Тaкa тaкa сaмo зaплaшувaј, тoa е oнa штo е пoтребнo мoментaлнo. Дaј бе пoстoви oд 2013тa дa видaм кoгa беше министер зa oдбрaнa, дaли викaше дoлу пaстир? Шo не влегoвте у сoбрaние тoгaш? Престaни дa зaплaшувaш ,ништo немa дa се случи сaмo ќе имa зaтвoри и бркaњa oд рaбoтa. Кaкo кaзнa зa сите oвие гo*нa шo ги пoддржувaте 10 гoдинк. Или шo викaш пoдoбрo дa се испoкoли нaрoдoт oткoлку некoј кoмуњaр рaбoтнo местo дa земе нa вемерoвец.
Не сум политички одредена,немам ќар од ниедна партија освен од малкуво разум што се надевам здрав ми останал. Тоа што се прогласи вештачка влада е државен удар. Јас не се разбирам од политика и ете имам изгледано понекоја турска серија. Во СУЛТАНОТ кога првиот син удри по татко му тоа беше државен удар и се пресматаа татко со син и заврши како заврши. Се што прави СДСМ и нивната коалиција е нелегитимно. Истото што го чини СЈО. Паралелен суд на постоечкиот. Да судството е корумпирано,но решението не е отварање паралелно слично на него. Си има процедура,чистки,борба за прогрес за напредок. Од стагнирање,врски и непотизам дозволивме помалото малцинство да си пее химна. Кога македонецот ќе пее химна во амерички или австралиски парламент а???? Тоа ни за 5века нема да биде,бидејќи се знае што е парламент и што е по протокол во него или не,ама некој знае а со сила бута глава во зид па боли кога крвари а? Иако не оправдувам насилство,ама претераа вчера парламентарциве умилсеници.
Сите РАКОВОДИТЕЛИ И НАЧАЛНИЦИ КОИ ВЧЕРА НЕ СИ ЈА ИЗВРШИЈА СЛУЖБЕНО ЗАДАЧАТА ДА СИ ДАДАТ САМОВОЛНА СОПСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ ОДНОСНО ДА СИ ЈА НАПУШТАТ ФУНКЦИЈАТА ПОД ХИТНО ЗАРАДИ САМАТА ОДГОВОРНОСТ И СОГЛСАСНО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ТОА.
Ахххх. Цивилниот народ ќе биде жртва,арм,полиција.А тие,министри,претседатели,курци палци со семејствата на безбедно.Ќе гине невин народ,ќе се рушат и палат куќи на невини луѓе што едвај преживуваат.Го искусив тоа во 2001 кога жените и децата наоѓавме безбедни засолништа а мажите остануваа.Па незнаеш дали ќе се вратиш и ако се вратиш што ќе најдеш останато.И после тоа иститите тие диригенти пак се наместија заедно на фотелји,коалицираа,и на маса заедно седеа.А народот,се гони меѓусебе.ЖА ЛО СНО!!!
За некој одамна и обрз и газ истото е,пре одмана дадено на (зло)употреба. Ама народот страда т.е. е колатерална штете од политичко платената програма за перење мозоци.
Знaеше и гледaше, aмa ќутеше. Зoштo се прaшувaм? Се прaшувaм зoштo бaш сеa се буните? Мoждa пoштo дoјде кaзнaтa зa 10гoдишнoтo знaење и ќутење декa aлбaнците биле лoши, пo ценa нa плaтa oд 20 илјaди?
Заради немиливе настани, сега секоја политичка партија ќе се обиде да си покачи рејтинг. Едните како протагонисти, другите како антагонисти и се така до недоглед. А да бевме нормална држава, воопшто немаше да дојди до вакво нешто.
Многу брзо ќе дојде животот во Македонија, многу брзо! Почна да се кине и последната сламка на која овие режимски неписмени неандерталци се држат. Треба да го издржиме и последниот удар и со трезвени глави да не потпаѓаме на провокации сценирани од болни умови. А за ова што се случи вчера, крвнички тепање пратеници и новинари и лудување низ собранието како да им е на баба им дворот правда ќе има! За сите гнасотии што сте ги направиле, за сите луѓе што сте им го загорчиле животот, за секој украден денар, за Македонија што ја уништувате има да одговарате ! СИТЕ ДО ЕДЕН ЌЕ ОДГОВАРАТЕ!
