Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Largest Religion
    Christianity (62.8%)

Значи како што кажав.

Ако христијани се 63 % останатите се 37 %
    Во тие 37% спаѓаат, атеисти, муслимани и тук там по некоја секта

Атеисти нема се и 1%
    Значи 36 % се муслимани да речеме
    Во тие 36 % спаѓаат албанци, турци, роми, бошњаци, торбеши итн
    За да Села сељакот не јаде трици и за да пак не јаде ќотек, нека не лаже дека тие вопки стигнал до 40 %.

Според ФЗО ( а од новороценче до умирачка сите имаат здравствена книшка, картони, електронска, матични лекари итн) во 2015 кажуваат дека шиптари се 16,7 или 16, 4 %

За тоа треба попис во најскоро време за КОШМАРОТ да заврши.

На Abeja, samovila.red., Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  2. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    2.587
    ПОПИС ПОД ИТНО! А не ми матат празна слама цело време!!!!

На samovila.red., Rama, AURUA и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    Богами треба попис зошто скоро 2 милиони имаа право на глас....веројатно нема малолетни во државава.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Го гледавте ли Заев на топ тема на Телма?
    Сега и Груевски е, еј како се нафатил човекот вака на непишани прашања? :D :D

И јас слушнав ова, но мислам дека дедото се презива на ОВ, и е од Источна Македонија, а сите (бог да ги прости) загинати во Вејце се презиваат на Ски....
    Така да кој знае колку е точна (дез)информацијава

5. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Што има бре ЕУ да потпишува аболиција?
    Меѓународниот суд за воени злосторства не е орган на Еу или Нато.
    Дел од случаите биле третирани во Хаг а дел пратени назад да се судат пред овдешен суд. Нит биле аболицирани ни ништо. И одеднаш...............

Зошто вакви муабети правите јас не знам. Денес барем кога на неколку клика имаш све што било...

Само кога клетиот запад дава кредити, отвара фондови и праќаат пари тогаш тоа не е план да се уништи библиската земја.
    Hehe.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Стариот живее во Струмица, по потекло е Хрват.
    Знаете колку се тешки опинци тие Хрватите.
    Најголемите тепачи на времето и ден денес.
    Пецков се презива.

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    ЌЕ

Со се малолетните се 16,7

8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ако навистина тој човек има убиен син во Вејце тогаш треба прв да оди и да го плукне Груевски, Бонева, Ѓорчев, Милошевски што го изгласаа тој срамен и перверзен закон за аболиција на воени злосторници.

На sweet-cherry, iloveyou29, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Прво кај овие па кај останатите

По завршувањето на преговорите во Охрид, на 13 август 2001 во Скопје договорот го потпишале (по азбучен ред):

10. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Морбидни глупости и ефтин обид да се релативизира егзодусот.
    Имаш пописи од 1948 наваму, до 2002.
    И покрај иселувањето и создавањето на дијаспора во повоени години и сите кризи и немаштии, населението се зголемувало стабилно цело време.
    Од 1991 до денес населението е намалено за најмалку 20%. Во ниту еден друг период, војни епидемии, глад - населението не се намалило толку драматично.

А за разлика од Романија каде што имаа 25 мил. па и со 20 ќе тераат, тука за 10-15 години ќе дојде за наплата ѓаволот, пошто 2 милиони. Беа. Некогаш :devil:

На Rama, AURUA и An-na им се допаѓа ова.
  11. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Прво, можно е да е лажна информација, за да се манипулира со чуствата на народот. А второ, бидејќи сум партиски неопределена и не зависам ни од едни, ни од други, се согласувам со тебе. Јас ќе му кренев споменик пред собрание ако имаше храброст, да не гледа низ призмата на партијата и да делува храбро.

