Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Интересно, типична одлика на скромен македонски лик со тенденција на посета на кооперација, ждерење посебна со вегета и локање дволитарка ефтино пиво, меѓу првото ждригање и последното прдење е самозалажувањето дека се разбира од Геополитика :D

Каде е голема Албанија? Косово постои од 1999 а од 2008 прогласи независност.
    Ако им беше цел голема Албанија ќе прогласеа присоединување со Албанија. Ама не е. На косоварите им одговара да си имаат држаа и да си тераат со матни бизниси и да не зависат од Тирана.
    Нема такво нешто и нема да има.

Или покажи ја голема Албанија каде е или не замарај со истите муабети со кои извесни категории граѓани замараат 20 години а тоа е албанската претња.

Пак правиш почетничка грешка.
    Кажуваш дека гљујо го притиснале од ЕУ ради криминал (морално мотивирана постапка) а во следни реченици предеш нешто за неморалноста на западот. И сега морални се или неморални?

Страшна работа е нередот во главата...

И пак, каква поврзаност имаат македонците во Албанија, Грција и Бугарија со муабетот (инаку македонската мањина во Албанија се ангажираше да гласа во центар за да мвро добие градоначалник, nма разлика:devil:)

На Priroden и LollySky им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    @sanjaeva си ме цитирала, ама доцнам па само ќе кажам баш оти сум правник ми сметаат преслушкуваните разговори за кои се потврди дека се вистински. За тебе тоа не е потврда за криминал?
    Јас не сум слеп симпатизер на Сдсм па да ги бранам по секоја цена. Се изјаснив за Талат. Мене не ми смета да е албанец, ако во државатаа се создадат услови за подобар живот на сите.
    Талат е провокција. Сдсм прифаќа за да направи Влада. Во спротивно ќе треба да се оди на нови избори кои ќе ги организираат Дпмне. Слушнвме како ги добиваат.
    Знам многу, слушав доволно, како дел од семејство активно во редовите на Вмро. Така да, приказни за патриотизам кај мене не палат. Сакам да видам подобар живот овде и секако ни јас не сакам да фрлам толку образование во вода и да си заминам од државата. Да мора пак да учам, оти не ми се учи веќе, ми се работи.

На christinnn, galapce, Priroden и 14 други им се допаѓа ова.
  3. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    Ја гледам реконструкцијата на настаните во топ-тема,и се чудам:tmi:
    Повредени 5 пратеници а 55 граѓани.Кој ги тепаше нив?
    Овие меѓу себе изгледа се истепаа:x(facepalm)

На kukla21, Gosh, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Се е тоа во ред што го пишуваш. Не размислувам јас ништо поразлично од тебе. Сите ние сакаме поубава иднина, подобри работни места, подобра инфраструктура, подобри услови за работа, поголеми плати, подобро здравство, социјални услуги, поефикасна администрација. Буквално се тоа што ти го сакаш го посакувам и јас, но главното прашање е колку е тоа можно и реално во вакви услови? Се сложувам и тоа дека никој не треба да биде роб на партија. Треба да бидеме робови на квалитетот. Но, едно големо НО, те убедувам дека партиските вработувања ќе продолжат, партиските привилегии ќе продолжат, партизација на судството и полицијата ќе продолжат, партиските тендери ќе продолжат, богатење на одредена партиска елита ќе продолжат. Сите тие што трчаа за СДСМ по избориве мора некаде да се вработат. Најголем дел од нив трчаа за лични бенефиции, а не некакви слободи. Дај да бидеме реални. За да има некакви промени во Македонија треба од корен да се смени народот, а тоа никој не може да го стори, затоа што ќе ги изгуби своите слуги. Тоа што мене лично ме нервира е што многумина сакаат да го релативизираат албанското прашање и да го претстават како некој вид теорија на заговор и спин на провладини структури за да народот се дефокусира од моменталната економска и политичка ситуација. Не е никаква теорија на заговор или спин, туку сурова реалност. Јас сум многу скептичен за иднината на Македонија. Ставени сме на тест и веќе 25 години ужасно потфрлуваме. Заев со своите политики само го амнестира Груевски и го враќа во живот.

