Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Аман со знаменцава, ништо ново. Значи тврдам дека со години е така. Сум била многу пати во едно од нашиве минстерства што е со години веќе дадено на Албански министри, и многу нормално дека ќе си стават нивно знаменце, а и на крај краишта не гледам ништо лошо во тоа.

А страшно ме нервираат генерализирачките муабети за Албанците. Прво ќе нагласам не сум Албанка, чиста Македонка сум, ама ми пречи генерализирањето. Мислите дека свесните и интелигентни Албанци се горди со теророт што го направија УЧК во 2001? Исто е како што дел од нас Македонците не сме горди на ова што се случи во собранието.

Јас сум во допир со албанска популација конкретно на факултет. Колку културни и интелигентни луѓе се, нема ни потреба да објаснувам. Имам разговарано за ситуацијава во Македонија со нив и нормално дека не ги оправдуваат дел од постапките на нивните политичари. Исто како и ние.

А муабетите дека за последниве 10 години се смениле многу работи додека било ВМРО на власт, um hello?! Сигурно нештата немаше да стојат во едно место па макар и која и да е партија. Нормално дека за сето тоа време мора да ги вложат (читај најмал дел од) парите во нешто за државава колку да се рече дека направиле нешто. А во однос на тоа дека најмногу ај да речам поволности им дадоа на пензионерите, и тоа е очекувано. Нормално дека ќе направат се за да ги гласаат, плус старите се страшно под нивно влијание. Оди прелажи млада и свесна личност да ти гласа за ваква диктатура па макар и слободни и театри и патувања со воз и какви не чуда! Плус младите бегаат од државата, па и тука губат на гласови нали, па ајде пензионериве ќе ги финансираат, пошто најлесни им се за манипулација.

Зини земјо голтни ме, брука од држава! (facepalm):x

kim.k, fina erika, Rama and 7 others like this.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Тоа што го збореше и сигурно пак ќе го збори не е во ред.
    И многу македонци зборат..знаеш она мртов шиптар,добар шиптар и еден куп такви навредливи зборови.
    Па ајде од сега натаму секој што ќе збори она што не ни се допаѓа да го претепаме било македонец,албанец,турчин,ром...
    Ова треба да се осуди и напаѓачите да скапат во затвор.
    Бидете луѓе не дивјаци.

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Не сум опседната со Грујо, опседната сум со тоа што како високо интелигентна личност многу пати сум се нашла во ситуација да заглавам со некој државен службеник со IQ колку температурата надвор. Бомбите не ги слушавте? За ВМРО ќе гласам било кога, ама за ново и подмладено ВМРО, никогаш за ВМРО со Груевски на чело.

П.С. Имам членска на ВМРО. Ми ја извадиле без да ме прашаат додуша, никогаш не сум ја погледнала нити знам кај е...

4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

А кога со амин на Вмро ставаа албанско знаме по канцеларии, не ви сметаше?

C--FK2UWAAEsU50.jpg

Last edited: May 4, 2017
  5. hardcore

hardcore Истакнат член

Тој ни е народот, ние можеме да се фалиме дека Македонците се културни, интелигентни, фини, морални али стварноста не е таква. Ајде да го видам Заев од каде ќе ископа Ајнштајни да ги вработи во администрација. Ако потрае на власт доволно да почне со вработување.

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Работата е да се реагира за да се сопре таа практика на хард кор национализам кој некој си мисли дека може да си го тера и некој друг (СДСМ) да му дозволува, бидејќи го држи во рака. :) Кога ќе се научиме да реагираме и да се бунтуваме....и кога е во прашање твоја, моја, нивна партија... ќе се менуваат работите. Самите ќе си се корегираат. Ко што вчера почнаа да се корегираат интелегенцијата на СДСМ.До пред тоа молчеа и оправдуваа. Не може се' да ви е во ред, така правеле и порано, со ВМРО било онака.. „нова Македонија“ не се прави така.

Rama, JuLleE, Yowannty and 2 others like this.
  7. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Imame i mnogu intelegenten i obrazovan narod samo sto ne go gledas bidejki ne se vrabotuva partiski. Najcesto se iseluva tokmu poradi taa pricina.

kim.k, Yowannty, Gosh and 3 others like this.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Македонија имаше златна шанса во 2001 година да се подели ако го послушаа Љубчо Георгиевски. Човекот е визионер. Сега е веќе доцна. Македонија тогаш можеше да добие поголема територија. Сега Кичево, Струга, Куманово тотално се албанизирани, а Крушево и Чашка ќе паднат во иднина. Во Скопје и околината на Скопје Албанците се во уште поголема експанзија. Се населуваат во Карпош 4 и 3, Гази Баба, ги има веќе и по Аеродром, селото Лисиче. Северо западна Македонија требаше да се даде на Албанците, а остатокот да се приклучеше на Бугарија. Тоа ќе беше идеално решение и како Македонија ќе успееше колку толку да опстане.

