Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Се' ми е јасно и тоа нервира најмногу, што испаднаа исто ср*ње,ама ај демек уште се на почеток.Само едно не ми е јасно, како оние кои што се слепо за едните или за другите,со сила се прават дека им е ок се' што се случува.Политичариве можам да ги разберам,ама народов не можам.

На Rama, Tanjamm, faye и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Јас не знам како да објаснам, дека јас иако сум за Вмро, не ги оправдувам ниту едните ниту другите, кога станува збор за прекршување на правото, Уставот и законите. Мене ич не ме интересира кој ќе оди во затвор, а најмалку пак тоа ми менува нешто во животот. Јас сум за тоа да се задржи унитарноста на државата. Власта, која и да е, да не ги следи стапките на претходната, а уште помалку да се "крие" и оправдува зад нивните грешки. Не можам да ги разберем оние, слепите верници на партиите, кои ги оправдуваат и не ги критикуваат за нивните негативности. Да не се враќаме назад. Сите знаеме ова од кога и од што произлегува. Работава нели беше, да имаме владеење на правото, не да помагаме во градењето на Илирида и дотолчување на така наречената наша правна држава. Стварно, не ги разбирам луѓево, како не им пречи друг јазик во Собрание, друго знаме, без разлика од која националност е. Значи не битно. А уште повеќе, што тоа ич не е во коресподенција со Уставот и законите. Па во која држава го има ова бре луѓе, освен во нашата ?! Не станува збор за национализам и деградирање на албанското малцинство. Реакциите ќе беа исти, за било која друга националст да беше во прашење. И ова со судството нека не ве радува многу. Нека му објасни некој на Заев оти нема право Влада да распушти судии. Освен ако смени Устав, донесе Закон, за кој е потребно 2/3 мнозинство. Мандатот на судиите е уставно гарантиран. И да помине тоа на Собрание, шансите да падне на Уставен суд се големи. Правиме правна држава со сите против правни средства. И нека му објасни Заев на народот што значи постигнување целосна рамноправност во согласност со Охридскиот договор и Уставот, како и проширување на истиот. Има тој уште многу да објаснува.

На Rama, samovila.red., ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Поради сиромаштија и неукост, дел од народов дозволува да му се пере мозокот од време на време. За мене само тоа би било логично објаснување. :)

На Rama, Tanjamm и Stories им се допаѓа ова.
  4. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Изјавите на Заев се фрлање на коска на сопартијците и истомислениците дека ќе има промени. Една форма на одржување надеж. Јас мислам дури да се среди тоа со реформите, ако воопшто се реформира нешто, затоа што ја одамна изгубив надеж во државава, младите ќе се доиселат, оти никој не сака да го посвети цел живот на чекање. :)

На Rama, samovila.red. и Donatela.W им се допаѓа ова.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Се ова е познато уште пред изборите. Ама кој знае да чита меѓу редови. Затоа не ги гласав. Со ваква водечка постава, никогаш нема ни да ги гласам. И да се направат реформи, тоа пак ќе бидат партиски војници. Департизирани судии нема да ни паднат од друга планета. Сите знаеме како одат работите кај нас.

На Rama, samovila.red., H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Па колку што знам сега има многу вработени албанци во администрација ... Па како што се разбираат сега ке се разбираат и понатаму и со колегите и со странките

На anaja1 и LollySky им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    :D:D:D како што не се разбиравме до сега, ќе продолжиме да не се разбираме; како што се вработуваа непрофесионални кадри, ќе продолжи...; како што имаше политички реваншизам, ќе продолжи...; како што се крадеше до сега,ќе продолжи да се краде... среќа ДУИ не ги тангираат промените:D СДС нек се прилагоди. Одамна не биле спроведувачи на ова: „како до сега,така и од сега“:D

Последна измена: 8 мај 2017
    На Rama, samovila.red., YoungandBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    И едната и другата опција, за мене се лоши. Си ги кријат своите лични интереси зад плаштот на национализам, а другите зад плаштот на либералноста. Ама како што пиша, не секој знае да ја погледне големата слика зад она што се случува. За департизираност на било која област, можеме само да сонуваме. :D

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Добро мото за наредни избори. :D

На Rama, Tanjamm и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Од каде знаеш ? Заев не ни дошол на власт , а одма го направивте како психопатот Н.Г !

И СДСМ !

На Elen4e_sonce, galapce, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Заев не дошол на власт ама гатачката на Никола им кажала дека ќе крадат и тие... Па ете...

На Elen4e_sonce, galapce, Donatela.W и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    За крадење ќе крадат, тоа и децана од 5 години го знаат и не ни очекуваме поинаку,кој и да биде на власт така се програмирани и помирени сме со тоа.Туку да остават нешто и за нас(ох до кај стасавме) и да не се прават јаки политичари,а врска немаат.

