Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.636
    Моментот со Собранието, демек го предвидела. Предвидуваше и немири, па ете нема таква работа.
    Изиграна е, па плука. Вчера читам за Тарчуловски, за неа бил херој. Сите може да се херои, но овој не. И она како новинарка треба да го знае тоа. Па не сите што учествуваа во конфликтот во 2001 се херои.
    И доста со таа 2001 година. Болна и тешка тема, и после 16 години се спомнува и се вадат од контекст работите. Никој не пишува за предавствата на нашите, за местењата, за автобусите од Арачиново. Како се тепаше и албанскиот цивилен народ. Да не се повтори, оти беше игра и конфликт создаден за да се исперат нечии интерси. Многу луѓе загинаа, колку семејства останаа без своите. Лажен патриотизам не ни треба. После ова, прашајте еден учесник од 2001 дали доколку настане воена состојба,би излегол и би ја бранел државата. Нема! И оправдано е.
    И да се вратам на Јоци. Самата по себе е контрадикторна, баш егоист и самобендисана. И изиграна.Па сега ќе пишува. Да се разбереме, и јас сум за критика, и јас велам не за Талат, ама не може сеуште ни Влада нема формирано да ширеме вакав омраза кон некој кој сеуште не почнал ни да работи.
    Ако Заев стане втор Грујо, како велат они-Че си лежи!
    Го плукаше што чекал што не гласале за спикер, гласаа, па зошто гласале. Добри извори од СДСМ зборуваат дека во периодот кога сите молчеа, Грујо молел за амнестија. А Јоци и нејзе сличните, како ЗЗ договара коалиција со Вмро.
    Јас гласав и давам шанса. Во спротивно, се знае.
    Кучето и е врвот. Напна.

На galapce, Rama, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Балотели

Балотели Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    9
    Гвујо веќе проба да предизвика немири откако граѓаните ја сватија неговата игра и не направија да ескалира ситуацијата гвујо си ја свитка опашката и полека се спрема за затвор.

На LollySky и Zlatna12345 им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Синоќа пратеникот Бочварски од СДСМ на 24 вести кажа „Нека тепаат колку сакаат, ама Македонија мора да ја биде“. И од ДУИ, Реџаил Исамили кажа дека државата ќе си остане унитарна. Јас сум најгласна против Албанците, затоа што ми пречи тој нивен екстремизам, национализам, непочитување на државата која им дала многу. Меѓутоа, Заев прави потег за обединување и дај боже да успее, и да не спаси и од војни и од поделби, и од долгови. Му посакувам среќа од срце, за доброто на сите над и се надевам дека работите ќе се средат.

На Rama и LollySky им се допаѓа ова.
  5. Olie Libera

Olie Libera Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    59
    Она што упаѓа во очи утрово на некои провладини медиуми веќе Џафери се нареува председател на собранието најавувајки ја неговата средба со могерини, се прашувам како преку ноќ од нелегален стана легалел без додавки такатаречен и сл?
    Изгледа како и секогаш народот ќе биде најголемата холатерална штета кој верувајки од она што го слуша од политичарите секојдневно шета по улиците додека оној што треба да шета седи дома во папучи и им се смее.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Мирен седи... да да да...
    http://fokus.mk/gruevski-se-stopi-nikola-kazhi-ja-dietata/

Кога сме кај провокациите...
    http://mkd-news.com/dui-napisha-uchk-na-chelo-na-arm-foto/

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.207
    Допаѓања:
    42.082
    ^Да не се лажеме, има и Албанци што се полни со омраза спрема нас, како што има и Македонци што осеќат омраза спрема вас. Меѓуетничка нетрпеливост и омраза е имало и секогаш ќе има.

На galapce, Rama и samovila.red. им се допаѓа ова.
  8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.248
    http://ako.mk/вознемирувачка-снимка-од-полумртвио/

Не можам да го сфатам менталниот склоп на кој било што го поддржува ова. Или не мора да го поддржува, доволно е да не го осудува.
    Па кога ќе слушнам: "Не сум јас за насилство, не поддржувам насилство, ама..."
    Нема ама, или си човек или не си!
    А за мене не е човек секој што наоѓа и најмала причина за да го оправда гнасниот чин на 27 Април.
    Но верувам дека сега треба да се радуваме, ќе вдишеме слобода по 11 години. И да, верувам дека ќе биде подобро, неспоредливо подобро!

На kim.k, galapce, deliza и 8 други им се допаѓа ова.
  9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    Сега го изгледав видеото како го влечеа Села и се згрозив. Свесен човек такво нешто не би можел ни на животно да направи, а не па на друг човек. До кај оди омразата и садизмот кај некој луѓе тоа е просто невероватно и почнува да ме плаши. Видеото нека ни биде доказ дека не е битно дали сме македонци, албанци, турци, роми. Битно е да сме луѓе. А овие што влечеа на снимкава, не се луѓе! Олош, џган, дното во државата.
    До кај не донесе политичката заслепеност, со голи раце да убиваат жив човек во собрание?!? Зашто бре народот е толку глупав и прост и дозволува политичарите со сила да му всадуваат национализам и омраза кон се што не е од нашата етничка заедница? Па нели ги отворат тоа очите да видат дека тој национализам е само маска за да некој си криминалци да си го извлечат газот од криминалиите?!? Еве сега и за знамето на Талат се запнаа. Ок, и мене ми смета, сметам дека имајќи ја во предвид моменталната ситуација и Џафери претера, ама бре овие од ДПМНЕ што пак го подбуцнуваат народот имаат ли мозок? Каде ќе им оди совеста ако некој што излегол на ,,мирен,, протест настрада?!? Па видовме како за секунда ситуацијата излегува од контрола. И кога сме кај знамињата, еве ви го Филип Петровски, големиот патриот, што толку народ сака да фрли во оган као демек за знаме, а он како Директор на државен архив сам си ставил знаменце.
    image.jpeg

