Добро јас сфаќам дека се нервозни што се менува власта, ама па до олку бе? Дури сите што се против власта ги правите дека се албанци? До вчера не ви сметаа албанците што ги имаа сите овие привилегии?? Лично познавам жени албанки што се вработени по општина, и НЕ одат воопшто на работа (освен ако сакаат), а си земаат иста плата ко сите. Македонеците се со време си завршуваат работи, а албанеците имаат привилегии. Значи кој ги вработи нив? КОј е 11 години на власт? Заев или грујо им ги дал сите тие привилегии? Сега се бунат да се сменело тоа. Зошто да се смени? Убаво грујо си правел, сега удрете по Заев. Научени се тие веќе да се привилегирани. Епа акнете се од земја веќе ако сакате Толку е од грујо.
Дури и да биде мачка или златна рипка на власт, пастирот мора да се тргне, да го нема повеќе, заедно со сиот тој фрик-шоу околу него. Раја е нервозна од многу банални причини, низ реата на муабетите за национални единства и зачувување на држаата се гледаат неплатени рати од кредити кои ги земале за коли и станови мислејќи дека цел живот ќе биде пастирот на власт, нишачи на врати кои си создале стандард на живот кој е сосема неодржлив ама тоа е, ниските ешелони секогаш го имитираат врвот на власта, во реален сектор, гзујо, мијалкоф, трајко...би умреле од глад за три месеци.
Не бе не се разбираме,ама ако да си пишиме. Па оти Николче така правел затоа не го гласав и неќам да го видам.Оти Заев си даде многу слобода затоа го критикувам.Му го критикувам потегов со собраниево,ако донесе убави други реформи ќе го фалам. Грујо нека оди кај шо треба, в затвор,ама тоа не му дава за право на овај другиов да се изиграва со нас од типот јас ве спасив од грујо,сега што сакам ќе ви правам.
Мене работава ме потсеќа кога еден период несмееше да се критикува Грујо, а да не спомнувам за Мијалков, урбана легенда беше и сите му се плашеа. Уште од 2011 говорев отворено за промашената политика на Грујо и за промашената инвестиција со спомениците. Се сеќавам, две колешки ми се свртеа како сум можела да зборувам така, зарем не сум гледала што се направил Груевски. Помина тоа време, сега најжестоки критичари на режимот станаа. Така и со политиката на Заев, секој си има право да си кажи позитивни и негативни аспекти.
Главна тема била денес тоа што претседателот на Франција имал жена 20 год постара од него.... Бидејќи кај нас во државата е све супер па ќе се загрижиме како можел да има он постара жена....
Национализмот се решава со економија. Ако зимаме сите по 500-600 евра плата да видам дали до волку ќе си ги "копаме" очите. Бтв: затвор за криминалците- доживотен!
ОТСТАПЕНО ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО НА ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО Луѓе, јас не знаев дали да се смеам или да плачам. Океј, признавам, се смеев. Сликање, изјави, чуда. За ова. Помизерно од ова, не знам дали може. Ова специјално противпожарно возило, марка ТАМ, е во добра возна состојба и може да превезува осум пожарникари. Ние му вградивме и резервоар за вода со носивост од 3 илјади литри. Иницијативата за доделување на ова возило е резултат на честите противпожарни интервенции што ги имавме на територијата на Чешиново-Облешево минатата пролет и лето. Очекуваме дека ќе ѝ послужи на Општината односно на Комуналното јавно претпријатие за формирање единица за заштита и спасување – која првенствено треба да реагираа при пожари, а доколку има потреба од поголема интервенција да се вклучиме и ние како Територијална противпожарна единица“ изјави командирот на ТППЕ – Кочани, Дејанчо Арсов. ___________________ @ADOKI, ова ептен слободен превод. Сакам да го прочитам извештајот, не можам да го најдам на страната на Викиликс. Ќе сакаш да дадеш линк?
Линк од Викиликс, мислев. Зашто во категоријата Македонија не гледам документи од 2015. https://wikileaks.org/wiki/Category:Macedonia
Цел Викиликс го пребарав по делови и наслови според сликите објавени, нема ништо такво. Ми личи на лажна вест.
Може и да не е лажна, ама треба да се наведе изворот. Овде требало да барам, ама пак не се снаоѓам. Кој ќе го најде, нека стави линк. https://search.wikileaks.org/gifiles/?q=macedonia US department of state report&relid=0&title=¬itle=&date=&mailboxid=0&mailbox=&domainid=0&domain=&minrecipient=0&maxrecipient=0&file=&count=50&offset=350 И по насловот од меилот не излегува. https://search.wikileaks.org/gifiles/?q=terrorist group close to haradinaj&mfrom=&mto=&title=¬itle=&date=&nofrom=¬o=&count=50&sort=0&file=&docid=&relid=0#searchresult И Куманово пребарувам, таков меил не гледам. https://search.wikileaks.org/gifile...t=50&sort=0&file=&docid=&relid=0#searchresult
@LivingGlam И на некој друг сајт го има (на МИНА), македонец го објавил кој до сега има милиони такви вести со докази, дека Заев со Бејли сакале државен удар да направат, дека на 26ти Талат сакал да ги прегази тие што протестирала, затоа на 27 избувнале (тоа Васко Ефтов рекол па овој пренесува)... Јас барав Kosovo and FYROM, pa terrorists, Kosovo, по наслови и се... по goоgle, и нема... ако најде некој нека каже, погоре пишав кај ја најдов првичната вест од каде овие од Журнал ја превзеле, или тој истиот новинар ја напишал... ЕДИТ: Еве последно од истиот новинар, дека изборите во Франција биле наместени
Денес ударни вести од светот ДОЈДЕ МАКРОН И СЕ СТАБИЛИЗИРА ЕВРОТО oo Кога дојде, кога го стабилизира, незнам Еден ваков Макрон ни треба...штом за два дена ја опраи Државата