Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    Заклучок?
    Се е до образованието.

Па може и вечерале со Меркел. Или пак ручале.
    :rofl: Од кај да ги знам јас

И во странство животот е сличен како кај нас. Ако ти оставиле во наследство ќе уживаш.
    Ако не ќе се мачиш.
    Јбг, life is a beach.

Мене не ме јаде црвот. Јас знам што сум. :party:

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    И вие кога ќе пораснете и ќе станете претседател на собрание, ќе си ставате во канцеларија што сакате :D

Знамиња од Јапонија, Кина, па урамени слики ваши или од швалерот... Абе баш што си сакате 8)

Демек досега немаше албански знамиња, па сеа до тоа ви дојде... Нека го затворат побрзо Грујо и компанијата, па што сакаат друго нека прават.

На CrazyOne, galapce, deliza и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Полека, не се жести. Повеќето на форумов не го поддржуваме вмро, ама таа пак по старо. :D
    Не се сели само истокот, се сели цела држава. Мои роднини заминаа во странство и без бугарски пасоши. Ете, можело. За процентите не си вади од ракав, почекај попис да се направи. Или ти вејќе го имаш направено? :D

На CrazyOne и Abeja им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Демек сите следеле досега Собраниски канал па се секираат.

На CrazyOne, ilyan и JollyGirl им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Образованието е на дното, уништено со проекти преку кои се перени пари: Кембриџ, екстерно, компјутер за секое дете.
    Образованието е уништено со цел создавање проста и неспособна маса која само ќе рмба и ќе гласа.

На dunika, sweet-cherry, CrazyOne и 9 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_Republic_of_Macedonia

Колку што може Википедија да е релевантен извор
    А и овде се броени сите што поседуваат државјанство.
    Ако има некој попишувач, нека ме демантира.

Како што веќе кажав

Попрво белата чума ќе не изеде, отколку некоја држава да не подели или пороби.
    Или сами ќе си ги извадите очите.

7. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Пошто си долго време во УК ќе можеш ли да направиш некоја паралела помеѓу британско и македонско образование? Мислам ако имаш информации и искуства.

8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    И сега ако никад не владеело или ако одувек имало партиски вработувања, ај да ги остаиме овие, да им ја препишеме државата во нивна своина и да кренеме раце?
    Епа да ми простиш, ама да сум во странство можда и ќе се размислувам ко тебе, ама кога живеам овде, е богами нема.

Сетики ќе се најде некој што ќе може да не оправи. Сега му давам шанса на Заев, ако неможе и незнае како, ќе има избори за 4 години пак, може и порано.
    Зашто народот еднаш засекогаш не сфати дека ние сме тие што ги бираме, моќта е во нас, во обичниот граѓанин.

Не сакам политичари што ме убедуваат дека живееме добро и нормално, кога доволно сме свесни и образовани да видиме дека е далеку од добро и нормално. Или ќути било и полошо. Епа нека било, ама не сакам веќе да биде. Па никој не е ставен во тоа фотељата за доживотно. Не ми е ок, нема да те гласам. И кога го пишувам ова не мислам на лични бенифити.
    Или да вработиш некој за 12000 плата, овде зборувам за квалификувани вработени, кои ако ги вработила партијата имаат соодветен степен на образование и квалификација за работното место, и сега ќе го присилува да врбува гласачи, да упаѓа и собрание итн.

Ало бре народе свести се, тие ти се тебе во служба, не ти на нив.

Последна измена: 3 мај 2017
    На CrazyOne, galapce, Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    Се виде по Брегзитот колку чини и нивното образование.

Разликата е во тоа што овде образованието е многу скапо, за разлика од кај нас.
    И што за да добиеш некоја добра работа, треба и образование и квалитет.
    А кај нас како што знаеме, треба само партиска книшка. И ништо повеќе.

Плус овде минималната плата, што ја зема и британец и емигрант, е иста.
    А таа е повеќе од доволна за нормален живот.
    Само што нормалното тука кај нас се смета за луксуз.

Плус кога бараш работа, ЦВ е повеќе од доволно.
    Работа се наоѓа за еден ден. Втора работа исто така. Зависи кој со колку е задоволен.

Ако си работлив човек, и амбициозен, ќе напредуваш.
    Добар наставник овде зема 2200 фунти плата.
    Кај нас 300 фунти.

Се е кажано.

На Rama, Someonespecial, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Моите мислења се сублимат на логичката доследност.8)

Која црна една целина? Може да видиме која е таа, дај карта нешто, гугл мапс, атлас, што било? (ако не знаеш што е атлас, прашај).Што имаат македонците во Грција поврзаност со муабетот? Фокусирај се, пробај.

