Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Убаво си рече...Сами сме криви.
    Одамна сме продадени ние, сега веќе ништо не ни решава дали плус ќе се зборуало ваму или таму на Албански.

Нека се тргнат сите криминалци во затвор, па ќе правиме држава.

На CoCoGiiiRL, Someonespecial и anaja1 им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Сами сме криви, а Заев или Груевски или некој трет ќе бидат уценети од некој си бивши терорист.

Не сме продадени, се продадовме. Јас лично не, не сум продала ништо и нема да им продадам, и ги бојкотирам при купување, ама сите Македонци кои ги знам и велат „Ги мразам“ сите им продале куќа и мигрирале од еден во друг дел на градот. Џабе ги мразиш, кога на подарок им ја даваш државата. Тој те користи за да шири територии, а ти него не, оти нели никогаш во живот нема да отидеш да купиш во Боговиње на пример, а и нема да ти продадат. И да ти продаде некој за 24 саати ќе палат, кршат и ќе те иселат. Толку сме прости што дури сме јадни како нација. Убаво рече Сашко претходно, знаат Албанците кого имаат наспроти себе, дека имаат една нација која не знае кај и е компасот и затоа изигруваат шерифи и ќе ни ја земат државата.

На samovila.red., Rama, Stories и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    А не ти смета што во паспортот , личната карта и други документи пишува на албански ?

На Rose96, Someonespecial и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Од пасошот не ми зборува Талат за да цел свет мисли дека дека ова е Албанија. Ми пречи и пасошот, ама тоа можам да го сварам. Споредувате она што не е споредливо. Нека почнат седниците па ќе видите на што ќе личи тоа и каде ќе не однесе како држава. Цел регион ќе не пишува и пошироко и кога ќе одите во странство, ќе ви викаат „Чекај таму албански се збори“, „Еееј Скопје е во Албанија така“? Грдо е да имаш никаква држава, без никаков углед, без никаква воена моќ, безимена, ама па и без неа не сме свесни како ќе биде.

На samovila.red., Rama, Stories и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Истиов впечаток и од пасошот може да се добие.

На Sesil и Donatela.W им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.005
    Допаѓања:
    14.654
    Не верувам дека исто ќе се добие впечаток. Кога ми спомнавте, се замислив дали воопшто во личната карта пишува и на албански, нели се бира на кој јазик ќе биде при изработка. За пасошот знам. Тоа јас не сум забележала, а некој во Америка или Европа многу па ќе разликува дали е на албански, англиски или македонски, многу ги разбира писмата и јазиците. Ова со седниците е многу повеќе од тоа. Сто чекори напред за „вечно угнетеното малцинство“, и двојно повеќе назад за нас.

На samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Мислам дека не е во ред седниците да не се водат на македонски.
    И искрено се надевам дека нема ни јас ни моите деца и внуци да живеат во Македонија. :D Која иднина ќе ја има поколението во државава, без разлика кој е на власт? Смешки...

На Tanjamm, galapce и Someonespecial им се допаѓа ова.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    Погоре е спомнато за тие,што продавале куќи....
    Па државата направи нешто, па да не дојде до тоа?
    Гледам сега над Панорама,Косовари купуваат станови.
    Некој дозволува тоа,нели?

На Donatela.W му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Верувај ми , ме прашале на аеродром , кој јазик е тоа , па морав да објаснувам дека е и на македонски и на албански , добро е што не беше уште љубобитен па да му објаснувам зошто е тоа така . Патем , колку што знам на форумов има и членки албанки , не ви е незгодно што олку негативно зборувате за албанците ? ( Општо за сите важи ова прашање , не само за Танјам)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Преполни се со лични фрустрации и ја фокусираат негативната енергија кон Албанците, мислат дека ако ги нема нив ќе им исчезнат и личните проблеми. Вака и Германците мислеле за Евреите, белците во САД за црнците итн.

На Zlatna12345, galapce, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Овде има членки кои живеат во странство , па нека кажат дали таму се сретнуваат со прерасуди , и одбивање од средината ?
    Економијата ни е дно дна и тоа е ФАКТ , но политичарите се тие што фрлаат бензин во огнот , а лугето сеуште им веруваат на тоа

На anaja1 и LollySky им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    FB_IMG_1494190545812.jpg Screenshot_2017-05-07-09-51-13.png 0

На samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  13. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    На JollyGirl и anaja1 им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Предрасуди? Ха, ха. Мислите за ова се работи? За затворени умови, националисти, неприфаќање на разлики, говор на омраза...демек допрва ќе се освестуваме за предрасуди, вие младите на тоа ќе ги учите останатите. Тоа е проблемот? Ах бре деца, со Европа ќе се споредувале и начинот на кој таа се справува со вакви работи. Ќе се видиме за неколку години во...Илирида, така беше? Ако не пуштат на влез.

На YoungandBeautiful, Tanjamm, Lianna Anna и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Кој
    Кој Тоа говор на омраза?

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Никој не може да земе тоа што е наше ! Јас сум Демократ и сакам да живеам во демократско општество ! Кога економијата би ни била како во Швајцарија , никој немаше да се замара со јазикот !
    Инаку моите деца ке ги учам на љубов , на хармонија , да ги почитуваат сите народи , без омраза кон никого .
    А од каде ова со Илирида ?

На elimkd и anaja1 им се допаѓа ова.
  17. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Според мене @Tanjamm е во право. Не знам зошто си инсинуирате дека има навреди кон албанците. Јас никаде не сретнав погрдни зборови од неа, туку нејзино лично искуство. Во право е кога вели дека Македонците продаваат се и не се борат за своето. @LollySky како може еден сиромашен македонец да не биде фрустриран? Велам сиромашен, оти во земјава одамна нема средна класа, уништена е.
    Ако зборуваме за малцинства, во македонија не живеат само албанци, туку и срби, турци, роми и останати. Никој од овие етнички заедници немал толку агресивен пристап во политиката. Да си бидеме реални. Ги спомнавте и Косоварите. За време на војната во Косово имаше огромен прилив на бегалци. Никој не водел сметка во тој период колку остануваат, колку заминуваат и дали имаат право на престој. Во тој период, мислам Џамбазов ја имаше направено песната „Хотел Македонија“, алудирајќи на состојбата. Јас бев премногу мала за да се сеќавам точно на настаните, ама мислам дека одеше во тој редослед. Не се знае точна бројка, колку се вселиле и колку имаат дивоградби во северозападна македонија. И нормално дека одтогаш бројката на албанци се има нагло зголемено. Таа е реалноста.

На Tanjamm, samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    И кој е крив за тоа?:worried:

19. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Си кажав и погоре. Неспособните политичари. :)

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    На sweet-cherry, LollySky и Someonespecial им се допаѓа ова.