На Elen4e_sonce, Rama, DAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Џоли, уште и по гатачки и среде НГ И ВМРО тајфата ме отера. Жално. Што ти прави сдсм, ех. :D :D

@Donatela.W, твоја е логиката „како до сега, така од сега“. :D Претпоставка... благе везе немаш како се работи.

На realGirl, Rama, samovila.red. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.004
    Допаѓања:
    14.654
    Разбирам дека тој што сега е во Тетово и му е тешко, сака да продаде и да бега, ама со тоа станува уште полошо. Ако не продале во 2001 година не значи дека сами треба што побрзо да се испродадеме, и да не снема. Така ние ќе немаме ниту една држава, а Албанците 3. Така нашите идни генерации ќе завршуваат како децата на Смилковско езеро, ќе биде се полошо. Нема оправдување дека власта не продала. Не продала, ама имате ли вие книшки, имате ли партии за кои гласате, имате ли пратеник кај кого можете да се обратите, имате ли глас да викнете, имате ли нозе да излезете на протест кога е нешто во наш македонски интерес?Џабе сме либерални, само либерализам ќе ни остане и одрана кожа. И не се предрасуди она што го зборам, туку се факти.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Јас не те спомнав тебе :D
    За сите што викаат дека и Заев ќе бил лош, а не му даваат шанса, си претпоставувам дека се консултирале со гатачката на Никола Груевски.
    Инаку како знаат како ќе биде во иднина?

П. С. Што ни прави сдсм?
    Не знам колку пати имам речено дека ако сум против власта, не значи дека сум од сдсм... Тие се најдоа храбри за да го однесат грујо во затвор, и за нив ќе бидам.
    Други да беа, за други ќе бев :|
    Битно сум против грујо.

На Elen4e_sonce, galapce и anaja1 им се допаѓа ова.
  16. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    A vie preku nok sakate cvekinja da procvetaat? Da ne zaboravime deka deneska seuste sme pod gruevizmot. I toj gruevizam treba vreme da se iskoreni. I zaev od momentot koga ke sedne na premierskata fotelja minimum uste godina dena ke treba dur da zaumre gruevizmot. Daleku sme nie od toa, a seto ova e direkten ili indirekten rezultat na gruevizmot. I jas ne sakam albanski da zboruvam, tugi znaminja da gledam vo sobranie i da sum del od "golema albanija". No, tie znaminja vo sobranie se staveni so pricina, za vie tuka da imate za sto da kenkate. Ke vidime kolku albanskava politika e seriozna ili pak nameneta za provokacii. Jas mislam deka e za provokacii.
    Koj i da dojde na vlast nema cvekinja da cutat, i toa e taka sekade niz svetot, no se si ima nekoja granica, osven gruevizmot.
    Suma sumarum, dajte mu vreme na vremeto. Da vidime sto e realno sto izmisleno.

На Elen4e_sonce, Donatela.W, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.004
    Допаѓања:
    14.654
    Точно, треба време. Ова зло има корени. Заев не бил на некоја функција освен што е успешен градоначалник за што има и награди. Нека ја направи Македонија како Струмица и ќе бидам задоволна, само без туѓи знамиња, химна, јазик. Но, сакав да кажам и тоа го пишувам цело време дека и ние како народ не можеме да се амнестираме од се и да кукаме како власта не продала, како ние не можеме нитшо да смениме. Ако друго не можеме, можеме барем на избори со својот глас да одлучуваме.

На Rama, samovila.red. и Zlatna12345 им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Нема потреба од напнатост и етикети, мислам дека барем девојкиве што моментално ве читам дека активно дискутирате - сите сте разумни и со свое независно мислење, а не заслепени ниту за вмро ниту за сдсм :)

Јас сум меѓу оние што се обидуваат да бидат оптимистични, и смирени посебно околу меѓуетничките провокации :)
    Еве на пример ова што читам за екстерното и радиодифузната такса би било добар почеток, ако се оствари :)
    Ако разочараат, ќе ги критикуваме и ќе се кренеме и против нив, ама секако не со боксови, шипки и триподи, туку како цивилизирани луѓе.
    Сметајте го слободно ова за нереалност и идеализам кога се работи за политика, ама мене ми е мило што има многу луѓе со вакво мислење :)

На Elen4e_sonce, sweet-cherry, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    И да се врати евтината струја:D

На Elen4e_sonce, Rama, Stories и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Значи тепањето во собрание е ок затоа што некој качачки градоначалник бил убиен, помало зло е? :D

Безначајна е разликата во цивилизациско ниво помеѓу вас и нив, кај нив сеуште играат пиштоли а вие убивате тивко, подмолно, деца праќате во гроб, цицате крв на цели генерации.

На Zlatna12345, Someonespecial, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.