Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    Да,има:(

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Живеам.
    Ако си ми ги читала мислењата предходно, против сум што е избран терорист за претседател на собрание.
    Оние што гласаа за сдсм знаат само да кажат дека на вмровците не им сметало кога бил министер ама сметало сега.
    А јас мислев дека Сдсм ги гласаа затоа што мислеа дека ќе бидат подобри од Вмро ама испаѓа дека исти се,ако не и бетер.

На YoungandBeautiful, samovila.red., Abeja и 12 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.834
    Допаѓања:
    145.550
    Воопшто не ми се чини смешно и надежно Талат за претседател на собрание. СДСМ требаше да дојдат на власт и да пресечат тоа што го започнале претходните, не да биде бетер.

На YoungandBeautiful, christinnn, Lianna Anna и 13 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.585
    И мене ме интересира... Да лапнеме некое евро, ко се делат така, за партиски неопределените. И ние корист да видиме нешто

На kukla21, samovila.red., okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    А тоа што е Талат претседател на собрание или министер за одбрана ми е единствен трн во око и најголем проблем во животот. Пошо се друго во владеењето на вмро беше совршено под конец, само Талат Џафери остана да се опраи.

На mami blue, kukla21, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    720
    Јас колку што се секавам СДСМ се бореа за промени и 3 години блокираа држава за да дојдат до т.н.промени. Имаат и од Беса и од Алијанса луге, не е проблем што е шиптар, за мене проблем е што е ДУИ и што е Талат. Ова не се промени, ова е гола борба за власт. Ако ја пратевте кампањата на СДСМ ќе видевте дека и ВМРО и ДУИ ги ставаа во ист кош. Со самото тоа што без ДУИ неможат да имаат мнозинство, треба да се оди или на нови избори или нека праат широка коалиција со сите партии

На samovila.red., okcenzi, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Сигурно Талат си вика, во 2001 година се приклучив на учките. Вршевме воени злосторства, не за рамноправност на сите албанци, тука за власт и позиција. Македонците ме амнестираа, си бев министер за одбрана, сега му станав и спикер. Оп, албанското знаменце до мене, уште да си прогласам Илирида. :bandit:
    Не знам, ама мене ова смешно ми стана. :D

На samovila.red., christinnn, okcenzi и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.438
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    38.243
    Ние всушност од сеирџии си патиме. Не ни требаат албанците да не докрајчат, сами ќе си го направиме тоа, само дајте ни малку време :^)

На Mishela, Gosh, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ана, одмори од политика. За твое:) и доброто на Македонија :)

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    38.243
    Ај важи ;)

12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.523
    Епа Дурловски си го бранеше своето работно место како директор на МОБ е сега '' тражили сте гледајте''

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.593
    Не ми кажувај Орхидеја, си имав работа со тоа. Постојано диктирање, децата ги фаќа нервоза од пишување (дури некои помалку заинтересирани мислат дека премногу ги замараш, па и јавно ти го кажуваат тоа), ти не знаеш како да правиш, како да не правиш...

Што се научиле ПРОЕКТИ, ПРОЕКТИ...Абе што дека ќе прави детето проект кога не знае што значи тоа што ќе го извади од интернет за тој меретен проект... Истражување, ИКТ... ајде нека штрапаат децата по компјутер, ќе истражуваат... немој само многу да не истражат! Очајна програма, очајни учебници, очајни методи на оценување!

Ама еве, убаво ни било образованието некои викаат. Јас ништо убаво не видов... Видов неписмени деца кои не знаат никако да се изразат во осмо и деветто одделение, а тоа се веќе големи деца и треба да се способни за такво нешто. Ама треба начитаност за изразување, а не од штури, поштури учебници. Ни тие не се криви. Ама Кембриџ, еве Кембриџ.

Ај што се празни па и многу квалитетни ... не смееш да ја допреш книгата, се распаѓа лист по лист. Лепени, сечени, монтирани, исто како и снимките нивни:D.
    Реформирано образование, модерен е зборот за на микрофон да се кажува по митинзи, не за друго:^).

