite agresijata i nikogas i nikade da ne ja ispoluvate.

I taa sarena revolucija i tie snosti vo Parlament sto krsea koj ke plati?

Drzavna imovina Ne Smee Da Se Krsi.

На friendy, Bender Rodriguez, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.967

-Мислевте не сме можеле да ја поделиме Македонија?
    -Апсолутно не!!!
    1:09

Морав да го постирам затоа што многу сум задоволна од самоуверениот став и одговор од страна на Ангелов.
    Се надевам не ти пречи што одговорив на твојот пост, но бидејќи не е актуелен политички настан 2001 сакав да се надоврзам на твоето:)

На macush1, samovila.red., Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  7. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918

На Quincy, darcy, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    37.059
    Ни оддалеку не е исто насилство врз објекти и врз луѓе.
    Второ, се согласувам со @biGirl парите од даноците треба да одат за многу побитни работи од стиропорните фасади, споменици и слични циркузи низ градов. Такашто да, ги разбирам шарените, не поддржувам насилство, ама ова го разбирам. Бидејќи револтирачки е кога детска клиника се реновира главно од донации, пари од буџет за таму нема. За патиша исто така, се зема кредит. За плати, пензии и сл. се е од кредит. Се нема пари, ама за споменици има?

На Annath, Gosh, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  9. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Резил невиден сме.
    Ми е срам што живеам тука , што делам воздух со лица кои подржуваат албанска химна во собрание, што подржуваат насилство , што се смеат на истото... До кое дно дојдовме ми се повраќа.
    Во градов каде што живеам слушам од двете партии ќе имале протест денес. Само очи меѓусебе дан си извадат ради Николче и Зоранче.
    И јас очекував да влезат во собрание ама кој народ џган сме значи. :puke:

На iloveyou29, *Amethyst*, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ajde odi krsi vo Amerika da te vidam.
    Ke te skrsat odma.
    Ajde odete digajte dzeva , mu se doblizila na policaec i go provocira, vristi po nego, a toj mirno ja gleda.
    Sto ne vika taka vo Amerika nekoj. Odma partal go pravat.

Samo vo Mk moze da se ponasa narodot taka kako se ponasa.
    Da pluka eden po drug, da krsi i da vika nisto ne e.

Nemoze nisto da ne e.
    Svesta e na nisko nivo.
    Krsenje na drzavna imovina e isto vazno kolku i tepanje na bilo koj.
    Za toa se lezi teska kazna, sekade.

Toj sto ispoluva lutina so krsenje na bilo cija imovina, toj utre ke posegne po tug zivot, zatoa na Zapad stom vo gradinka se primeti deka nekoe dete krsi igracka odma se brka od gradinka i se prijavuva na socialni sluzbi. Toa dete ima nekakov problem i mu treba lek isto kako na ovie huligani .
    Deteto koe ostana bez doza utre ke tepa semejstvo, ke se tepa po ulica so kogo stigne, za podocna da krsi spomenici, Parlament.......
    Problemite treba da se resavaat uste od mali noze , a ne da se otavaat po ulica huligani da ni setaat i rasipuvaat se , ako niv nesto ne im se dopaga.

На sjdgo и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  11. zara*

zara* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    533
    И кај мене во град исто ќе имало протести од двете партии.
    Мене само ми е страв да не се сврти народ против народ . Да не има ситуации брат со брат да не сака очи да си види за партија. Сериозно е за сеќирање.
    Само ме интересира што мислат Македонците за пеење на албанска химна ??? Претпоставувам на другиве му одговара.

На samovila.red., okcenzi, shz и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    Не можам да кажам дека сум изненадена, очекував да влезат во собрание... Прашање на време беше кога.
    Ама не знаев дека се стварно до толку глупи па и да го направат тоа.
    Едните ставаат Албанец претседател на собрание, другите тепаат жени... - Каде и да се свртиш идиоти.

Ах бе народе мој, не им е нив за државата, за парите им е. Кога ќе сфатите?

На iloveyou29, *Amethyst*, Chica.Loca и 7 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Вчера се згрозив од јавниве фаци кога ги видов во собранието :envy:ај глумциве колку се свесни незнам ама ДУРЛОВСКИ е ова е премногу,од него најмалку очекував ми се нацртал таму прв.Образуван човек оперски пеач,па со кој памет отишол таму,па и да имам незнам колку корист од сето тоа.Ова е како да го гледам Павароти како упаѓа во некој виден објект

На manako1, Someonespecial, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Познавам лица од другава етничка припадност и не им одговара свесни за ситуацијава се и пред се човечни .
    И самите не ја оправдуваат постапката на пеење на химна пошо знаат дека не е со право. Еве јас лично работам со турци и отворено си разговараме и нив им се гади од таквите постапки. Знам и лица од ебр ( албанци и турци ) кои исто не подржуваат никаква албанска платформа. Македонецот од Македонецот си пати!!!

На eliesaab, Gosh, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Е мора во први редови да е Дурловски,не од љубов или патриотизам нели,туку да си ја зачува фотељата на челно место во МОБ :D

На Gosh, Nausicaa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хулигани и насилници. Преку 20 полицајци биле повредени. Тие што ни ја бранат земјата ги напаѓаат, срамота

:wasntme:

На toogood, Rama, fina erika и 3 други им се допаѓа ова.
  18. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Латас и Ивона ку*вата селфи си правеа во собрание, додека други ги тепаа и влечеа за коса.
    Барем ви е јасно дека вмро е нарачател на се. Срам и брука сме за светот.

На galapce, iloveyou29, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Села за многу работи не е во право, ама за оваа донекаде е во право. Точно е дека на пописот од пред 96 години, во Кралството на Србите, Хрватите и Словенците, Македонците или поточно македонскиот јазик го немало, бидејќи во тој попис не се бележела националноста, туку само мајчиниот јазик и вероисповедта.
    http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1921/Pdf/G19214001.pdf

20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Сите светски медиуми пишуваат за нашиов срам.
    И види мајката,никој не напиша дека бил извршен државен удар,како што милува да каже диктаторот и како што сакаат да ни претстават дека СДСМ исценирало инцидент,туку дека националистите,хулиганите тепале пратеници.
    Ама пак Сител ќе го гледаме,да ни кажуваат дека народот си го вратил собранието.

На galapce, Gosh, toogood и 15 други им се допаѓа ова.