Vo toa e kvakata na sdsm za toa I bombite Bea, ete zarem grujo e podobar, nikade ne slusnav sto e podobro za site nas, zatoa I ne sakaat zbori zs znaat sto GI ceka na izbori. Samo bog da ni ja cuva drzavata I da ne stanuva poloso zs na ovoj narod smaceno mu e vekje, ednas se izvlekoa od sobranie, ednas bucko go spasija od javen linc ama sega ne znam dali nekoj kje GI spasi ako ne zastanat zad ona sto e dobro za cel narod.
Епа од тие муабети - оној да не е подобар од другиот си патиме. Никакви аргументи, а што и да вадиш ко аргумент кога кај нас ништо не функционира, се е отидено, фамилијарно не може да се разберат. Пак ќе кажам, и двете наши пресветли партии ја усраа Македонија, од 92 ја шуткаат како ќе им текне. Најлошо е што никој нејќе да си оди. Бар малце осет да се има и во таа мочана политика. Згрешив, ја заебав работата, повлечи се. Но не, слатки се тие пари што идат, а за нив немаш работено. Не тепање, затвор, па и полошо. Жал ми е само што немам можност и јас да ја бранам државава ко оние од Канада и Австралија, од далеку онака. И да буцкам патриоти на тепање. И Бог не може да ни ја оправи државава, на Балканов го нема него.
Мислиш Зајко не знае што е исправно? Знае него се му е јасно како со леба без мотика да има викендички во соседна јужна држава. Се се прави од интерес за пари,ама по грбот на народот стапот мава. Нив ги удрија и одма ги боли,а народот што да рече,гласаше и пак никој не го есапи? Не подржувам насилство нит фактичко нит фигуративно,ама ни мене кој ме есапи?
Што е добро за цел народ, Грујо ли? Си кажаа граѓаните што имаат во декември, мислиш ли дека сега ќе се смени нешто?
Se esapi, na izbori se esapi. Ne opravduvam nasilstvo no, nasilstvo e I takvo izglasuvanje na pretsedatel na sobranie, taka sto lugje plateni od narodot treba da bidat svesni od kogo I za kogo se tamu.
@Priroden @JollyGirl Што ке кажете за поставувањето на Талат за втор човек? Што ке кажете за шиптарската химна вчера во собрание? Без да се споменат други партии, кажете ми вие што мислите за ова
Можеби предомисливте некој процент неопределени да не излезат на гласање, ама остатокот не верувам дека го исплашивте. Ова всушност е сценарио на Грујо, целата хајка, глумењето патриотизам и сл, се со цел они да се направат патриоти, другиве предавници. За жал, Зајко до сега излезе крајно глуп, па падна во стапицата. Ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Кажа ли Зајко нешто за химната?
Оно, противникот на Амди (103% коалицијата на вмро), кажа дека најблиските на 103% биле тие со фантомките кои кршеле и напаѓале, Ги кажуваше со име и слики.
Епа тоа е проблемот, што медиумите известуваат необјективно, не ја пишуваат вистината, туку пишуваат во полза на партијата што ја поддржуваат. Сликата е вистинска, и јас не оправдувам носење и вадење пиштол на место каде што не е дозволено, ама не знаеме која е причината за тој човек да го извади пиштолот, сигурно не му текнало туку така да го извади, а и тој пиштол не е употребен кон никого, за разлика од шипките кои бе употребени, ама нив изгледа никој не ги сликал. За химната нзнам што да кажам, најостро го осудувам овој чин, штом почна да пее требаше веднаш да биде исклучен, ама Трајко ништо не превзема. Инаку Зеќирија Ибрахими е познат по вакви испади и надвор од Собранието, пред неколку години беше еден од луѓето кои го рушеа споменикот на Цар Душан во Скопје.
Не кажа. Всушност не ни збореше многу, очекував повеќе. Кажа дека очекува мандат во наредните 2 до 3 дена. Пром'мла нешто за насилството вчера, кажа дека било испланирано и со умисла и дека било обид за убиство. Додуша и Душица Мрѓа вчера кажа дека маскираните лица од самото влегување во собранието точно знаеле каде одат. Исто дискретно посочи и зошто Али Ахмети не бил во собранието вчера.
Не кажа Зајко ништо за химната. Ниту осуда, ниту коментар. Заради неговата изглумена политичка коректност, Зајко докажа дека не е способен да се справи со ваквата ситуација. Впрочем, пратенициве од сдсм два пати јадат ќотек во собрание. Понижувачки е да си дозволат такво нешто. Ајде првиот пат, океј можеби не можеа да предвидат дека ќе ги отстранат од собрание. Ама кога го изгласаа Талат, невозможно е да помислат дека ќе помини без реакција. Мислам дека воопшто не ја проценија ситуацијата.
Ради вакво срање од политика, сеопфатно(сдс, вмро) сеа следно што може да се очекува е и тоа рат да пукне, шиптариве да се занесуваат и да прават инциденти, нормално затоа што многу им се допушти. И секако како резултат на сето тоа да го јадат невини луѓе као и обично, ратот во 2001, ист е случајот и со Куманово, со Смиљковско Езеро (не би навлагала на таа тема). Само невини и невини луѓе загинуваат, а се заради оваа ебана политика. Не сум за ниедна партија. Не рипам за никого. Само не сакам повеќе да загинуваат луѓе во вакви инциденти во одбрана на политичарите(а тие се оние кои ги прават тие инциденти)
Овој варваризам е плод на недостатокот на едукација кај членовите и симпатизерите на ВМРО ДПМНЕ. Ниеден образован и цивилизирам човек не постапува на ваков начин без разлика колку неправда претрпел. Европа и така планира да ни ги затвори границите, со овој чин сигурно ќе превземат нешто. Дури сега оние со бугарски пасоши можат да си свиркаат и пеат.
МА АЈДЕ ДОСТА СЕ ГЛУМИ ВЕЌЕ ВО ИМЕ ЗАД МАСКАТА НА ПАТРИОТИЗМОТ. СЕКОЈ СИ ГО ГЛЕДА ИНТЕРЕСОТ ОДНОСНО ЛЕБОТ ПА ПОСЛЕ ДРЖАВАТА. АЈДЕ АКО НЕ БИВА КО ДРЖАВА НЕКАКО ДА ФУНКЦИОНИРАМЕ КАКО САГЛАМ ДРЖАВА ИЛИ НЕКА НЕ ПОДЕЛАТ НЕКА НЕ ЗЕМЕ КОЈ САКА ПРЕКУ ГЛАВА ВЕЌЕ СВЕ.
Овие па сдсмовчиња колку ми се смешни. Заев бил херој, браво хероју! Кога ќе сфатите дека во вакви ситуации жртви никогаш нема да бидат политичарите туку народот. Вчера трпеше ќотек ради својата фотеља, не ради мене, тебе, ради некој друг. Сакам Жерновски да ни е премиер!
@okcenzi што има да кажувам јас за шиптарската химна? Има таму претставници од сите партии, па што не му скокнаа од вемеро да го фатат во гуша кога почна да пее? Нормално дека сум против тоа што почна да ја пее химната на албанија во нашето собрание, ама кој фактор сум јас? Си има надлежни нека си се борат таму.
Како ги вртиш работите. Како ке дувне ветрето а? Не ми кажувај зашто вмро, нагласив за др неме интересира. Кажи ми зошто вие од сдсш го дозволивте тоа? ЗОШТО? Вие ги гласавте. ЗОШТО СДСШ ДОЗВОЛИ?