На sweet-cherry, galapce, Mishela и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    I da ne podelat i da ne izbrkaat od nasa drzava, jas zasekogas ke gi obvinuvam VMRO.Rezultatot od 10 godisnoto nivno vladeenje go dovede narodot da bira pomegu apsolutna diktatura ili federalizacii, kantonizacii (dokolku pretpostavime deka toa e mozno). Taka da sekoj od vas/nas neka si ja prevzeme odgovornosta za celava ovaa situacija i neka si znee toa sto si seel.
    Ne znam za vas no apsolutnata diktatura jas uste ednas ne bi ja prifatila.

На Elen4e_sonce, sweet-cherry, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Tinnka2

Tinnka2 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    49
    Нели ВМРО и ДУИ беа криминален режим?! Е сега одеднаш ДУИ се реформска партија, зашто Заев сака да дојде само на власт па се заборави што збореше 3 години! И плус изборов на Таљо беше како еци пеци пец - ни Устав ни деловник ни кворум ни Закони! Ние не сме ни банана држава - кај нас everything goes! :x
    Џабе 3 години не малтретираа и излажаа да гласаме против режим кога тие не само што го продолжуваат режимот туку и разнебитуваат се што остана Македонско...

На YoungandBeautiful, samovila.red., Abeja и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Ве молам само немојте со пофалби за образованието...
    Луѓе, извадоци од учебници од таа фамозна Кембриџ програма служат за потсмев низ нетов, не треба ли тоа да е доволна слика за реалноста? Ви текнува ли само на она дека по граѓанска култура онака експлицитно ги учат дека децата на високата класа, посебно политичарите, не треба да се трудат толку да учат?!
    Циркусот наречен екстерно си го продолжија со години, не рецнаа ни 2% општо мислење на повозрасни и веќе зрели ученици, квалитетни професори и родители...
    Или пак околу реформите во смисла на реновирање на објектите – најдобро влезете еднаш само на Филолошки да видите каде застанало времето :)

На sweet-cherry, galapce, Mishela и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    592
    Кратко и јасно,на човек да му биде срам да каже од каде е...

На Rama и CoCoGiiiRL им се допаѓа ова.
  18. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.700
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Па и оние преводите на 1000 стручни книги, дома ја имав преведена на македонски и пак симнував пиратски копии од интернет, на англиски да учам. Полесно ми беше отколку преводот нивни... Стручни поими погрешно преведени, работи целосно извадени од контекст, кој ги преведувал и кој ги лекторирал овие книги :x

На sweet-cherry, Mishela, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Парламентот не е мој, ниту твој. Наш, ваш. Парламентот е на македонскиот народ. Ваљда спаѓаш тука и ти. М ?!
    Факт е оти се направени правни преседани, неколку пати прекршувања на Устав. Ако едните не почитуваат Закон, еве им шанса на другите да бидат подобри. Не гледам дека се. Впрочем, за подобро и се "бореа" нели ?! Лошо, многу лошо почнаа.
    Јас не оспорувам дека нам ни требаат многу реформи на речиси сите општествени полиња. Ама види ваму, ако сум искрена, иако сум симпатизер на една од партиите, не значи дека нема да критикувам за негативностите, а по мене, ако едните не се кадарни, овие на чело со Заев со таков интелектуален капацитет (паламудење) и историско познавање (геноцид) па ич не се. Јас гласав за Вмро. Не негирам. Оти јас од двете зла, го бирав ете, според мене помалото. Сдсш не направија ништо, а крадеа се што имаше да се краде, продадоа се што имаше да се продаде, вклучувајќи и национални интереси. Сега, не одат на поразличен пат, од тој тогаш. И тие сега, ми зборуваат за криминал ?! За промена, и така сме нели многу фини како народ, па уместо прст рака даваме, нека сега ги постават знамињата и на другите националности. Иначе, не зависам од партија, никој никогаш не ми се заканил, уште помалку ги имам пробано сендвичите. Баш штета.
    Знаеш кога треба да ќутиме и да трпиме ?! Тогаш кога македонец во Албанија ќе испее македонска химна во нивниот Парламент и од таму жив ќе излезе. Тогаш кога таму македонец ќе биде Претседател на Собрание и ќе постави македонско знаме во кабинетот. Кога на нашите таму ќе им ги дадат правата кои тие тука ги уживаат. Кога тие, албанците, на нивните државни симболи, ќе ги постават и нашите. До тогаш, ќе бидам против. Особено против крвникот од Вејце. Почнува почетокот на крајот. Вовед во бинационална држава.

На samovila.red., Abeja, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.