Ќе ти цитирам нешто што го прочитав денес од некоја наводно претставничка на Шарените револуционери.

Јорданка Ивановска - Јоци:

Талат Џафери влезе во кабинетот на Претседателот на Собранието.
    И на маса го стави прво албанското знаме.

Заев, ти и твоите за ова се борите цело време? Нели рече дека уставниот поредок ќе се почитува и македонските симболи ?
    Ова е за тебе "бољи живот", провокации и уривање на соживот со туѓи знамиња ?

Пошто јас не гласав за албанско знаме во законодавниот дом и за пеење на албанска химна. А, и многу други "шарени".

Ти можеш и влада да направиш во парк или кај тебе дома, али само месец-два ќе ти трае. Тоа од авион се гледа. На следни избори, локални, еден голем шипак ќе добиеш.

https://www.facebook.com/joci.jocik/posts/10212684693612167

На samovila.red., Rama, Aquamarine93 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Нели старецот што ја откорна Шеќеринска прво сите го напѓаа, меѓутоа кога излезе со својата најнова изјава дека тој всушност се обидувал да ја спаси Рада од толпата, стана вистински фраер во сите женски очи.

На оваа изјава не остана рамнодушна ни Благодушка Марулова, па јавно ги искажа своите фантазии:

Koga kese seksovame vo KUCESKI STILE sakam dame kornat zakosi kako DEDOTO soja kubese SEKERINCKA zakosi

:l: :inlove:

ах фреаришта вмровски големи :inlove: палите-гасите...

6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Браво за Најчевска. Имам огромен респект кон оваа жена. Еве зошто:
    Синдромот на дпмновштината е гаден и не се ограничува само на членовите на ДПМНЕ-терористичка.
    ДПМН-овец се станува многу лесно.

Само искористи ја највисоката државна функција да разбуктуваш националистички страсти наместо да градиш правна држава, ти си станал член на ДПМНЕ.

Тебе ти зборувам Талат Џафери.

САКАМЕ ПРОМЕНА А НЕ ЗАМЕНА!

МИСЛАМ ДЕКА БЕВМЕ МНОГУ ЈАСНИ.

НИКОГАШ ПОВЕЌЕ ДПМНЕ.

НИ МАКЕДОНСКО НИ АЛБАНСКО НИ ОД БИЛО КОЈА ДРУГА ЕТНИЧКА ЗАЕДНИЦА.

САКАМ ДРЖАВА СЛОБОДНА ОД ЗНАМИЊА И ОД ГРБОВИ И ОД СИМБОЛИ И ОД ЛУЃЕ КОИ ОБЕЛЕЖУВААТ ТЕРИТОРИЈА.

Мирјана Најчевска – Фејсбук статус

На Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    Ја не очекувам дека преку ноќ некој ќе ја поправи работата, ама барем да се види мрднување од мртва точка.
    Во однос на албанското прашање, ќе напишам лично зашто сметам дека е спин од Дпмне. Значи ги слушам тврдокорниве дека сакал народот избори зашто не бил запознаен предизборно со платформата. А беше ли запознаен истиот тој тврдокорен и патриотски народ дека после избори најголемиот патриот ќе ги амнестира хашките случаи и ќе го дополни и измени законот за јазик?!? Дајте да видам една предизборна програма на ДПМНЕ каде се споменати овие работи. Зашто тогаш илинденциве не станаа и не побараа избори? Чак што више и избори не се распишуваат за такви ствари. За тоа постои референдум. Е тоа мачкање на очи ме иритира.

Туку чекајте да ве прашам, кој е фраерот што стоеше пред Заев :inlove: Со раскрвавена глава и уста. Име, презиме, биографија, све :D
    ЕДИТ - еве слика
    image.jpeg

На black-angel, dunika, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Сите сакаат подобар живот да ама и пополн џеб а кои се овците за стрижење?Народот секако.Ова се е испланирано, Заев ќе јаде бекатонки во глава а Груевски ќе се шета низ Европа.После кој бил предавник?Неговите потрчковци покажаа како НЕ треба да изгледа самостојна и суверена т.н си република.Срам ми е бре да кажам од кај сум, роднини и пријатели од Србија се загрижуваат за нашава состојба.До кај стигнавме -ДНО ДНА.Политичариве им ги мачкаат очите на луѓето со бои кои им одогвараат, и многу паметно играат.Парите нив никој нема да им ги земе назад, или во ќорка ќе идат или нема.Битно имаат обезбедено приходи за уште три колена.Нека живеат по Шуто Оризари вамци тамци луѓето во сиромаштија.А мамините богаташки прости мази нека фрчат Поршиња кроз Скопје..Едвај чекам 18ти роденден да фатам патот што подалеку.