Не споменав никаде дека Албанија не го подржала Косово, и тоа како го подржа. не ги подржа овдешните агресори, оние кои беа над Тетово.

СР Југославија и официјално и неофицијално ги подржувале своите кукавички јајца во Хрватска и Босна исто како Русија оние во Абхазија или Крим. Ако Албанија почнеше да ги вооружува овдешните агресори ќе беше лошо. Албанија наследи од режимот на Енвер Хоџа маса тенкови, оклопни возила, нешто авиони, хеликоптери, купишта топови, хаубици, повеќецевни фрлачи, противавионско и противоклопно оружје, ништо од тоа не се појави во рацете на ОНА-АНА туку имаше некакви ликови со калаши и понекој РПГ, шака јада.

Реалноста е таа, не постои голема Албанија и нема да постои.
    Тендерите и станувањето милионери е секодјневие.

Во една реченица тврдиш дека тендерите се фиктивни а во следната дека секаде ги имало. Логички, тоа се две меѓусебно исклучиви тврдења, или се фиктивни или постојат секаде.

П.С. Се назира нова поделба а таа не е повеќе на национална основа туку е помеѓу свесно, писмено, стручно, претежно младо население кое е во малцинство и страшната, бедна, беззаба толпа која гнете сендвичи и често го споменува Сорос (претежно постара популација) .

На Rama, Someonespecial, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Мојата компарација со Македонците во околните земји и Албанците е тоа што ти немаш никаква културна и економска соработка со Македонците во околните земји, а Албанците ги дели само една граница. Тоа е таа разлика помеѓу ботови ко тебе и Албанците. Не разбираш политика и не се мешај. Геостратеија не се темели на тендери. Тие територијално, економски и културно се едно. Не ти треба гугл мапс или атлас. Прошетај се по нивни етнички села и градови. Ко во Косово или Албанија да си. Тоа ми е доволно. Кога ќе дојде времето на референдум ќе бараат автономија. Сега сеуште не е време. Моментално се работи на слабеење на македонските институции во доминантно албански средини.

Албанија директно и индиректно ги помагаше Албанците од Косово и Македонија.

Тендери, негално стекнати пари, бизниси се одраз на секоја влада во светот. Правна држава ко од холивудските филмови постои само во твоите фантазии. Не оправдувам и не негирам криминал на Груевски и неговата компанија, но само поради тоа што Груевски е притиснат од ЕУ поради криминалите не значи дека владите во Франција или Германија не буткаат нелегални пари во своите џебови. Грујчо не ги разруши Либија, Сирија, Ирак, Авганистан за да ја посее својата демократија, т.е. пљачкање на нафта и ресурси вредна стотици илјади мртви невини души. Не сакам таква демократија мене да ми соли памет тука.

Малку враќање во реалност за сите тие кондом муабети како Албанците од Албанија не ги сакале и подржувале македонските Албанци. Тоа е ко некој дебил да каже дека Србите од Србија не ги подржуваат Србите од Република Српска.

На samovila.red., Rama и elimkd им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Таа змија Шеќеринска ако беше претседател на собрание , јас ќе идев да палам и кршам таму:D, никој не ја поднесува жената , а отвори уста , пола народ дома си иде :D

А Заев сигурно се има договорено за тие 10 пратеника на дуи да го стави Џафар за претседател. Врзани раце од вмро , не му станува друга опција.

Еве ти ситуација што може во некој друг универзум се случила.
    Народ не го гласа криминалецот Грујо , не го гласаат Заев , гласаат трета опција некоја, нема ништо од ова да се случи. Криминалците во затвор , сите мирни и среќни.

Ама бидејќи не сме во друг универзум , него сме во овој Македонски ,има 400 илјади гласачко тело кое гласа убијци и криминалци на власт, нема можност за трета опција и останува помалото зло. И помалото зло нема да смени име , химна ,и остало да се учи албански ама ќе стави албански претседател, ќе има вакви мали провокации и чуда , што во моментов и не ми е проблем, само да не ги гледам овие вмро веќе на слобода.

А за следните избори слободно нека си тепаат и вмро и свети вмро , кој сака. Само Грујо и мрсниците да не ги гледам веќе како прават што сакаат и злоупотребуваат народ.

На black-angel, sweet-cherry, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.440
    Допаѓања:
    68.663
    Ајде без навреди. Освен ако не сакате да читате од страна само ве замолувам да не ја уништувте темата на другите членови кои културно си дискутираат.

