Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Толку ми е збоктисано од начинот на владеење на дпмне, од нивните лаги, мачкање очи, криминал, искривување на сите општествено-морални вредности, максимална партизација и поделеност во општеството, што мислам дека и некој еским да стане премиер, ќе биде подобар избор....
    И во најголемите кризи, немаштии, воени дејствија, немало толку стегнатост, уплашеност и поделеност. Сами го одбраа насилството како метод на владеење и контрола...сега на истиот начин ќе си одат... и ќе биде подобро за сите...мора да биде подобро

На sweet-cherry, simonka93, Giovanna и 24 други им се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Гласав за СДС и ич не ми е криво. Последниве месеци се некој патриоти околу мене. Сите се лупаат во гради за Македонија и кажуваат колку било убаво до сега а од сега се ќе се растурело. Е баш ме интересира што е тоа што ќе се растури?
    Само некои работи не можам да ги сфатам... Татко на двајца синови кои се женети и сите живеат под ист покрив ме осудува зошто сум гласала за Заев? А бе бате 21 век е. Цел свет на 18 се одделува од родителите а твоиве не можат стабилна работа да најдат. Ама ај ќе си помолчиш.
    Патриот голем е дете од 22 години кој со едвај завршено средно го седнале на кожна фотелја во општина и по цел ден се слика за на фб. Ај него можам да го разберам!
    Патриоти се и сите со бугарски пасоши. Е тоа ми е најчудно. Заминале странство се пишале бугари и сега патриоти ќе глумат и и тие и сета нивна фамилија. Туку да ги прашаш зошто им заминале најблиските? Да ги прашаш што е толку убаво? Одговор никаков.
    Едноставно не чини државата. Мене лично ако ме прашува некој, потребни беа промени.
    Друго.... Ова со албанскиов и со албанциве..... Кај беа сите патриоти додека албанците си зборуваа албански во Парламентот и одеше превод? Тоа од вчера е или од денес? Кај беа сите патриоти додека во Струга се спушташе македонското знаме од пред општина а се стави албанското. Или тогаш немаа водичи?
    И на крај на краиштата едноставно не сакам да гласам за оние кои ги слушав на бомбите и никогаш нема да гласам.

На sweet-cherry, AmorFati, Giovanna и 19 други им се допаѓа ова.
  3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.585
    Ako vo amerika crnec bil pretsedatel,ajde nie ke stavime albanec.sekako da bideme kako niv.zatoa sto nie nemame crnec.vas ako ne vi smeta dzaferi za pretsedatel na sobranieto mene ic.dosega ako ne vidovte deka sme im trn vo oko na golemite sili,zalno.so vekovi ne delele.i den denes toa se slucuva.

На samovila.red., faye и Rama им се допаѓа ова.
  4. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Не ми е мене никој миленик, а овој предавник Заев, најмалку. Оти Вмро ја прифатиле платформата не држи коментарот. Каде е наводниот документ за истото ?! И ќе се повторам, ако е така како што кажуваш и прифатиле, вам ви е тоа доволна основа да се оправдате со таа грешка и да ја повторите. Не се преседан репликите, ами насилно превземање власт. Па и полошо. По ова кривично се одговара. Да беше ситуацијава во друга држава, Сдсш ќе беше веќе не постоечка партија. Кога едниве можат да прават кривични дела, што би ги оспорило другиве да направат преседан ?! Иако, реплики во не догледно при предавање власт, при правни и законски услови, со мандат амин од Претседател на државата, се по Устав, не се можни. Овде, се тоа изостанува. И јас сакам овој предавник Заев да биде на власт. Иако по лошо на државата, ама ќе види народ за кого и за што гласаше. Касно, ама ќе види. Оти вака со дебатирање ние до утре можеме. Ќе дојде време, делата ќе покажат какво зло од партија се Сдсш.

На samovila.red., Rama и H.VAGA им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Заев не сме го виделе како ќе владее, ама другиве сме ги виделе. Јас сметам дека треба шанса да се даде и да не се оди со негативност пред да видиме што ќе се случи.

Ти не ги чу бомбите во кои власта се свети на луѓе, неистомисленици, нарачуваат тепање, крадат милијарди, си купуваат луксузни автомобили кога во болници фалат реагенси со месеци за основни испитувања? За тебе ова е ок? Го осуди ли на некој начин? Или побитно ти е да се правиш задоцнет патриот?

Во парламент има мнозинство. Небитно кој го сочиниува и дали мене и тебе ни се допаѓа. Демократија така функционира - мнозинството ги носи одлуките. Да беше вмро во оваа ситуација многу убаво знаеме што ќе се случеше, видовме на 24ти декември, кога се гласаше буџет, како се постапува со пратеници кои се опираат. Овие чекаат 4 месеци другиве да се свестат и да ја прифатат реалноста.
    Е сега, тогаш не беше ок да се дебатира, а сега е ок. Ајде ова нека биде пример за секоја власт, нема давање на власт, ќе се дискутира следните 4 години по една точка, па после пак и така една партија ќе си владее до бескрај.
    На точка на која треба да се расправа за избор на комисија, се дискутира за платформа и за трајко тоа не е неделовнички, а се друго е против?! Си се наместил на столчето и не станува. Што не дозволи најстариот пратеник да заседава како што била праксата до сега?! Не, него се било со умисла - до крај да се опира.

На AmorFati, Giovanna, MG3 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    1.606
    Заев не бил на власт и неможиме да кажиме дали ќе биде лошо или добро. Ако не пак ќе го смениме на наредни избори тоа е ДЕМОКРАТИЈАТА. Се еден ист владее 10 години па нели ви е доста.

