Aјдееее, поголемо извртување на мое мислење не сум прочитала мислам Претпоставував дека некој од вас што релативизирате насилство ќе си го разбере вака тоа „оддржување лекција“, ама јас го подразбирам како сè само не во физичка смисла. Ниту е само лајк она на професорката, ниту е петицијата за „бркање“, туку за соодветни санкции. Не ни знаеш најверојатно за што се работи, ама важно да се напише Јас на факултет за тоа што го учам сум на смер наставна насока, и затоа посебно ме револтира вакво дегутантно однесување на професори и примерот што го даваат на учениците. Ако според тебе е во ред за човек што влегол во тој хаос да се тепа и цела Македонија на снимки јасно го гледа како влече жена за коса, професорка во гимназија јавно на фејсбук профил да напише „рацете да ти се позлатат, уште требаше“... тогаш стварно немамe што да дискутирамe. Мене не ми е ни најмалку, се срамам што ми предавала, а се гордеам што цела генерација реагираше по социјалните мрежи. После ќе биде очекувано и причинско-последично од вакви примери, да читаме деца со вакви ставови и агресија како Витали, што е навистина страшно.
Турците не зборат турски у парламент и не пејат нивни химни кај што не треба. А ЗОШТО им се даде многу во 2001ва а? Кој ја направи кризата тогаш? БЦ и АА за профит по цена на животи на македонските бранители? Јас убаво ја памтам 2001ва ,ама некој или бил дете тогаш или подзабравил како почна и како заврши се.
Ајдееее... Јас ако не се лажам Вмро беше на власт тогаш. Министер за внатрешни беше Љубе, Тарчуловски беше некој командант... Каква тенденција на извртување на вистината. Јас во 2001 не бев дете и убаво паметам. Критична точка во давање права на албанците е 2001 година. Ако не си била дете и си чмаела дома, без ништо да превземеш, сега немаш право да мрчиш. Јас не се иритирам од ништо што си набројала. Знаеш зошто? Затоа што за ништо не сум излегла да изразам револт кога требало. Значи сум била согласна или сум одбрала да бидам индиферентна. Од бистрење политика дома, промени нема.
Е ако паметиш,тој командант ги спасуваше газовите на нашиот народ кај што УЧК ничкосуваше,по план на БЦ И АА за криминогено профитерство. А од истата таа ВМРО Трајковски под притисок на кавијар со лајна и таквите сателити попушти пред планот на ОДБРАНАТА да се срамни Арачиново и цела криминогена багра во него, што пее химни и се сили по тв како ние не сме нарот итн. Ако не си била дете и си била разумна адултна персона ќе го памтеше тоа,нејсе да те потсетам,можда од седење по дома си заборавила. И во право си од бистрење политики по дома,нема промени. Ко УЧК требаше изгледа,нажалост. Ама македночето е мирен,толерантен народ кога му бараат прсте тоа дава цела рака да му земат.
Заборавив дека до скоро лицето БЦ беше криво за се. Другите сите цвечки немаат никаква вина, ним им наметнале од страна, они не дека сакале, морале. Мака ми е од овие муабети. Поентата е една - многу порано требало да се превземат некои мерки. Сега е касно. Без везе се палите ко баба на пензија за работи кои одамна се завршени и имплементирани.
Сите се виновни,ама кога некој бескрупулозно од профит причини отвара рана,си ги полни џеповите се повлекува и неговите наследници дотураат само сол,не е ич цвечка. Јас лично не се палам на ништо,поготово на ваков вокабулар. Пишувам како разбирам. Никој не ми е омилен,погоре објаснив нит сум за едни нит за други. Мене ме занима стабилна Р.М. да имам каде детето во прав човек да го израснам без да му наметнувам двојазичност и незнам ти какви глупости. И не е завршено нешто што насила сака некој да го отпочне.
Охридски рамковен договор: Потпишан 13 август 2001 Место Охрид, Македонија Потписници Борис Трајковски Љубчо Георгиевски Бранко Црвенковски Арбен Џафери Имер Имери Франсоа Леотар Џејмс Пердју Јазик англиски . Блиц потсеување за децата од 2001ва или адултните незаинтересирани за ништо од 2001ва освен за јачење на прекрасен вокабулар за на форум исклучиво а дома на политички вокабулар,дека дома се бистри политика нАли?
Па само тој ли е потпишан?! Аман еј!!! Потпишан е затоа што консензус беше потребен од сите политички партии, како за пржинскиот договор. Ај пак да ти повторам - 2001 е пресвртна точка. Тогаш требаше македонче да излезе на улица, незавизно од партија.
