Ако има време Латас да ни кажува приказни. Нели побитно е да не задоцни "вљубениот ерген да се стори парампарче"
Значи пак ќе повторам, Албанците од Албанија не ги сакаат нашите Косовари и воопшто не сакаат Голема Албанија, тие таму се католици, овие тука се муслимани. Тоа само политиката го налага тоа. Го имам ова разговарано лично со повеќе Албанци во Албанија. Пак ќе повторам до нас е. Постојат човечни Албанци кои живеат во Македонија ама човечен Македонец нема. И остајте не нас младите,сите не избркавте и ние што останавме и ние спасот го гледаме надвор. Пак ќе кажам друга формирана партија е спасот, овие НЕ!
Тоа баш ќе прашав, само пред собрание ли е блокирано? Иначе нели полицијата нигде ја немаше, а сега гледам полициски кордони не даваат пристап до собрание. Успешно значи го поделија народот. Целта е постигната. Пак ќе кажам не го оправдувам вчерашното случување. Со ова може само полошо да биде. Но, уште полошо е што толку се подели народот што веќе ништо не е битно туку е битно партиското докажување, кој бил поарен, кој украл повеќе, кој што ќе направел. Сите се исти, никој нема да дојде и само убавини да прави. Нема таков што безгрешен ќе седне во фотеља.
Сигурно мерки на претпазливост. ЧиМ Грујо изјави да не се подлегнува на провокации,мирно ќе е Два месеца го фрла народот во "врело млеко", па сега повикува да паземе да се не изгореме од јогурт.
За сите тие што ни се чудите нам што (логично) обрнавме најмногу внимание на одвратното дивеење на толпата, и заради тоа заклучувате дека ги поддржуваме политичарите и тоа со албанската химна што претходело, прочитајте го ова. Мојот став, а мислам и на сите мои истомисленици што сум им лајкнала од вчера го искажува. Многу е долго, трипати правев скриншот, ама задолжително за читање е. Читајте убаво до крај со сите наведени имиња, со сè што не е во ред од тоа што се случи и сите што се спомнати дека треба да одговараат. И само нека ми каже пак некој дека не е најобјективниот новинар во државава!
Сител: "Безуспешни биле обидите на полицијата да се спречи влезот во салата." Кои обиди? Толку снимки видов, ама обид не видов.
Од странство стигнуваат пораки од загрижените патриЈоти: - така је прецедателе не ја дафај маќедонија. - ние лавовите ве подршуфаме вас во маќедонија. Секогаш сне со вас. - малку име нека ги удрааат појче хаха Добро патриоти од странство... Знаеме дека се грижите затоа еднаш на 3 год доаѓате. Гледајте си го патот. Грујо заслужува дупло повеќе да се истепа ама луѓево од сдсм се со памет за разлика од дивјаците...така да, тешко дека би удриле по него. П. С. Имаше снимки како и полицајци си пееја со протестантите и си правеа муабети додека дивјаците влегуваа. Овие кукавици од полиција треба да служат за ред и мир да спроведат, а не да дозволат да дојде до ова. Засрамете се полицијо гнасна! Од корен нека ги сменат продадените кукавици....Кога ќе се смени власта прво што треба да се направи е да се смени цела полиција од корен.
@Someonespecial Симпатијата твој и љубовникот мој од соништата Како да не го сакаш после тоа што го пишал?
koi svetski mediumi?jas sum vo stranstvo.ovde pisuva deka e izvrsen drzaven udar. amerikasnskite i zapadot moze da zboruvaat za huligani.tie edvaj cekaat da se podelime. ke imame isto scenario kako vo ukraina i sirija.
Ozbilbo? Dali OZBILNO gi sporeduvas sarenata i ovoj cirkuz vcera?!?!? Pretpostavuvam (se nadevam) trolas!!!
CNN: Angry nationalists storm Macedonian parliament BBC: Macedonia parliament stormed by protesters in Skopje Guardian: Macedonia: protesters storm parliament and attack MPs News:Politicians left bloodied after punches thrown in Macedonian parliament New York Times: Zoran Zaev, Macedonian Lawmaker, Is Bloodied in Attack on Parliament by Nationalists
Има некој од Струга да каже како е ситуацијата? Слушнав муабети дека ќе враќале албанците за Села, ама незнам колку е точно. Планиравме да одиме накај Струга па затоа прашувам, сепак ситуацијава ме плаши.
sekako deka taka ke pisuvaat.tie neli mu izrazija cestitki dzaferi. a eve sto vikaat rusite http://www.kp.ru/online/news/2729622/
Се мислам од вчера што да пишам, отварам и не ми доаѓаат зборови. Да кажам дека сме срам, гнасен народ, мизерен, народ што се продаде за мочани 200 евра? Дека не заслужуваме држава ниту да постоиме како нација, може и најубаво ке биде да се распаднеме и да не земе територијално некој од соседите, затоа што ова веќе НЕ Е држава. Државата ни умре вчера, помирете се со тоа. Мене ми е јасно како Груевски ја упропасти државата ама не ми е јасно како успеа да испере толку мозоци. Како успеа својот народ да го сврти еден против друг. После ова од вчера сериозно мислите дека главниот проблем ни е некаква си албанска платформа? Па ние меѓу себе се тепаме, оставете ги албаниците на страна. Дојде време кога храмот на демократијата може да биде опустошен и да потече крв а да нема полиција за да го брани својот народ. Брат посегна по својот брат. Не бираме помало зло. Ништо подобри не се Сдсм. Може ни влеваат само некоја мала надеж дека нешто ќе се смени, ама после она од вчера не верувам. Сите го направија истото, сите дел по дел ја продадоа државата, не знам каде живеам и кој е мојот народ повеќе. Кое е решението? Не можеме сите да избегаме од државата и не, не можеме сите да се иселиме. Разочарана сум, не верувам во подобро утре, не верувам ниту во промени повеќе, не верувам дека некој поразличен ќе дојде. До тука било глумењето држава. Нека ни е на здравје.