Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Priroden

Priroden Популарен член

Тaкa тaкa сaмo зaплaшувaј, тoa е oнa штo е пoтребнo мoментaлнo.

Дaј бе пoстoви oд 2013тa дa видaм кoгa беше министер зa oдбрaнa, дaли викaше дoлу пaстир? Шo не влегoвте у сoбрaние тoгaш?

Престaни дa зaплaшувaш ,ништo немa дa се случи сaмo ќе имa зaтвoри и бркaњa oд рaбoтa. Кaкo кaзнa зa сите oвие гo*нa шo ги пoддржувaте 10 гoдинк.

Или шo викaш пoдoбрo дa се испoкoли нaрoдoт oткoлку некoј кoмуњaр рaбoтнo местo дa земе нa вемерoвец.

Purelove92, galapce, Gosh and 14 others like this.
  2. AURUA

AURUA Истакнат член

Не сум политички одредена,немам ќар од ниедна партија освен од малкуво разум што се надевам здрав ми останал. Тоа што се прогласи вештачка влада е државен удар. Јас не се разбирам од политика и ете имам изгледано понекоја турска серија. Во СУЛТАНОТ кога првиот син удри по татко му тоа беше државен удар и се пресматаа татко со син и заврши како заврши. Се што прави СДСМ и нивната коалиција е нелегитимно. Истото што го чини СЈО. Паралелен суд на постоечкиот. Да судството е корумпирано,но решението не е отварање паралелно слично на него. Си има процедура,чистки,борба за прогрес за напредок. Од стагнирање,врски и непотизам дозволивме помалото малцинство да си пее химна. Кога македонецот ќе пее химна во амерички или австралиски парламент а???? Тоа ни за 5века нема да биде,бидејќи се знае што е парламент и што е по протокол во него или не,ама некој знае а со сила бута глава во зид па боли кога крвари а? Иако не оправдувам насилство,ама претераа вчера парламентарциве умилсеници.

Rama, kikin and H.VAGA like this.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Па дури и на линкот што го пратила не е спомнат државен удар ;)

ph.orhideja likes this.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Сите РАКОВОДИТЕЛИ И НАЧАЛНИЦИ КОИ ВЧЕРА НЕ СИ ЈА ИЗВРШИЈА СЛУЖБЕНО ЗАДАЧАТА ДА СИ ДАДАТ САМОВОЛНА СОПСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ ОДНОСНО ДА СИ ЈА НАПУШТАТ ФУНКЦИЈАТА ПОД ХИТНО ЗАРАДИ САМАТА ОДГОВОРНОСТ И СОГЛСАСНО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ТОА.

Luna91, Rama and fina erika like this.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Ахххх.
    Цивилниот народ ќе биде жртва,арм,полиција.А тие,министри,претседатели,курци палци со семејствата на безбедно.Ќе гине невин народ,ќе се рушат и палат куќи на невини луѓе што едвај преживуваат.Го искусив тоа во 2001 кога жените и децата наоѓавме безбедни засолништа а мажите остануваа.Па незнаеш дали ќе се вратиш и ако се вратиш што ќе најдеш останато.И после тоа иститите тие диригенти пак се наместија заедно на фотелји,коалицираа,и на маса заедно седеа.А народот,се гони меѓусебе.ЖА ЛО СНО!!!

*Amethyst*, azelea, Rama and 7 others like this.
  6. AURUA

AURUA Истакнат член

За некој одамна и обрз и газ истото е,пре одмана дадено на (зло)употреба. Ама народот страда т.е. е колатерална штете од политичко платената програма за перење мозоци.

*Amethyst* and Rama like this.
  7. Priroden

Priroden Популарен член

Знaеше и гледaше, aмa ќутеше. Зoштo се прaшувaм?
    Се прaшувaм зoштo бaш сеa се буните? Мoждa пoштo дoјде кaзнaтa зa 10гoдишнoтo знaење и ќутење декa aлбaнците биле лoши, пo ценa нa плaтa oд 20 илјaди?

Gosh, sjdgo and An-na like this.
  8. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Заради немиливе настани, сега секоја политичка партија ќе се обиде да си покачи рејтинг. Едните како протагонисти, другите како антагонисти и се така до недоглед. А да бевме нормална држава, воопшто немаше да дојди до вакво нешто.

Rama and AURUA like this.
  9. Jason123

Jason123 Популарен член

Многу брзо ќе дојде животот во Македонија, многу брзо! Почна да се кине и последната сламка на која овие режимски неписмени неандерталци се држат. Треба да го издржиме и последниот удар и со трезвени глави да не потпаѓаме на провокации сценирани од болни умови. А за ова што се случи вчера, крвнички тепање пратеници и новинари и лудување низ собранието како да им е на баба им дворот правда ќе има! За сите гнасотии што сте ги направиле, за сите луѓе што сте им го загорчиле животот, за секој украден денар, за Македонија што ја уништувате има да одговарате ! СИТЕ ДО ЕДЕН ЌЕ ОДГОВАРАТЕ!

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Приметивте ли дека мнозинството протестанти беа повозрасна популација?
    Уште еден доказ дека пензионерите ја кројат иднината на младите. Уште некоја година, па сами ќе останат, ќе нема кој свеќа да им запали. Младите заминаа. Од странција глуматаат патриоти. Изглеа така е најлесно. Така и со Брегзит, старите им ја скроија на младите.

