Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    Ааааааааа, не. Со име и презиме, секој ден ќе ви пишувам кој е избркан, а со слики кој од неопределените шарени е вработен. Одобено од хитеричните студентки или сиромашните ко Павле со 5 стана. 5 ебени стана у Скопје и бил сиромав еј! Па го ставија пратеник.

Заев живи јаде. Модератори, океј е да пишувам секој ден? Уште не ја фатија власта, бркаат од работа. Изгледа избеганиве од вмро стојат на граница чекаат да се вработат во администрација за 15 000. Или ЗЗ рече у јуни најниска ќе биде 30 000.

Или нова тема да отворам, секој ден слика од избркани од работа, ко што има секој ден слика од Марјан Стојановски :)))

На Rama, Ana Marija 1 и sanjaeva им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    Некој овде нешто го боли или мене така ми се чини? :?: Да не остане некој од вас овде без работа? :?:

На Elen4e_sonce, Hipster, Zlatna12345 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Дефинитивно треба сдс прво од образование и здравство да почнат да чистат, кој стигна доктор и професор стана.

На Rama, Tanjamm, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    @Cka Сите до последен што ќе се затворат и избркаат да ги пишеш , и јас сакам да ги видам.

СИТЕ :!::!:

Ако ти бришат модераторите одма ќе се побуниме, ако сакаш може и нова тема да отвориш. Само ти пиши си.

На Hipster, Zlatna12345, deliza и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Она има 63 , тој 38 . Браво за Емануел Макрон тоа е храбар човек.

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.628
    Што се битни разговори на опозиција?
    Денеска нешто слободна си па како на рипит, разговорите на опозиција, разговорите на опозицијата.
    Битни се министрите, многу повеќе од еден човек, туку не сте навикнати на тоа, туку се знаеше во Вмро еден аминуваше се и сешто.
    И тие шиповци и ѓаволи беа со Вмро во коалиција. Тогаш ангели да не беа, зарем Вмро во тој случај не отиде со ѓаволот да ја уништува државата.
    Или и тебе ти виси работното место...
    Општа паника владее по администрација. Ако, ако. Еве мене не ми е мака за никој. И јас седам дома, самохран родител, а некој со педагошки работи во суд и МВР. Приватниот сектор кај мене во град се состои од кладилници и казина. Нека се испотат малце, а не, не знаат основни работи, а зафаќаат места на некој друг кој по адекватен.

На Elen4e_sonce, Hipster, Zlatna12345 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    А која е таа СДС без М

8. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Работава е Што мислеше , што мислеше :rofl:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Ко се онадеше :P

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Епа @Cka ако се сеќавам добро и ти државна администрација работеше... Да не се подисплаши сега нешто? Ќе бркаат од работа, ко секогаш - ќе земат овие членски од СДСМ и никого нема да избркаат. Не знам како тоа бркаат од работа а цел живот истите луѓе си се, сега ги гледаш со знамиња на ВМРО, после на СДСМ. Би рекла сончогледи, ама ептен си го сакам сончогледот.
    Има работа и надвор од државна администрација, за тие што е прифатливо и друго освен клати врата-земај плата.

На Elen4e_sonce, Hipster, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    Да да сите. Јас би сакала и сите нововработени да ги ставам од шарените, ама еднаш тука модератор стави слики од шарените па си ја избршиша, а кога пишав дека една неутрална у темава ЛАЖЕ дека е неутрална оти е советничка од сдс, постот ми се избриша секундарно, а не кажав ни ник ни посочив. Само реков дека се срами што е член на сдс.

Како и сите тука нели никој не кажал дка е член, сите се неопределени, Јас не знам оти тилку срам дека си член на сдс.....

Јуле... Заев е градоначалник, Не е опозиција. За тоа дека си самохрана.... размисли, невкусно ми е да пишам.