На Bitter-Sweet, theowndemon, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Се е тоа во ред што си го напишала. Британците имаат 4-5 универзитети коишто се во рангот на најдобрите во светот, но како ти го доживуваш просечниот Британец преку секојдневна комуникација? Јас сум сретнал многу Британци и имам некој впечаток дека добар дел од нив беа ретардоси. Особено женска популација. Јас прашувам дали сметаш дека образованието и културата кај генералната британска популација (етнички Британци) е во константна регресија од генерација во генерација?

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Не е толку безнадежно. Не е толку за паника. Тажно ќе е само за фамилијата. ВМРО треба да е доволно паметно да се ослободи од товарот. Да беше доволно паметно и да беа доволни силни, сите тие кои им молчеа на фамилијата и им се потресуваа и дозволуваа да им се гази по достоинството и од кревет да бидат скоревани за по протести... до сега ќе се ослободеа од фамилијата. :) Еве им шанса. Малку ќе поседат без власт.. година дена:) Грујо и мафијата нека да си ги пуштат низ вода, ко што тие беа пуштени еден зилион пати... нека да си изберат ново раководство.. година од сега, нови избори.:D Ништо чудно и за поскоро.:hai: Па измерете се повторно:D тогаш и нема да ја имате мафијава што ви ја упоропасти и партијата и државата.:) Па потоа, најдете си асални коалициони партнери...не Талат.
    Ние другите..ќе посањариме за третата опција, уште... годиништа.

На galapce, faye, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Сум пишала и пак ќе пишам.Не туку се карајте меѓу себе по форумов и не си трошете време за џабе.ТОНЕМЕ луѓе.Место да сме сложни ние се расправаме.
    Македонија си е Македонија независно кој живее у неа и на кој јазик збори.ГРАНИЦИТЕ НА ЗЕМЈАТА СЕ ТИЕ.Груевски е тој што пикна 20% Албанци во државава и сеа пошо не гласаа за него се буни.Епа не е така бе луѓе.Пола шо читам овде или по мреживе или паметот со инка им го ставале или не знам..ДО толку да не се расудувало што како е?
    Ја немам ништо против Албанците, и тие се луѓе.Татко ми секоја недела е во Албанија или Косово и 1 лош збор нема кажано,си одиме по ручеци родендени прослави.И тие си го бараат својот глас и своето право во државава како и сите други малцински групи.Демек вие да сте над 20% у туѓа земја нема да барате пратеници или не знам ли ти шо?Абе ај.Старине у автобус не можат да стојат демек, ме шутираат и пцујат битно можат да влагаат у Собрание за повисока пензија и уште еден слободен ден да се возикаат кај сакаат и како.Пола студенти од Македонија си отидоа,немаме младо и активно население луѓе свестете се.Не викам дека СДСМ се светци нешто ама 100% пути боље изиграа од ВМРО што jа донесоа Македонија на работ.
    Доста више аман.
    *немора сега ако некој не се слага со мислењево мое да ме цитира сеа до бескрај и да се расправа.

На black-angel, Gosh, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    Сега уште неколку дена ќе не пцујат овде, после ќе почнат меѓу себе да се јадат.
    Овие што влегоа во собрание ги пуштија низ вода. Влегоа за да ја бранат баграва. Мислеа војна ќе настане и ќе киднат некаде.

Овие сите ќе бидат санкционирани. А имаат фамилии. Па ќе почнат да протестираат како албанциве што протестираа за монструм. Па ќе почнат еден по еден да пеат во полиција, што како било, да договорат некаква амнестија за глупостите што ги направија.

What a time to be alive.
    #каковкрај

На LollySky, Someonespecial и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Единствена друга Жаба за која, не ми е толку многу криво што е Жаба (освен кога сакам да сум единствена жаба).

Capture.JPG

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Да ве прашам нешто, нели сите религии не учат нас народот дека човекот е еднаков пред Бог без разлика на пол/вера/нација итн?Епа како тогаш ние овде можеме да имаме наш претседател на државичево или Собрание или премиер а они не можат албански да стават?Од кај знаете дека не може Албанец да мисли добро на земјава?Глупости..Нас тоа во друга земја нема да ни се деси бидејќи сме научени да молчиме да се покоруваме и газиме МЕЃУСЕБНО-епа затоа ќе ја сањаме Европска Унија.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    38.243
    Аха, значи ако нешто сме немале (според тебе) не треба ни да тежнееме да го имаме?

На kukla21, LollySky и malerozna им се допаѓа ова.