Приметивте ли дека мнозинството протестанти беа повозрасна популација? Уште еден доказ дека пензионерите ја кројат иднината на младите. Уште некоја година, па сами ќе останат, ќе нема кој свеќа да им запали. Младите заминаа. Од странција глуматаат патриоти. Изглеа така е најлесно. Така и со Брегзит, старите им ја скроија на младите. Истите тие патриоти спремија пасоши и куфери и само чекаат момент да му ја дувнат. Ние предавниците ќе треба да се тепаме за земјава после. Туку вие што тврдите дека ова било државен удар, пратевте ли што се случуваше во Турција пред некој месец и што уствари значи државен удар?! Или само прочитавте на курир и ко слеп за стап? Заев ќе имал прес сега, очекувам меѓу другото, и да го осуди пеењето на албанската химна во собрание. Прочитав Курц им упатил критика и осуда. Нели до вчера се крстеа во него?
А ако се побунела лично таа,немало веќе да тече 20ка на неа туку на следечи. И тоја да се побунел исто ќе го очекувало. Значи поедниецот со побуна и повлекување ништо не може,може вака насилно само да ескалира од собрана фрустрација во нехумано дело. Моќ имаат тие што се најгоре на пирамидата на хиерархија. Тие се виновни што дозвлија со местенки,непотизам,тапкање во место,криминал за личен интерес се да е денес вака,никакво.Ама народот страда.
Не повеќето, туку сите беа стари пензионери. Кој млад би излегол да се брука? Седат скриени по форуми од срам и солат памет. А од шарените се беа студенти и млади луѓе, што размислуваат трезвено со своја глава...Што излегле самоволно без притисоци, за разлика од овие кутрите од вчера.
Во право си. Шарените беа неспоредлив циркуз. Па нели вие од Сдс сте многу поарни ???? Нели ги плукавте на Дуи криминалците ???? Нели се боревте против режимот ???? А, сега ставате претседател на собрание, албанец и тоа баш од Дуи. И баш Талат од Учк ????????? Нели бевте поарни од Вмро ??????????
Све многу убаво си напиша и истите тие старци што децата им се некаДЕ ПО ДРЖАВИВЕ ИЛИ СЕ ЗАЛЕПИЛЕ ЗА НЕКОЈА ФОТЕЉА па сега не ја пуштаат,и тој таму со белата коса ќе ми ја крои судбината.Само се прашувам на сите тие вчера шро упаднаа во собранието која им беше целта, да си ги испразнат батериите, да ја тепаат Рада или Зајко па удрете сега, сега му е мајката.
Прво @Silver.E смири се малце. Полека со нервозата и прашалниците. Не ме ставај во Сдсм-овски кош затоа што не сум ни симпатизер ни активист. Очигледно не си го прочитала моето претходно мислење во кое што го осудувам изборот на Џафери и пеењето на албанската химна. Јас сум реална за разлика од вас можам разумно да гледам на работите, без да ми перат мозок во штаб. Мене ми е само многу лицемерно за сите што скокаат сега кога веќе е избран Талат а кога истиот тој беше назначен за министер тие како тебе ги немаше никаде за да го осудат истото. Тоа драга моја се вика хипокризија на најголемо ниво. А јас, еве ти повторувам, за да не ме цитирате за едно исто. Ги осудувам и едните и другите затоа што ја продадоа државата на Албанците. Првите онака лицемерно крајно, неприметно ја дадоа државата и името и им удрија шлаканица на сите оние семејства на бранители кои што си ги дадоа животите во војната. Овие вторите ќе го завршат тоа. Извини ама не можам да бидам по револтирана од ова што сум спрема вмро, најголема вина носат они и Груевски е оној што ја закопа Македонија. Никој друг.
E, sto se ne se iznacitav I mi tekna zs mi se smaci od temava. Onie vo sobranie aj, kje reces za vlast se borat I ne im e vazno ovaa generacija I slednite koja cena kje ja platat ama obicen covek? Smrtnik de, sto kako do Sega taka I od sega pa, natamu kje se bori za opstanok I podobro utre, e, toa razocaruva. Pa mladi nemalo more penzionerite butaat vrati, penzionerite sto mozat fizicki nikoj I na niv mozokot im e ispran ... zakani sto ja znam sto, bog da ne cuva od zlo samo.
Не се надевам многу во ова, за жал. Се надевам дека ќе ме демантираат. Истово прашање го поставив на еден член на СДСМ, очекував дека знае и дека ќе ме информира. Абе кога ме нападнаа, рој... па како сум смеела да прашувам, па Грујо подобар ли бил. Страшно каде ни оди државава.