Јас да сум на местото на родителите на детево, ќе чекам овој монструм да излезе од затвор и јас лично би му пресудила, со еден метак во глава...Вакви умоболни дегенерици не заслужуваат да живеат...Па потоа неговата мајка нека се завие во црно до крајот на животот...И доживотна казна да му изречат - малку му е...
Ме потсети сега... вчера се возев со такси, па таксистот се погоди една особа изреволтирана од случајов... читал весник па тој ми кажа дека сакаат на небрежност со 2 години максимум да му помогнат. Инаку, раскажуваше за пријател негов, чиј син загинал од полициска рака. Поради недостиг на докази го ослободиле убиецот, а на родителот му останало само да го прати во чекор на крвникот, да си ја полни душата со омраза. Друго чаре има? Не. Кај што има сила, нема правдина!
гледавте денес изјавите? брат му вели со дизапани и инекци да излевам да дадам интервју,наместо за свадба ние за погреб се подготвуваме,спомна некоја новинарка која ке и лети тужба,чичко му кој си дојдол во мк еден сат пред погребот јавно ја кажа и рече дека нема тоа туку така да остане...се истурив од плачење кога брат му зборуваше дека облеката што ја носи е на Мартин но немал време да ја облече ја купил 5 дена пред смрта...вели не дека ова е мој стил ама ги носам...жалноооо и пак ке кажам бес политика еве и брат му дури ги охрабри протесите само да не се со политика....а на овааа копилето само тепање до смрт пред неговите родители и кога ке умри како куче да го фрлат...око за око заб за заб... Од ден за ден се повеке се срамам што се водам како Македонски државјанин у пи*ку матер шо држава ке беше бе оваа????
Жапче, во неколку твои постови забележав доста сарказам и цинизам во врска со ова болдираново, како тебе некој пробува да те омаловажи, да те потцени заради тоа што си нова на форумов и заради тоа што си против СДСМ. Искрено, ми се смачи да ги читам таквите постови од тебе, изгледаш како некоја исфрустрирана девојка што во секој муабет се обидува да го нагласи ова. Не знам кој тоа ти рекол вакви работи, ама веќе претерано е, а баш ми се допаѓаат некои твои мислења. Еве, за мене барем мислам дека знаеш дека не сум политички определена, па затоа се надевам нема и мојов пост да го прифатиш како другите. Политиката е чувствителна тема и не секој може да дискутира на мирен начин, мислам дека тоа и самата го знаеш и затоа најдобронамерно ти кажувам дека фрустрациите е подобро да ги оставиш настрана, или да си ги решиш лично со тие што те навредиле, од едноставна причина што јас гледам дека имаш што да кажеш и интересна си ми за читање, ама кога ќе прочитам нешто вакво ме иритира и ме одвраќа. Баш се сеќавам на еден пост за карактеристики на фашизам, значи девојката само ги постира карактеристиките а никаде во постот не наведе дека таа смета дека кај нас е така или дека Грујо е диктатор. Таа само го постира тоа што го прочитала, а ти ја нападна и тоа со исмејување, исто како што сега Нелче направи со Маја. Инаку, за Маја јас сум убедена дека е до толку Вмровски настроена што дури некои нејзини постови не ми се ни читаат. Не знам дали имаш прочитано, ама Маја во еден нејзин коментар изјави дека документите од ВИКИЛИКС се измислени од А1! Од тогаш па наваму, ама ич не ми е релевантна за читање и знам со какви побуди пишува.