На kim.k, galapce, makedonkamak и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Olie Libera

Olie Libera Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    59
    @Rose96 го спомна инцидентот со Села но јас би зборувала пошироко за последиците од тој непромислен напад кој верувам дека е смислен и реализиран од неколкумина од досегашната власт, одбивам да верувам дека сите во таа портија се до толку монструозни.
    Само прибраноста и свесноста на раководствата на сегашното парламентарно мнозинство ја спаси Македонија од катастрофа. Не сакам ниту да помислам што ќе се случеше ако пред собранието дојдеа и приврзаници на нападнатите, тоа ќе имаше последици од невидени размери. Добро е што и во таа ситуација успејаа да ги одвратат своите приврзаници да не дојде до посериозни последици.
    Без оглед колку ме иритираат Изјавите на села во последно време кои се со цел да го приграби оној радикален гласачки дел во никој случај не требаше да се случи она што се случи.
    Сега некои луге ликуваат и велат, така им треба и разно разни изјави од тој тип, но несвесни дека со ова само си прават лоша услуга на себе.
    Замислете ако некој може да се дрзне да нападне пратеници што останува со нас обичните луге?
    Свесни ли сте дека доколку нема владеење на правото и доколку во собрание може некој да тепа пратеници зошто утре да не може да тепаат било кој од нас само затоа што не сме им симпатични?
    Зарем така треба да се решаваат работите, отвори ги вратите и сокри се зад народот? Воспоставуваме една лоша праса да утре недај боже некој друг ги отвори вратите а гневен народ во оваа држава можеш да најдеш колку сакаш па да се направи поголема беља.
    Само да напоменам, граѓаните не ја пробија вратата на собранието туку тие беа пуштени, не беше таму некоја толпа која ќе можеше сама да пробие туку тие беа пуштени а насилниците беа измешани во еден куп заведени пензионери кои мислеа дека прават нешто многу битно за државата.
    Јас лично бев потресена од глетката и просто не ми се верува дека има такви луге кои со умисла ќе ги изложат своите колеги на линч, само затоа што ги смениле од власт што е демократси чин.

На Rama, CoCoGiiiRL, AmorFati и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    @BoaVista. Сликата на Филип е од Тирана, не е од кај нас.

На BoaVista и samovila.red. им се допаѓа ова.
  12. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    На christinnn, Rama, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    image.jpeg
    На сите ли досегашни министри од коалицијата ДУИ/ДПМНЕ сликиве се од Тирана? Поентата е дека секад имало, зашто сега да го подбуцнуват народот баш во ваква ситуација?

На kim.k, galapce, CoCoGiiiRL и 3 други им се допаѓа ова.
  14. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    Каква ситуација? Ситуација во која некои мислеа дека ќе се смени нешто?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Da jas mislam deka ke se smeni nesto. Da ostanea VMRO na vlast barem sum SIGURNA deka nemase nisto da se smeni. A toj sto misli deka na Mk ne i trebaat promine e tipicna, zaslepena, vmrovska ofca! Covek bez mozok!

На Anaxandra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Бај д уеј... озбилни се и овие.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :tmi: :headbang:

На christinnn, kim.k, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.674
    Ситуација во која народот се пушта како живо месо за да одбрани политичари. Ги тргам настрана осудените убици, силувачи и насилници. Таму имаше и обичен народ кој излегол на мирен протест зашто некој го убедил дека некој друг ќе му ја продаде државата.

На Zlatna12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Ај зумирај ја сликата кај прозорецот и заклучи дали е Ск или Тирана.

19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    @BoaVista
    Не. Не се сите. Ама реакцијата, барем мојата, да не генерализирам, е ради македонското Собрание, законодавен дом, кој припаѓа на една држава. На Македонија. Не го делиме со Албанија, туку му припаѓа на народот, без разлика на националноста. Секако, ова важи и за останатите државни институции. Реагирав за сликата на Филип, оти се фејк вести. Се согласувам дека има подбуцнувања (сликата е мал пример за тоа ) и оти од толкава политичка заслепеност, на арно не е.

На Rama, Tanjamm и samovila.red. им се допаѓа ова.
  20. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Од опсесија со Грујо како да е единствениот лопов и олош од 91ва досега наваму, станавте многу смешни со вакви глупости, „леле види го каков е ослабен“ како тетки кога немаат за што да прават муабет. И татко ми качува и спушта килца на два месеца па не го гонат за затвор да оди.

@Tanjamm како може националистка што ги мрази Албанците најако на форумот да гласа за сдсш?

Последна измена: 4 мај 2017
    На Rama, samovila.red., Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.