9. LollySky

LollySky Популарен член

Македониja ke ja биде кога ке престанеме да се занимаваме со апстрактни теми и ке се фокусираме на конкретните, како здравство, образование, економиja и слично.
    Сега сдсм треба да избегнат реваншизам и да вработуваат исклучиво врз база на квалификации а не партиски книшки. Ако прават како што правеле и другите ке покажат дека не се ништо подобри и ке изгубат уште на следните избори.

kim.k, galapce, Rama and 11 others like this.
  10. Jacques

Jacques Истакнат член

Македонија нема да ја биде. Не си правате филмови. Ќе се распадне. Сдсм нема да вработува според класификации, туку исклучиво партиски ко што работеше ВМРО. Нема да изгубат на следните избори, затоа што ќе ја имаат лојалноста на Албанците поради отстапките што ќе ги направат. Плус, ќе си ги присвојат сите телевизии и ќе почне масовно перење мозок за големиот препород. Исто ко што ВМРО работеше.

Rama likes this.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ајде честито нова влада :party:
    Чао Никола.
    Мило ми е што се запознавме.

Или конечно се помири Николче или допрва војна ќе почне.

fina erika, galapce, Rama and 2 others like this.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ајде полека малку со говорот на омраза. И тоа е против правилата на форумов. Има членки албанки со кои комуницирате тука, па размислете пред да напишете.
    И темава е Актуелни настани, споделете вест, линк, новост, актуелно нешто, веќе сите сто пати за истото се имате изјаснето, па само во круг се врти темава.
    Не е лошо на насловот малку да се вратиме. :)

kim.k, galapce, LivingGlam and 9 others like this.
  13. LollySky

LollySky Популарен член

Мора да бидеме оптимисти :)
    Jac навистина се надевам дека сдсм научил нешто од грешките на дпмне и нема да ги повтори, ако ги повтори, тука сме да ги казниме.
    За дпмне се надевам дека ке се исчисти од криминалците, полтроните и клиентелистите во своите редови.

Rama, kukla21 and Feminka22 like this.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Е баш тогаш, 2001 год.беше пресудно.Населба Бутел масовно се исчисти.Кога еден ни влезе во двор и ни рече дека ќе не заколи:xТогаш беше крајот:@
    А како мислиш, да се приклучеше на Бугарија?

15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Го делам мислењето. Само што јас имам надеж дека СдсА нема да опстане долго на власт. Ако остане, се што пишуваш ќе стане сурова реалност.

H.VAGA, samovila.red. and hardcore like this.
  16. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Sega gi gledav snimkite kako go vlecat Sela. Koga slusnav deka SDSM izjasnuvase kako "patriotite" bile tamu da gi ubijat, mi bese nekako dramatiziranje... Sega vekje im veruvam. Veruvam deka del od "patriotite" mislele deka Sela e mrtov dur go vlecele niz hodnicite.

LollySky and kukla21 like this.
  17. hardcore

hardcore Истакнат член

Не бе. Да имавме интелигентен народ ќе имавме наука, култура, претприемништво, славна историја цел свет да ја знае не само ние по дома.

Last edited: May 4, 2017
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

http://ako.mk/вознемирувачка-снимка-од-полумртвио/

Нормално е Албанецот - албанец да брани.
    Нас нема никој да не брани, ние ќе си ископаме очи.
    Почнувајќи на чело со една членка погоре, се утепа од ширење омраза меѓу нас.

Инаку дури и Баба Ванѓа предвиде поделба на една земја ама не наведе која, сега ќе видиме.
    А инаку да ве прашам кога сменија неколку имиња на средни и основни школи во неколку општини тогаш не ви сметаше? :?:

Rama and Feminka22 like this.
  19. Jacques

Jacques Истакнат член

Оптимизмот е само недостаток на информации. Македонија нема да опстане. Во тоа биди сигурна. Како ќе заврши и колку ќе трае распадот не знам, но со сигурност ти тврдам дека нема да опстане каква што ја гледаш денес.

Јас и целото мое семејство имаме хрватски пасош. Гајле ни е, можеме да ја збришеме, но со сигурност ти тврдам дека целата хрватска заедница во Скопје е 15 пати повеќе лојална и ја сака Македонија од 80% Македонци. Вие самите не си ја сакате државата и нацијата, а очекувате друг да ве сака и почитува.

Rama and samovila.red. like this.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол