Имаш некое решение? ..оти велиш аман од ВМРО...СДСМ уште на почеток не изневерија....џабе ни е трета опција... Предлог ?
Се согласувам дека изборниот модел е во интерес на големите. Ама со масовност и гласање, ако народот се свести, ќе има шанса. Ама за тоа треба добар дел од заслепените во вмро и сдсм да се освестат.
Експертска влада Одамна го зборам ова. Нека си истераат четири години, без можност за предвремени. Нека се заколат меѓу себе ако сакаат, ама нека средат тоа го*нениците што ги направија.
Талат си влезе во кабинетот. По брза постапка си го постави знамето на Албанија. Албанско знаме во законодавниот дом ?! За ова гласавте ?! Нели ќе бевте подобри и ќе ги почитувавте македонските симболи ?!
Aj со среќа денот Талат на председателско столче прв гостин Жбогар и се разбира албанско знаме како трета опција
Токму затоа реков БОЖЕ СВАШТА... Се што сметам дека не е ОК, негирам. Знаеш кој е проблемот? Не сте повеќето. ВМРО има повеќе гласови од СДСМ. Албанците не се за поддршка на СДСМ, а според тоа не ги ставај во повеќето, туку се со СДСМ за да ги исполнат своите интереси преку реализација на Тиранската платформа, која не разбирам зошто ја негирате дека воопшто постои. Тоа е исто како да кажам дека не слушнавме во бомбите како се делат тендери, како се нарачува послушност.... И сега ќе речеш - зошто тогаш “сум за нив“? (партиска книшка не ме врзува) Од причина што се тоа не е докажано, а ти како правник тоа нај убаво знаеш како се докажува. И од причина што, на СДСМ не им верувам....но ако им се даде шанса, ќе бидам граѓанин кој како и до сега, ќе ја почитувам власта. Секој со своето. Туѓо мислење почитувам.
Не сум особено упатен во уставните и правни ситници на овдешната парламентарна демократија, ама вака на прва би рекол дека претходниот преЦедник на вашиот парламент нема повеќе мандат и треба да се избере нов кој го носи новото мнозинство. За другото е некако смешно посто креатурата позната како фикус веќе го прекршила уставот неколку пати. А како го изрази противењето против Талат кога беше амнестиран а потоа и назначен за министер?
Не едно туку две албански знамиња и тоа во МАКЕДОНСКИ законодавен дом. И кој рече албанското му е ставено како трето,јас мислам дека како трето знаме е македонското. И ако ова не е срамота и за осудување тогаш не знам што е.
Значи сепак му го остапиле столчето на Џафар. Толку од блокадите на вмро Ајде сеа уште една владичка , судство да се смени и да се тргне вмровскиов отров што ја осакати државата.
Ништо особено, ќе си трпите и молчите. Затоа што немате потенцијал за градење на колку-толку здраво општество, арамилакот ви е светиња, корупцијата тотем а лагата - божанство. Целата независност на РМ се состои од вртење на ретарди, почнувајќи од старт кога фаците ќе граделе национална држава со однос 65-35 главнина-мањина, со изразена предност со наталитет кај мањините, настрана иселувањето. А пази немате ни нафта, ни море, ни пловни реки ни канали, ни силна економија, лоби по светот, ништо Да си почнеле со инсистирање на граѓанска држава и градење на истата - стварите ќе беа многу поинакви и шип.тарите немаше да имаат за што да се фатат.
Јас реков зависи од која страна гледаш каде е македонското а каде е албанското ЕУ е во средина и не реков дека тоа ми се допаѓа незнам вие што очекувавте после сево ова Талат да се крсти.
Заради ова напишав дека изгледа македонското е како трета опција покрај две албански. Инаку не реков дека ти се допаѓа, тоа ни сум го помислила. Не верувам на некој македонец ова да му се допаѓа без разлика која партија е.. Инаку кога се гласаше не бев ни во Мк .Така да под тоа "вие" јас не спаѓам .
Еми да се надоврзам на твоево мислење. Јас како родител на две деца кои учат по наставна програма Кембриџ сум благо речено,фрапирана. Еве зошто. Во учебник по биологија за осмо одд.,во класификација на 'рбетници,покрај штурата поделба,стои и по една реченица за секоја класа.Еве на пример,за птиците пишува дека летаат,имаат крилја и пердуви. Сериозни ли се? Па деца во градинка го знаат тоа. За сметка на тоа,се учат други непотребни работи или се учи премалку.Постојано се пишува во тетратки,затоа што и самите наставници се свесни дека овој експеримент не е добар. Образованието ни ја создава иднината,генерации се осакатени,последиците допрва ќе ги осетиме.
Ми се свиѓа што, македонското знаме е трето. Зависно од кадарот..може и скроз да не се види на снимката на тв, а? Јас да сум на место на Талат во оваа ситуација, цел персонал во Собрание би го терал у пет сабајле да го дига знамето пред собрание, пардон, знамињата. За да останат фит. Ко воена вежба. И 100 склека во меѓувреме... пеесет на албански бројани и пеесет на македонски. Ем во ритам на химните да се кревањата и спуштањата...за склековите,тоа. Предизвик би било. Бар бројките на Албански ќе ги совладаат., ем и по осет ќе имаат за ритам и дисциплина. Јас сум „за“ кој е против е ... вмро. Да се уапси,сместа.