Пред се' фала ти што ме просветли во врска со тестовите, тоа е многу значаен дел во мојот пост и ти благодарам што си посветила внимание размислувајќи како да ми контрираш. Гледам дека всушност си барала нешто што ќе те испровоцира за да пишуваш. Нејсе, да ти појаснам, мене оваа веќе популарна болдирана реченица која беше напишана од дотичната Маја8 ми звучеше смешно од старт кога ја прочитав заради она "ќе те прифатат будалите", како да се работи за некоја работа во која е дозволено вакво нешто. Јас многу убаво сфаќам дека тој тест не дава никаква гаранција, туку дека психичкото здравје на овие луѓе постојано треба да се прати. Поготово кај такви луѓе кои се изложени на таков психо-физички напор и кои самиот Господ знае што се' се имаат изнагледано. И не е можно бе некој да одлепи од денес за утре па да се чудиме што не снашло ако се прати неговата психичка состојба и доколку се утврди било какво нарушување на истата, едноставно се лишува од должност. Инаку не ти ја чепкам интелигенцијата и не им се мешам на тие кои јавно ти го утврдиле и рекле тоа дека си нискоинтелигентна. Сакаш да си иронична и саркастична и тоа е во ред. Јас за тебе немам никакво мислење и не си моја тема на размислување. Се надевам се читаме во попријатни теми на дискусија.
ОК Викторија, искрено си помислив дека се однесува на мојот пост за тоа на Маја, пошто по мојот дојде твојот, а немаше цитирано ти некој, грешка моја извини . Мајгрл прочитано и прифатено твоето мислење, но како што на тебе не ти се допаѓа мојот напад, на ист начин мене не ми се допаѓа нападот кои конкретни девојки константно го употребуваат на форумов, дури и кон девојки кои првпат пишале на форумот и изразиле мислење против СДСМ да речеме, така изгледало за некои, што немало врска со СДСМ, а имало со нивниот негативен став кон политиката и медиумите во земјава. Знам дека фрустрира кога се разубедувате со луѓе кои не прифаќаат работи, како е Викиликс го спомна и некои слични работи кои ги читав за убиецот и мене ме натераа да превртам очи... ама нема потреба од паѓање на провокации. Нема да го смените мислењето на некои луѓе. Колку сакате објаснувајте се. Напразно е. Ич не ме занима дали и кој е определен за партија, и за кои и да биле никој не го заслужил тоа напаѓање посебно од неколку по ред девојки, кои ја цитираат истата и се наполниле две страници осуда кон една девојка. За конкретниов случај, не ми се допадна начинот на кој се имева Маја. И ништо повеќе. За фашизам... во можеби требаше да го извадам делот дека е цитат од Кукличка, заради тоа да жалам и така испадна дека е против нејзе, макар што во коментарот во заграда имаше дека не се однесува тоа на неа... е да за тоа ми е жал што така прозвуча, а немаше врска со неа, имаше врска со карактеристиките, на кои други се повикуваа за да го етикетираат режимот. Поздрав до тебе, поздрав и до Нелче. И фрустрации во политика за мене нема. Имам да кога читам какако се генерализираат сите ВМРО-овци, како сељаци итн. пошто имам брат кој е партиски определен, кој не шета по митинзи, не клима со глава, не слепо верува... ама грдо е сепак . За жал и јас знам такви случаи и се надевам нема тоа да го направат баш во овој случај кога веќе е толку јавен. Ама ако го извадат на пост-конфликтен синдром, тогаш Министерката не да си оди, а ич нека не се замара веќе со политика, кога дозволиле луѓето да без лечење бидат вработувани во полиција прво, второ да биде ангажиран таков за чување на редот на јавен настан. Стојанче од достоинство со години труби за тој синдром и тој проблем, убаво имаше една девојка извадено изјава од него.. ама кој да го слуша. Државата треба пари да оддели за да ги лечи таквите, а пари не им се даваат, освен за нивни проекти. Страшен е овој систем на правда. Недај боже изгледа само човек да го доживее на своја кожа.Татко ми одамна кога работеше како адвокат имаше таков случај и исто се заврши. Напразно сиот труд за родителите да се докажуваат. На крај кога родителите ќе си превземат правда самите, можда ќе се сетат и тогаш верувам родителот и доживотно би го затвориле.
