Вмро нема надмоќ во Струмица каде владе кланот Заеви. А рачунај Струмица има плодна клима,се расте и мара има.
Трамп ја чисти администрацијата америчка од закоравенците кои ги подржуваат шипците и сојузот со зајко. Он лично е против мешања во туѓи државни политики,но нема време се да исчисти т.е. тоа закоравенците соросоиди а тие добиваат на време и на сила по вакви бабана-репабликс ко нашава.
Од експерт во таја област е потврдено дека снимките се веродостојни, зошто да објавува негови разговори кога имаше што да објави за вашиот 10 годишен криминал
А зоштооо... ЗАТОА што го претставувате како светец , тогаш ако му е чист образот нека извади се на маса .А за криминал секаде каде што има успех , пробувате да наметнете криминал. Стварно не ми се дискутира со задоени луѓе , затоа те молам олабави. Друга ми беше поентата и напишав погоре , Заев не ми смета мене нека си дојде човекот на власт шом му се јаде ќотек дури за пуста фотеља ..нека си проба и тој. Но нека не ни продава нешто оставено од нашите предци.
Што продава заев ти се молам се што можеше да се продаде продаде грујо веќе заев ако можи да спаси нешто сега. А за ќотек требаше албанците да кажат збор два за то шо беше вчера
Не несушав ниедна,само на Маријана како му бара 3000евра на Камчев. Прво нит ме занима кој што на кому зборувал ако е тоа веродостојно. Едноставно не сум таков тип на човек која сака да го пика носот кај треба и не треба. Човек го ценам по постигнатото,а не фалењето како ќе биде,не што ќе постигнеме самостојно туку во колаиција со некој кој ти вели ти не си народ,немаш држава и јазик и не вели туку го спроведува во дела. И досата се мавате во тоа сдсмовските гради, ти занеш албански а? Сакаш децата да ти бидат потценувани и уназадувани зошто не зборат јазик на малцинство а? Јас не сакам.
Се држите за јазикот па јазикот не би ми пречело еден ден моите деца да учат албански јазик подобро албански него втор странски јазик што е непотребен
За да бидеме блиски со албанците, нели е поубаво да разбираш некој во твоја близина да разбираш што збори
zatoa i ni peat himna na albanski.nie sme takvi,velikodusni.treba da ucime niven jazik za da se razbereme.
Покрај англиски по школиве,најчест втор јазик е германски или француски а порано и руски беше на цена. Ако видиш статистика дека повеќето млади по факултет одат Германија и ако ја погледаш мапата на светот да видиш низ колку земји се зборува француски ќе ти стане јасно колку придобивки имаш од овие непотребни јазици,а од албанскиот ќар нема ни да имаш и со муцање,мимики,неартикулирано ќе го пукам ќе се разбереш. П.С.повеќето албанци се вакви и на ваков начин би се разбрал,сепак има и едуцирани но независно од се,сите имаат иста желба-голема албанија.
Утре може во зграда да ми се досели Кинез али нема да учам кинески за да бидеме „блиски“. Немам три животи да ги трошам во учење албански, ромски, турски, влашки, грчки, сириски за да бидам близок со сите жители во вашето мултикулти општество.
Не знам што е полошо Оние од странство патриотине што не биле во Македонија и појма немаат што се дешава , прочитале нешто некаде и сега ми бистрат политика Оние што 3 год веќе ми праваат црни сценарија , гледаат во иднината што ќе се случи и пласираат лажни информации со цел да уплашат и или пак дискусијата да биде во нивна полза Или пак можеби оние што сеуште се кријат позади лажен патриотизам.... Или пак тие кои 100 пати да им кажеш дека нема промена на име устав , учење присилно албански и остало , пак ќе ти зборат како све тоа ќе имало.... Ако ништо друго барем разбирам како Македонија можела да биде 5 века под турско ропство, сигурно и таму викале , ни еб*ват мамата турциве ама види какви камени патишта и чешми ни имаат направено... Смешки сте .
No comentzatoa na EVROVIZIJA poenite i na francuski gi citaat. Ama ete tebe ne te kontaktirale da im kazes deka toa ne vredi nisto.
Вие сте партија која мрази соживот туку сака сама да вегетира и да кради и на народот да му кажува дека е се супер
Штo и дa пишеме, штo и дa се случувa пoнaтaкa, пoвтoрнo: - ќе имa бoгaти - сирoмaшни - врaбoтени - не врaбoтени - зaдoвoлни - не зaдoвoлни - врски вo училиштaтa - купени диплoми - пoлуписмени директoри - дoделувaње нa тендери пoд рaкa - тaтини синoви - мaмини мaзи - не зaдoвoлствo - зaдoвoлствo - бугaрски пaсoш никoј немa дa врaти - кoрупцијaтa ќе си пoстoи - ќе имa и мaкедoнци и aлбaнци кoи се рaдувaaт или плaчaт И нaјвaжнo, сoнцетo пoвтoрнo ќе изгрее.