Дангел, ич не се плашам. Ама ич. :) Јас знаев дека ќе дојде до ова, затоа магистрирав, положив правосуден, работам на 2 други места хонорарно. Нека се плашат директорчињата. Јас САКАМ да ги избркаат.

И сончогледите треба први да летаат. Многу комуњара станаа вмровци, за да останат на фукнкција. И вмро ги остави.

Јас почитувам член на партија. Која и да е. АМа сончогледи и полошата верзија, членови кои се срамат од тоа дека се, воопшто. Треба да се засрамат.

На Rama, Ana Marija 1 и sanjaeva им се допаѓа ова.
  12. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Јас уште не можам да го сватам тоа кај македонците , се борат , море од петици напинаат за вработување во државна администрација за 12000-24000 денари !?!?!?!!!!???? Зарем нивните амбиции се толку мали ?? Наместо да се борат за добра бизнис клима они сонуваат за трошки леб ... Никогаш не ми се јасни тие луге

На Elen4e_sonce, Zlatna12345, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    Донатела, верувала или не, уште има такви што зимаат плата а еден ден не биле на работа.

На MilaP, sanjaeva и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.628
    @Cka што тоа е невкусно, а се однесува што сум самохрана?
    Знаеш зошто го потенцирав, затоа што ми треба работа, затоа што приватниот сектор се состои од казина и кладилници, и е сменско, а јас види вака немам на кого да го оставам син ми оти САМА го гледам. Плус ми треба сигурна и редовна плата. Барам многу што сакам да работам и барам барем некој посаглам третман.
    Што е е невкусното, просветли ме?

На Elen4e_sonce, Hipster, BoaVista и 11 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Кaкви aмбиции. Пa тaa/тoј/тие oдaт денес нa рaбoтa зa дa пoмине денoт. Дa не си зaпишувa пoтсетник и идеи зa следниoт ден? Не.
    Другo..зa мене СФ.
    Oдaт нa бoледувaње 4 пaти гoдишнo, зa себе. Уште тoлку пaти пo дете.
    Кoгa ќе пресметaш кoлку р.д. имaaт, прoсечнaтa плaтa и не е тaкa мaлa.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Да, замислете постојат и такви што не одат на работа а земаат пари... Истите тие ги вработи вмро.

Уффф ама се вжештува ситуацијата :whew:
    Им гори под нозе на вемеро :wasntme: или така ми се чини.

Една песМичка што ќе се учи во прво одд:

- Нервозите тропаат на врата,
    како ли сега вемеро ќе земаат плата?
    Вработени со книшки и во фаци сиви, се плашат дека Заев ќе јадел луѓе живи.
    Ја мразат Шеќеринска и протестираат секоја сабота,
    спремете ги парталите-кај и да е ќе летате од работа.

:angel:

Од утре сите на памет да ја научите и секој ден да ми ја рецитирате :angel:

На Zlatna12345, Someonespecial, malerozna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    ж

Колку време си разведена и колку ти е доделена алиментаија и колку алиментации доцни?

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    не.... тие се вработени преку Секретаријат за спроведување на рамковниот договор и се на ДУИ. Колицијата ваша. И ке станат дома.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    264.628
    Цка не е темата разводи и алиментација, ама политиката во државата, конкретно денес врабутувањата. Плус свои лични и интимни работи не би ги пишувала во оваа тема.
    Јас спомнав дека јас моментално припаѓам на таква група која секаде има олеснувања, овде кај нас не. И не би користела тој статус ако можам да најдам работа. Ама неможам.
    И не сум од Ск, така да работни места освен каде што спомнав, нема.

На malerozna, galapce, Црна Ружа и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Истата коалиција до вчера ваша беше да се потсетиме.

Битно се вработени во времето на вмро.

Вмро како ги вработиле албанците? Така морале да вработуваат албанци по договор, нели?
    Епа исто и сега е... Нема ништо ново.
    Не знам што ви смета.

На Elen4e_sonce, Zlatna12345, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.