На Rama и AURUA им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.625
    Мене ме интересира што ќе се случеше да не упаднеа овие таканаречени разбојници?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Само поради тоа што Меѓународниот суд за воени злосторства не е официјален орган на ЕУ и НАТО тоа не значи дека тие не го контролираат во позадина. На која планета живееш ти? Само поради тоа што ВМРО официјално не стои позади групата вчера што влета во собранието тоа не значи дека тоа не се нивни луѓе. Хашкиот суд е политички суд, а не правен.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.655
    Пишав претходно, не го жалам Села, кој е тој да не негира и од нас леб да јаде?Ако е за Села, малку е, ама за Заев и Шеќеринска греота. Заев беше уплашен навистина. Што стори за да така го понижуваат и удираат стоки?Тој е одличен градоначалник, Струмица е најубав град според мене во Македонија и не заслужил некој сељак да го удира. Македонци тепаа Македонци и ја одбранија Македонија. Браво за македонскиот дебилизам. Почнете секој од себе, гласајте на избори, така креирате иднина каква така, имате одговорност. Доста беше, доста се продаваше Македонија на ојлевци, дојлевци, планинци, племиња. НА избори би гласала со полно срце за Ангелов, ама ние не сме 1 изборна единица и затоа гласав за СДСМ затоа што на оваа тиранија и треба крај. Има киксови и Заев. Знае со каква пропагандна машинерија располагаат ВМРО и не му требаше да отвара албански прашања. Му направија ЦРНА кампања и еве до што дојде.

15. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.625
    Мене ме интересира што ќе се случеше да не упаднеа овие таканаречени разбојници?

На Rama и glosipgirl им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Талат ќе си беше спикер, ќе се редеа мнозинства закони итн. Фино, лепо на тацна, ко луѓе.

На samovila.red., Rama, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.655
    Луѓе доста веќе со тој Бранко, аман, во пензија е и не одлучува. Да живееме сега и овде и да видиме дека е многу лошо. Во времето на Бранко за едно знаме се крена држава на нозе и Руфи Османи го осудија на 14, па намалија на 7 години и на крај одлежа мислам 2 години. Сега сме оставени на сами себе и на Господ. Видете како тепаа пратеници, а што остана за нас обичниот народ?

На Rama, anaja1 и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.625
    Да но главна тема ќе беше тоа а сега некако сите се свртеа против тие луѓе и не го гледаат злосторство на Заев.
    Според мене не требаше да упаднат али ипак незнам лошо е со насилство да се решава се. Не дека ВМРО се во право или се некоја сјајна партија али од двете зла помалото.
    А и зошто овие албанциве не станаа на химната на Македонија па и они живеат во Македонија нели фактички се Македонци.
    А и плус Владо е вмровец па пак се потруди да го одбрани Заев.

На samovila.red., Outlook, Цвет88 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    Груески рече дека никогаш не рекол:народот судбината ова она?
    Рече дека ги подржува албанците сега..не рекол лошо никогаш.

Богами вие од Народот или Граѓаните или вас ве демантира Груески или сам се демантира...

На Luna91 и simonka93 им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    70.906
    Ќотек НИКОЈ не заслужува. Села треба да одговара за се', да, ама не на овој начин. Човек е пред се'. Никој,ама баш никој не заслужува да биде тегнат како куче на начин на кој што тој беше
    Еве јас сум од Струга. Никогаш не сум се почувствувала загрозена од Албанците... Сите немири што беа во средните училишта беа исценирани, за вмровци да се стават директорчиња. Искрено, повеќе ми помогнале албанци,отколку наши... Имам безброј примери да кажам, ама не би да навлегувам. Се случило и да сакаат да ме испровоцираат, не дека не, ама повеќе ми се нашле... Тоа што на сред собрание ја пееле албанската химна не го оправдувам, не е во ред... Ама законот за употреба на јазиците вмро го донесе... дпмне е најголемото зло што се случило во Македонија...
    Според мене Заев заслужува шанса и е свесен дека доколку се однесува исто, ќе го нема

На sweet-cherry, manja666, iloveyou29 и 6 други им се допаѓа ова.