Се што имав да кажам, е веќе напишано овде. http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=32EF69364FB48E47B2679C7BB0C82BFB
Тешко да је гледаш болката за изгубениот брат. Ама храбро застна и не замоли за мирен протест, опишувајки го Мартин и плачејки истовремено. Му се слоши веднаш до "Градската" болница а ниту еден доктор не излезе, не смееле. Мизерија и фрустрација. Плукам на сите политичари, плукам на говедото кое грабна 45 кила момче и го уби мавајќи го од клупа додека да почине. Нема демократија и почитување на човекови права во државава. Луѓето се плашат да излезат на протест зошто им е страв ќе ги идентификуваат и одземат работното место! Ебате чуството на не сигурност. Да не можеш да се однесуваш природно и да се тресеш на се.. Ги плукам сите бедници и плачи - пички и (не)храброста никој да превземе одговорност. Идиотизми..
Ако ова беше општество како треба одма после убиството малата Горде ќе дадеше итна оставка ... а не се уште да си го држи г**то на фотелја па уште и да биде соучесник со тоа што прикрија многу работи и уште да помага во ублажување на казната на убиецот. Тој не е ни прв, а нема да е ни последен, повеќе од јасно е.
Мене многу ме изреволтира што министерката Јанкуловска најбезобразно сето ова го нарече "Несреќен случај". Небаре некој паднал и си го шинал зглобот. Станува збор за садистичко убиство како резултат на секојдневната пракса на разулавената вооружена орда која ја нарекуваме полиција Се повеќе народот е заплашен од одмаздата на главните и се повеќе нивните членови се претвораат во око, уво и нос да видат чујат или мамирисаат да не мисли некој различно па да му пуштат некој "азиски или африкански тигар" па да му го зауздат темпераментот кој ќе мора вака или онака да го величи семоќниот