На Талат местото му е во затвор, не на фунција и во фотелја, ама од предавници си патиме. Инаку Зев доби две столици по глава затоа што шипарот пееше албанска химна, а Талат прво на албански зборуваше и ете ти колку да било наместено генвот кулминирал. Јас не би тепала никој, и ми беше грев за Заев, тоа беше едно големо големо македонско - македонско понижување, ама не сум задоволна во старт. Шипатрот од Беса избега од заден влез, и остана Заев ќотек да јаде. Греота за нас самите до кај стигнавме. А за девојката што ми пиша која сум јас да осудувам ако наши девојки одат со шипци, епа затоа викаат нема нема поголемо курвиче од Македонче, затоа така ни пеат. Нема јас на таквите билдери да им пратам да ги тепаат, ама тие девојки самите од себе и од својот живот прават едно големо ништо. Самите мочаат на корените свои, на оние кои загинаа 2001, на оние од 2015, на се што е македонско. Ако така ги научиле од дома дека сите сме луѓе, и дека не е важно дека некој е шипац, ок нека си тераат, ќе завршат со куршуми во нозе како еден во мојот град која едвај преживеат откако шиптар не давал да му раскине, ја товарил во кола, и надвор до градот и пукал во нозе. Изгуби крв, ама среќа ја нашол човек и се спаси. Таа ќе си биде обележана за цел живот. Ми пиаа и кој век сме, да излеземе од 14 век, не бе луѓе, не е до векот, до нас е, и во 21 и 22 век, ние за шипатрите ќе бидеме обочни каури на кои сакаат да им ја земат државата, а за Грците и 100 години да се сончаме кај нив и да им полниме џебови ќе бидеме цигани и скопјани. Не сум јас за чиста нација, како што ме обвинивте и Сашко го ставивте во тој кош, ама мешање е можно со некои народи, а со некои НЕЕЕЕЕЕ!!!!! За монструм не аудирав на никој, онака го кажав. Не осудувам такви девојки, туку ми се гади од нив и не би сакала со такви да се дружам, да седнам на кафе, да работам со нив.
Нема врска овде до утре може да се бистри политика и колкави и да се статиите нема да се премисли никој туку ќе си стој на кажаното и ќе бара секакви работи само да го докаже тоа. Не а гледаат вистинската слика туку се свртеа против тоа што народот влезе во Собрание, зошто тука можат да ги правдат СДСМ. А тоа што државата дозволивме да ни биде раководена од други тоа нека. Џабе е луѓе маните и не се нервирајте Македонија ионака замина у неповрат.
Не е само тој,тоа ми беше поентата,дека и еднив и другиве не се цветче. А за последново во право си. Ама и сега не е доцна. Со седење дома и бистрење политика ништо,само мирни и достоинствени протести. Толку беше потребно и се уште е.
Јас не сум полна со омраза како тебе Аура,албанците постојат ,тоа е факт,дали ти беше во оганот на војната? Јас бев и многу добро знаеме со која цел беше истата. Во нашето село да не беа мештаните албанци ќе ни ги испозапалеа куќите,на старите кои не беа избегани секој ден им носеа храна и лекови,а воедно и секаква можна помош и заштита. Тие што правеа бељи беа косовари,јас лично ги гледав како лупаат по врати,ни шетаат по дворови ,ниеден немаше од нашето село,и знате што испадна дека македонец од селото цело време соработувал со учк и им прнесувал се во врска со мажите во селото,меѓу кои и татко ми кои идељ на стража секој ден. На крај им кажал кај го чуваат оружјето и го украле,продале и ги делеле парите. Кој е гад во овој случај? Јас од оваа партија немам видено аир,по професија магистер по право ,со 9 просек седам невработена,оти секаде каде пробав,дури и во обични продавници викаат преквалификувана си или немаш работно искуство во фирмите по моја струка. Мартин Нешковски,новинари,децана од Смилковско езеро ,Младенов тие со која цел се убиени? Поддржувате насилсво и ѕверство,ѓавол влегол во вас! Што ви е луѓе,така ли се чува власт,како не сте свесни,во кој век живеете? Споредувате шарена револуција и ова? Споредувате фасада и човечки живот? Срамно и жално! Бетменчо тргна газ,а ќе гниете вие простата маса што идете со испрани мозоци!
Ти македонец не почитуваш,а тука демагогии развиваш кој не ги почитувал и како треба да почитувал албанци,поготово кога ќе ти влезат в собрание да си зборат шипски и пеат химни да има однесеш торта да се порадуваат на честито. Од вакви како тебе сме до ова дереџе,не испрани мозоци,пишуваат луѓе без.
И што сега треба да се спроведе тиранска платформа? Треба ли албанскиот да се уче а и колку нашите кои се на власт се поштени толку се поштени и албанците кои исто така се на власт. И како ќе те вработат тебе ако се спроведе двојазичност што ќе направи Заев освен што ќе бидат затворени фабрики како што направи претходно и ко што ја продаде ЕВН
Јас веќе учев албански како редовен предмет во 2010 г,кој беше на власт тогаш? Едит: за коментарот да идат во својата држава албанците, знаете колку иселеници,македонци живеат во други држави,па вака ѕверски ги деградираат?