[SPOILER="." Ми се деси со другарка да ја коментираме политикава и заклучивме да сме ние на власт све што треба у ќорка или ван земјава а другиве нека живеат со исти права без разлика на се.Така ме воспитале сеа за другите ако ги учеле немој машко е немој женско е немој Албанец,Турчин ваму таму..И до домашното васпитање е. [/SPOILER]

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    И мене ме интересира истото! Типот е баш фраер. Може ќе успее како модел, како оној Американецот што го бараа за модел после сликата од затвор. :lol:

На sweet-cherry, Rama, iloveyou29 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    @BoaVista неговиот телохранител. Од негов крај е, ептен "измрзнат" тип:D.
    SAsko Salin на фб барај, бонбона:P.

@zhap4e наш збор е тај, како да ти објаснам:D.

Последна измена: 3 мај 2017
    На BoaVista и Rama им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Што е измрзнат тип:rofl::rofl::rofl:

Малку доцнат, интелегенцијава со коментарите против Талат. Ама ако, боље некад него никад,нели?

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    https://www.facebook.com/ttrajkov2?fref=ts

На galapce, Someonespecial, BoaVista и 3 други им се допаѓа ова.
  13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    Јуци дај детали. Знам дека е оф топик, ама типот е перверзија :emo:

На Rebecca_R и Rama им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    Пишав име, се редактирав.
    Еве и Нинџа сподели.
    Не да е перверзија.:nod:

На Rama, BoaVista и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Најглупавите аргументи ми се:
    - Пред 10 години Скопје немаше ни еден булевар
    - Пред 10 години невработеноста беше поголема
    - Пред 10 години здравството подобро да не беше?
    - Пред 10 години пола немавте мобилен
    - Пред 10 години можевте само да сонувате за ваква брзина на интернет.

Пред 10 години секаде беше полошо, ама некои земји напредуваа паралелно со технологијата, медицината, пазарот на трудот.
    Ние одевме напред, ама кога државата ти ја води психопат - штом нешто ќе му се најде на патот, наместо да се избори со тоа - тој е спремен да тера инает на целиот свет само за да ги исполни своите цели. Така се случи и овде. И немојте да ми кажете дека последните 5 години државата оди напред, ако продолжи вака ќе се тркаламе низ брдо.
    Еве ви, прочитајте нешто за како, кога и што, може ќе се потсетите. Или некој ако е малку повеќе по психологијата нека изгради психолошки профил на личноста опишана во текстот.
    http://nationalinterest.org/feature/the-most-paranoid-country-europe-17305

На black-angel, Rama и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Кој дава?? И јас сакам да земам.
    Ај кажими коа ке давате да дојдам.

На samovila.red., MilaP и H.VAGA им се допаѓа ова.
  17. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    Реков јас, со упадот во Собранието режимот си даде автогол, изврши самоубиство. По тој ден се` им се сруши како кула од карти. Толку се зборуваше за мирен трансфер на власта,а овие на крај сами ја предадоа власта со гнасниот, кукавички напад. Епа ај нека им е честито опозиција, не е толку страшно, освен за оние што треба да си одлежат де:)

На deliza, Rama, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.438
    Кој ние? Прашај во штаб на Вмро,може и ти ќе лапнеш некој денар ако си неопределена,зошто да не :)
    Што се правите сите на тошо кога јавна тајна е се што се расфрла за време на кампања :)

Последна измена: 3 мај 2017
    На Zlatna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Јоци не е Шарена револуција, Јоци си има свој став за сите работи. Некогаш се совпаѓа со сдсм а некогаш со дпмне.

И да, колку години имаш?

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Знам дека во вмро даваат поткуп, ама и сдсм како нудат немаш претстава.
    Е тие се поголеми лизурки