Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    И јас сум ужасната од младите кои се моја генерација, а успехот им зависи од тоа која партија ќе биде на власт.

На sweet-cherry, Zlatna12345, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Ако шириш расизам и други глупости ти демек гледаш а јас имам испран ум така?Го препрочитуваш мислењето пред да го пратиш а?Добра си е твојата генерација не се секирај.Се гледа што и како е работата.Партишката книшка во џеб и раатот.Битно главата празна.Па да парите го вртат светот.Сега кога го нема Никола на власт ќе видам што ќе праите,уствари заборавив- протести.Само тоа и знаете.

На kim.k, Rama, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    ако сите македонци биле на исто... особено професорите ние ќе сме ги немале тие разлики во образованието, ако се тера со македонско образование а не перење мозоци, ќе го снема тоа политизирање, затоа е потребна лустрација

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Додека ти си задоволен со 14 000 денари, некој се вози со лимузина од 100.000 ЕВРА.

Биди си задоволен со толку, ама младите веќе се свесни и затоа избегаа од дупкава.

Со 200 евра гледај цело семејство, плаќај сметки, јадење, пиење, бензин, интернет, за школо, телевизија, телефони и дај им џепарлак на децата.

На christinnn, kim.k, AmorFati и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Дарко1991

Дарко1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    разликата е што ти мислиш дека вмро дпмне биле криви за 14 000 плата, ајде ќе видиме сега како ќе се живее важи ?
    за расизмот... од кога е расистичко да сакаш да си ги заштитиш својата култура традција и народ од изчезнување ?
    кога сме кај иселувањето што мислиш е најголема причина освен економската која одсегаш била мизерна на овој простор
    да не е случајно недостиг на патриотизам, оти не гледам јас од некои други сиромашни држави иселувања.

На samovila.red., Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Мерцедесот е 600.000 евра ;)
    Абе чудни се децава, да земаш 250 евра и да немаш амбиции за подобро :(

На kim.k, Zlatna12345, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Па кој е крив за 14.000 денари?
    Кој е крив дека просечна плата е 200 евра?

@LollySky Фала на исправката :D знаев дека беше поскап ама си викам да не претерам, па пишав скромни 100.000 евра :!:

На kim.k, galapce, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Си кажав дека нивната нелојалност ме тера да имам отпор кон нив. Наведов примери и малку се. Не се сметам за националист, само сум реална и кој како сака нека ме сфати. Да се сите како Бени Шаќири на пример јас збор во живот нема да кажам против нив и ќе се гордеам дури. Сакам промени, доста е веќе. Ми се смачи да ги гледам партиските војници од ВМРО-ДПМНЕ да го малтретираат кој стигнат и да вршат притисок кој за кого ќе гласа.

Последна измена: 4 мај 2017
    На Rama и LollySky им се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126

Муабетов ти е од типот на:
    ... ама ти не си како нив, ти си од добрите...

На black-angel, kim.k, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Дај боже, имам некоја надеж дека можеби ќе видиме бел ден.

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Овде на форум јас не знам кој е кој и што по вера и нација, освен ако не се изјаснил. За Бени имам такво мислење дека е ок човек, и за уште една жена Албанка јавна личност, која дури и се чудев дека е Албанка кога дознав. Сепак, повеќето почнуваат со „ние Албанците, ние, тој Албанец ли е?“ итн. И ај сега за такви луѓе како да формирам убаво мислење или таа што ви пишав на 20 Македонци им се дере ја мразела Галичката свадба, оти не била албанска. Таквите ми иде низ прозор да ги фрлам, да можам се разбира. Те поканиле, пречекале, угостиле, па уште и навредува на национална основа.

На samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Баш па Бени го наjде :D
    Не е убаво да генерализираш, и тие се родени тука и живеат тука, Македониja е нивна татковина. Многу повеке има Македонци со бугарски пасош отколку Албанци со албански или косовски пасош. Зошто нив не ги наречеш нелоjaлни?

На kim.k, sweet-cherry, Zlatna12345 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Ne osporuvam nicie mislenje, ama navistina nema potreba da ste optereteni so politika na tie godini.

На Feminka22 и DAngel им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Бугарските пасоши знаеме ги земаат од зор луѓето, за да си обезбедат егзистенција. Села не е лојален на пример, без разлика дали има пасоши нечиј или не, некој што ја негира државата во која живее и е роден, која го рани е нелојален. Во албански средини скоро и да не даваат фискални, парите директно в џеб и со тоа ме оштетува мене, тебе , сите кои плаќаме данок, а во едно малечко и сиромашно Берово јас се зачудив дека сегде ми дадоа сметка.

На Lianna Anna, faye, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.585
    зошто заев како голем патриот не стави некој од неговите редови на чело на собранието?мораше ли албанец?

На Lianna Anna, faye, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Кина, С.Кореја, Куба, Русија, Белорусија, Виет Нам, Лаос, Казакстан, тоа е тоа друштво каде што некои би сакале да ја видат РМ :devil:
    Русија иако нема официјално еднопартиски систем од распадот на СССР до денес биле истите на власт :D

На JollyGirl, Someonespecial, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tinnka2

Tinnka2 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    49
    @H.VAGA Баш денес го дискутирав ова со еден пријател. Очигледно тоа е првиот чекор и услов за да ги даде ДУИ гласовите, покрај исполнување на тиранската платформа..

На Lianna Anna, samovila.red., Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028

Да бе, од "зор" било, толку од патриотизмот. Абре јас не си ја продавам државата па што сака нека е, а не таму се изнапишале дека се уназад десет колена Бугари. Мислиш Бугарија ќе си ќути за ова, од љубов ги дава пасошите? Што мислиш кој пасош ќе го одберат ако се забранат двојни државјанства?
    Е па после ќе биде несмо знајали, заради тој "зор" Македонците ќе се самоистребат.

И аман веќе, не генерализирај. Цел твој став се темели на генерализирање.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.418
    Па секој ден политика па политика..На фејсбук снап овде у школо во автобус сегде е истата тема.Боље од сега да почнам него на 20 години го Дарко1991 да тролам по интернетот.

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Дечки ве молам без многу филозофирање и предвидување на иднината. Да го испратиме Грујо со убаво.

На ludoto19, christinnn, kim.k и 17 други им се допаѓа ова.