Истите тие патриоти спремија пасоши и куфери и само чекаат момент да му ја дувнат. Ние предавниците ќе треба да се тепаме за земјава после.

Туку вие што тврдите дека ова било државен удар, пратевте ли што се случуваше во Турција пред некој месец и што уствари значи државен удар?! Или само прочитавте на курир и ко слеп за стап?

Заев ќе имал прес сега, очекувам меѓу другото, и да го осуди пеењето на албанската химна во собрание.

Прочитав Курц им упатил критика и осуда. Нели до вчера се крстеа во него?

Annath, galapce, black-angel and 13 others like this.
  11. AURUA

AURUA Истакнат член

А ако се побунела лично таа,немало веќе да тече 20ка на неа туку на следечи. И тоја да се побунел исто ќе го очекувало. Значи поедниецот со побуна и повлекување ништо не може,може вака насилно само да ескалира од собрана фрустрација во нехумано дело. Моќ имаат тие што се најгоре на пирамидата на хиерархија. Тие се виновни што дозвлија со местенки,непотизам,тапкање во место,криминал за личен интерес се да е денес вака,никакво.Ама народот страда.

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Не повеќето, туку сите беа стари пензионери.
    Кој млад би излегол да се брука?
    Седат скриени по форуми од срам и солат памет.

А од шарените се беа студенти и млади луѓе, што размислуваат трезвено со своја глава...Што излегле самоволно без притисоци, за разлика од овие кутрите од вчера.

*Amethyst* likes this.
  13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Во право си. Шарените беа неспоредлив циркуз.

Па нели вие од Сдс сте многу поарни ????
    Нели ги плукавте на Дуи криминалците ????
    Нели се боревте против режимот ????

А, сега ставате претседател на собрание, албанец и тоа баш од Дуи. И баш Талат од Учк ?????????

Нели бевте поарни од Вмро ??????????

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

на 24 вести во живо пресс сдсш

15. fina erika

fina erika Популарен член

Све многу убаво си напиша и истите тие старци што децата им се некаДЕ ПО ДРЖАВИВЕ ИЛИ СЕ ЗАЛЕПИЛЕ ЗА НЕКОЈА ФОТЕЉА па сега не ја пуштаат,и тој таму со белата коса ќе ми ја крои судбината.Само се прашувам на сите тие вчера шро упаднаа во собранието која им беше целта, да си ги испразнат батериите, да ја тепаат Рада или Зајко па удрете сега, сега му е мајката.

*Amethyst* likes this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Во живо прес на Зоран Заев, со солзи во очите, тоа над устата ко на Хитлерче му е :)

*Amethyst*, malerozna, Rama and 3 others like this.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Прво @Silver.E смири се малце. Полека со нервозата и прашалниците.
    Не ме ставај во Сдсм-овски кош затоа што не сум ни симпатизер ни активист.
    Очигледно не си го прочитала моето претходно мислење во кое што го осудувам изборот на Џафери и пеењето на албанската химна.
    Јас сум реална за разлика од вас можам разумно да гледам на работите, без да ми перат мозок во штаб.
    Мене ми е само многу лицемерно за сите што скокаат сега кога веќе е избран Талат а кога истиот тој беше назначен за министер тие како тебе ги немаше никаде за да го осудат истото. Тоа драга моја се вика хипокризија на најголемо ниво.

А јас, еве ти повторувам, за да не ме цитирате за едно исто. Ги осудувам и едните и другите затоа што ја продадоа државата на Албанците. Првите онака лицемерно крајно, неприметно ја дадоа државата и името и им удрија шлаканица на сите оние семејства на бранители кои што си ги дадоа животите во војната.
    Овие вторите ќе го завршат тоа.
    Извини ама не можам да бидам по револтирана од ова што сум спрема вмро, најголема вина носат они и Груевски е оној што ја закопа Македонија. Никој друг.

Annath, faye, galapce and 15 others like this.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

E, sto se ne se iznacitav :drunk: I mi tekna zs mi se smaci od temava. Onie vo sobranie aj, kje reces za vlast se borat I ne im e vazno ovaa generacija I slednite koja cena kje ja platat ama obicen covek? Smrtnik de, sto kako do Sega taka I od sega pa, natamu kje se bori za opstanok I podobro utre, e, toa razocaruva. Pa mladi nemalo more penzionerite butaat vrati, penzionerite sto mozat fizicki nikoj I na niv mozokot im e ispran ... zakani sto ja znam sto, bog da ne cuva od zlo samo.

Rama likes this.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Не се надевам многу во ова, за жал. Се надевам дека ќе ме демантираат. Истово прашање го поставив на еден член на СДСМ, очекував дека знае и дека ќе ме информира. Абе кога ме нападнаа, рој... па како сум смеела да прашувам, па Грујо подобар ли бил. Страшно каде ни оди државава.

Bitter-Sweet, MilaP and AURUA like this.
  20. AURUA

AURUA Истакнат член

Предлог за нова ХИМНА у собрание:

на енглески за сите нај задоволни и у иднина без тепачки:D8).