На sweet-cherry, Anaxandra, Zlatna12345 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.523
    Ама ај признај си дека и ти беше Титов Пионер ДА НЕ ПРАВИМЕ ПОЛЕМИКИ СЕГА и сите тие вмроци само сега се прават големи патриоти,ама тогаш не смееа да зуцнат и шлус

ОД ова ваљда полошо неможе да биде

8. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Ќе гледаме ли уште една Ќотка ?!|(|(|(

На BoaVista, realGirl, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Заев ако сака на собраниска говорница нека прогласи Илирида, никад више ни со збор нема да ги поддржам лажипатриотите и лопови вмровски. Многу лошо видов у нивно време.

На black-angel, MG3, Zlatna12345 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Само кај нас од сите парламентарни демократии во светот, малцинството е тоа што одлучува и што ја кочи работата. Е да, така ми е кога грешам и нашата земја во демократии ја ставам.
    Иначе, изборот на Џафери беше таков каков што беше бидејќи Трајко неколку пати ги прекрши правилата - прво кога седна на столчето а не е најстар, потоа кога оставаше за се да се збори освен за комисијата, кога остави наместо дискусија химни да се пеат (требаше да го угаси микрофонот на двајцата пејачи), не сакаше да ја стави на дневен ред точката која ја бараа повеќе од 10 пратеници (стои во деловникот и тоа). Така, Трајко последен треба да збори што е правилно. А пратеници да отвораат врата на насилници, заштитата на Собранието да е непостоечка, да се дозволи крв да падне, нема зборови.
    И да, ај сега после секои избори малцинството да држи 4-5 месеци говори за избор на комисија, па 4-5 за претседател на истата, па едно 6-7 за претседател на Собранието, а во меѓувреме државата лебди? Па таман време за следни избори па наново. Не и де тоа така.

На BoaVista, Gosh, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Olie Libera

Olie Libera Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    59
    Политичката криза оди полека кон својата разрешница но оа што ме загрижува поделеноста на лугето и крајната исполаризираност не само во општеството туку во самите семејства, се оди дотаму што дури симпатизерите на едните не одат во продавница ако газдата е симпатизер на спротината опција, што буквално ме шокираше оваа информација и ме натера да се запрашам каде одиме ние, дали до толку ни го испраа мозокот за да се закрвиме едни со други...
    Но она што сега ми се врти во глава со многу прашалници е дали ќе успееме да се вратиме ние лугето на истинскиот колосек, да го гледаме комшијата како човек а не како политички опонент и да го мразиме само затоа што е симпатизер на другата опција.

На LollySky, Luna91, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Скарите ги направија... Празникот заврши... Месото го изедоа, сега се враќаме да кршиме глави.

Значи јасно е ко ден, дека на вмро целта им е да фати граѓанска војна за да се спаси пастирот.
    Викаат не им е целта да има насилство, а пола пратеници од сдсм завршија со скршеници.

Провоцираат на сите можни начини.
    Бараат стари објави, пишуваат лажни вести, а на обичните вмровци толку им треба за одма да скокнат.

За среќа од сдсм и албанските партии се разумни и приземни.
    Нема да им возвратат вака на дивјачки начин со тепање, туку со нешто друго.
    Не се сите растени во пештера :D

На black-angel, sweet-cherry, MG3 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Во мојот град ги знаат газдите на ноќните клубови и кафичи, кој од која партија е. И сега сипатизериве на сдсм не одат во т.н. вмро(овски) кафич или ноќен клуб и обратно. Македонско лудило. По ова јас го мерам коефициентот на интелигенција.

На black-angel, LollySky, realGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Девојче Албанците чуваат по минимум 3 деца и со една нога се овде, макар и да живеат во странство, Тука градат, тука се попишуваат, туку гласаат или во странство гласаат на изборите за да одлучуваат и да бидат фактор. Албанците да имаа 5 пратеници добро ќе беше, ама преброј колку се во Собрание со години наназад. Голема Албанија ако некогаш се формира, тоа ќе биде по вина на Србите и на нас предавниците кои се селиме, им продаваме и оставаме чисти територии. Ајде по твоја логика, нека им го даде Америка Делечво да го имаат во Голема Албанија?Ама не може, таму каде ги има и се дебело мнозинство, а Македонците дебело малцинство, тоа е нивно на терен, а само формално правно наше. Видете ги Србите. Кој сега ќе им го даде Косово и ќе им го врати, кога таму немаат народ, скоро и да немаат. За се е крива глупоста наша и тоа што сме предавници. Предавници се оние што се тепаа, оној Мукоски и другиот апаш што ги тргнале пречките во Собрание и Тарчуловски што покажал кај треба да одат.

На mssuniquee, Gosh, Zlatna12345 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.585
    albancite ako ne se rasteni vo pestera togas ne znam koj e rasten.

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    13.353
    Зашо сите Албанци ги ставате во ист ќош бе луѓе? Има попаметни и од нас Македонците, ќе те продадат со памет и знаење. Во кое време сте останати? Башка на форумов има Албанци, не ви е глупаво да пишувате дека се во пештера растени? Отсуство од срам. Нула.

На sweet-cherry, MG3, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Јас познавам многу културни албанци, ама и многу никакви македонци. Секаде има секакви - нема потреба од генерализација.

На sweet-cherry, sanjaeva, BoaVista и 13 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Последна теорија што ја слушнав на темата инциденти во собрание е: исценирано е, да, али не ради воена состојба, туку за да се покаже дека,колку толку имало држ-не дај, се бореле, бунтувале..али изгубиле. Морале да попуштат :D само не им било испланирано да чак така ќе се развијат....со толку удри-мавај и ранети.

На Tanjamm, galapce, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Вака исто пред диско кога му викаш на обезбедување , го знам газдата па така ај пушти ме мене и овие 3ца онаму што се.

На BoaVista, galapce, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.