Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Касниш сесре, ќе нема сега кој да дава, оде воз у кукуруз :D Kaj мене важно се напунија Циганите.

Последна измена: 3 мај 2017
    На okcenzi и ilyan им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.438
    Позиција,полна државна каса охохо фршти дебела пара поткуп,другиве кај можат со нив и народов почна на п......и на дебело,не прифаќаат ситно :)

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Другите имаат од СОРОС

4. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.438
    Да исто е финансирање од Сорос и државна каса,Сорос е на Татко му од Заев:rofl: а државнана каса ја користат како да се дома, колку сака си зема,кој е народот да му полага сметки ? Во право си.:rofl::rofl::rofl:

На Sesil, makedonkamak и Zlatna12345 им се допаѓа ова.
  5. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Грујо никој не го чепка да оди во затвор, наскоро ќе има нови избори и Заев ќе се врати на почеток каде што беше.

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    Се декларира она како "шарена".
    Некогаш непотребно пумпа атмосфера. Во последно време забегува. И читај ја, стара гарда на Сдсм е.

На kukla21, Tinnka2, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Која е ЈОЦИ?

8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Знам, ја читам редовно. Мислам дека баш добро ги знае работите одвнатре во сдсм па затоа пишува тоа што пишува.
    Јас сите ги читам инаку, од Филип Петровски преку Петрит Сарачини до Боби Илиевски :D

(Затоа и сметам дека имам објективни ставови и сознанија затоа што ги гледам двете страни на нештата ;))

На MilaP, Tinnka2 и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    Јас не читам до толку:D. Бетменот да, ама Филип не:puke:. Тежок ми е за варење.
    Јоци, ми стои како изиграна малце.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinnka2

Tinnka2 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    49
    @Jacques

Па нели Заев се залагаше за правна држава и како ќе направеле департизација?? Па уште не седнати покажаа дека се бетер и од ВМРО! За тоа ли гласавме ЗА ЖИВОТ кога животот значи дај им се на Шиптарите и помочај се на Устав, правен ред и поредок...
    па во 2. одделение кога се бирало претседател имало ред и сме гласале со ливчиња а овие бетер и од Зимбабве..

Има многу разочарани и меѓу шарените и меѓу вмровци... имам пријатели и таму и таму на сите им е боктисано од неодговорни малоумни политичари кои се грижат само за својот џеб и како да дојдат (останат) на власт

На Bitter-Sweet, Lianna Anna, samovila.red. и 4 други им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Уште кога влезе Филипчо во дпмне знаев дека ќе се распадне партијата, малер невиден е, сите партии му се распаднаа. Сега е веројатно еден од најголемите буцкачи на вмровските народни маси. Не ми е толку тој интересен за читање колку што ми се 200те коментари на секој негов пост, абе таму им го мерам паметот на вмровците и ич не ме чуди до кај ни дојде државава со толку невозможно ептен проста полтронска користољубива маса. Веројатно истите ќе се прешалтаат сега да се гребат на шанк кај ЗЗ.

На makedonkamak, malerozna, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. AmorFati

AmorFati Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    22
    не се сеќавам кој го постираше линков но нешто што ми го привлече вниманието:
    in other words Македонија си го исполни својот дел од договорот со тоа што го сменивме знамето и дозволивме ЕУ да не вика FYROM, а Грците не само што не беа доследни во однос на тоа што го потпишале, туку дури го прават спротивното од тоа што МОРААТ да го прават т.е. веќе 2 децении го прекршуваат договорот.
    ЕУ не ја гајле за нас и не ја гајлело, ќе си стои на страната на своите (Грција, Бугарија) дури и кога прекршуваат договори, така да да не се многу надеваме дека нешто ќе се смени со тоа што повторно ќе почнеме да се залагаме да влеземе.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Што толку запна колку години имам? Да не сакаш да те оженам?

Ама ако сакаш да те оженам кај мене во семејство мора првин да поминеш на детектор за соросоиди, па после се дава амин :D

Се зезам.

На Bitter-Sweet, MilaP, samovila.red. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Не претеруј сеа..кочница имајте малце..Оваа политикава за ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА ни ја подели поише него Букурешкиот договор '14та.

На theowndemon, MilaP, samovila.red. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Правам истражување за корелација на возраста со степенот на вмроидна затапеност, па ми треба ради статистичка релевантност.

И јас се зезам.

Прашав заради тоа што за да зборуваш од прва рака за се што се случувало од кога се осамостоила Македонија па навака треба да имаш околу 50 години.

На galapce, Asparagus, Црна Ружа и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Добро никој тука не примети....

2 години блокираа нешто вмровциве , се вадеа на лажен патриотизам , не даваа клучеви од кабинет ова она.

Дојде Хојт ји или како и да се вика.

Другиот ден и клучеви и свети клучеви дадоа и Трајко си отиде и нема веќе шуш буш блокади. Значи како да ви се објасни , толку од Грујо толку од неговите Руски преговори ниедна држава не го сака , нема бегање , Америка вика Вмро мрш и Вмро ќе си идат . Крај.

До утре може реферати да пишувате и да ми дрндате Грујо крадел ама гради, џабе, крај , следните месеци ќе гледаме циркуз наречен кој попрво ќе избега , кој попрво ќе предаде друг вмровец и ќе го турне во пеколот за да се спаси , кој од администрација у приватен сектор, кој ќе се удави во кофа со вода и остало....

На black-angel, galapce, Црна Ружа и 13 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    Забораваат дека се почна со прислушкуваните разговори од страна на ''странски служби со жолти комбиња'' кога се откри целиот криминал на дпмне.
    Западот се замеша кога им дадоа снимки на амбасадорите на странските држави од нивни разговори. Ним не им е гајле за народот. Ама да прислушкуваш амбасадори...

Пастирот сакал да се прави многу паметен. Секако дека нема да извршат воен напад за да го сменат. Ама го поддржаа Заев. Тој си кажуваше цело време дека имаат поддршка од западот.
    Ама на овие не им се веруваше дека пада влада.
    Скоро две ипол години паѓаа. Во наредните месеци можно е и начисто да згаснат како партија.
    Кој во чаша вода, кој со три истрели во глава ќе се самоубие... Да го надмине Крпач со двата.

Абе овој Хојт Ли изгледа Брус Ли ќе да е.
    Со неколку удари ѓи прати во опозиција.

Најискрено мене ми е жал за пензионериве што беа изманипулирани да влезат во собрание.
    Ги пуштија низ вода. На стари години ќе лежат затвор.

Сега го чекаме Ќосето на сцена.
    Ќе оди еден за курбан.
    До наредната епизода... Поздрав

На Zlatna12345, Yipman2, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    138.313
    :handshake::handshake:

Туку Дурловски шо се откажа, нели Македонија и ништо друго? Па не очекувал насилство не знам шо. А за шо влезе он у Собрание?

На galapce, Nausicaa, Yipman2 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.405
    За да им запее^

На black-angel, galapce, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  20. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    ВМРО ипак освои мнозинство, настрана што не успеа да формира влада ради Албанци и странски фактор. СДСМ е партија втора по добиени гласови од Македонците, мандатот не му припаѓа на Заев, без разлика како се доцепа до него. Ви кажувам ова да не се радувате напразно, ќе има нови избори многу брзо пак ќе ви дојде Грујо.

На samovila.red., Lianna Anna, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.