ВЕ МОЛАМ ДА НЕ МИ ЗАМЕРИТЕ ОСТАНАТИТЕ: 1. ДЕТЕТО Е УБИЕНО НА 5 СПРОТИ 6 ТИ ЈУНИ И 6 ТИ НЕКА БИДЕ....ЧИТАЈ ГОРЕ ПЕРЕМИЕРОТ ТВОЈ КОГА ИЗРАЗИЛ СОЧУСТВО: НА 8МИ ЈУНИ...ДВА ДЕНА ПОТОА..КАЈ БЕШЕ 2 ДЕНА? ЈАС КЕ ТИ КАЖАМ - БАРАШЕ НАЧИН НЕКАКО ДА СЕ ЗАБОШОТИ ОВА АМА ВИДЕ НЕМА И МУ РЕЦЕ НА СПАСОВ- ЗАЛАМ МОРАШ ДА ИДЕШ...И НИШТО ЧУДНО СТРАНСТВО ДА ГО ПРАТАТ ОВОЈ ЗАД РЕШЕТКИ НЕ ГО ГЛЕДАТЕ ТВРДАМ. 2. СО ШТО МАНИПУЛИРА А1? ШТО ЛАГА КАЖА? ОВИЕ ТВОИТЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ КАКО РАСИПАН ТЕЛ БЕА..ДЕ НЕМА ТАКВО НЕШТО, ДЕ НЕМА ТРАГИ НА НАСИЛСТВО, ДЕ ОД ПРИРОДНА СМРТ УМРЕЛО..И ПОЛСЛЕ ОБДУКЦИЈА ТРЕБАШЕ ДА ПОТВРДИ ДЕКА МУ БИЛ СКШЕН НОСОТ.....ТОА НЕ СЕ ТРАГИ НА НАСИЛСТВО ТАКА? СКРШЕН НОС И СМАЧКАНА ФАЦА СО ОБДУКЦИЈА СЕ КОНСТАТИРААТ? НЕ, ТОА СЕ ГЛЕДА. 3. ЗА ДА ГО ОТРГНАТ ВНИМАНИЕТО ГО АПСАТ ФИЛМСКИ ЉУБЕ АМА А1 СЕ УОРНИ ЗАТОА НЕ ЧИНАТ ТАКА, И ПРОДОЛЖИЈА СО ИСТРАГА. И НА КРАЈ ЛЕЛЕ...ШТО ИЗЛЕЗЕ УБИСТВО ИМАЛО? И ТИЕ 2 ДЕНА ВАШИОТ ОВЧАР НА СУШТЕСТВАТА ОД ТИПОТ НА ЛАТАС МУ ДАВАШЕ БИЛО КАКВИ НАЛОЗИ САМО СДСМ ДА ГИ НАЈДИ КРИВИ...И ШО ИСТРЕСКАА НА КРАЈ..ДЕКА ОВОЈ УБИЕЦОВ Е СДСМ....? МА НЕМОЈ. 4. ПРОБЛЕМОТ СО НАШАТА ДРЖАВА Е ТИ И ВАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ- АКО НЕ СИ СО НАС ТОГАШ СИ ПРОТИВ НАС? ДА ТЕ ПРАШАМ И ФИЛИП РИКЕР Е СДСМ? И НЕГО КЕ ГО АПСАТ ОТИ СЕ КАЖА ВО ВАШИНГТОН И ИЗЛЕЛЕ НА ВИКИЛИКС? 5. ДОМА МУ ОТИШЛЕ ОД ВМРО ДА ГИ МОЛАТ ДА НЕ ДАВААТ ИЗЈАВИ И САКАШ ДА МИ КАЖЕШ ДЕКА ТОА Е ВО РЕД НОРМАЛНО ЗДРАВО? ЛУГЕТО ГО ИЗГУБИЛЕ НАЈМИЛОТО И МИСЛИШ СЕГА ИМ Е ГАЈЛЕ ДАЛИ ОВЧАРОТ КЕ И СЕ ЗАКАНУВА СО РАБОТНИ МЕСТА ИЛИ НЕ ЗНАМ ШТО? ЗА НИВ ЗАВРШЕНО Е....И СИ КАЖААА И ЦЕЛА ДРЖАВА ИМАШЕ ПРИЛИКА ДА ВИДАТ КОЈ НИ ГО ВОЗИ АВТОБУСОТ И КАДЕ- В АМБИС. 6. КАЈ БЕА ОНИЕ ВАШИТЕ ТОГАШ- ЛАТАС, ЈАНКО, МИЛЕНКО ИВОНА? КЕ ТИ КАЖАМ: ГО ПРАВЕА ПОКОЈНОТО ДЕТЕ ЛЕСНА МУ ЗЕМЈА ОД Г.. ПОДОЛЕ- ДЕ КРИМИНАЛЕЦ БИЛ ДЕ ДЕЛИКВЕНТ БИЛ, ДЕ КРАДЕЛ ВЕЧЕРТА А ОВОЈ МЕВОСЕК ГО ВИДЕЛ ДЕКА КРАДИ П А ПОЧНАЛ ДА ГО БРКА...ПА ШО НЕ ИЗНАКАЖАА. НЕВИНО ДЕТЕ ГО ОЦРНИЈА ЗА ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ ДА ГИ УБЕДАТ ДЕКА ЗАСЛУЖИЛО СМРТ И ГАРАНТИРАМ ДЕКА НЕГДЕ И УСПЕАЛЕ..... ТАКА ДА ЗЛАТНА УТРЕ ТЕБЕ АКО ТЕ ОТЕПА НЕКОЈ ТАКОВ КОГА КЕ СЕ ПУШТИШ НЕГДЕ ДА СИ ГО ГУШНИШ ПРЕМИЕРОТ НЕМА ДА ТИ ДААТ ОРДЕН ОТИ СИ ГО ИЗГУБИЛА УМОТ И СИ ИМ ВЕРУВАЛА ВО СЕ ТУКУ КОЈ ЗНАЕ ШО КЕ ТЕ НАПРААТ. ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ И ТИ И ГАРНИТУРАТА ВЛАДЕАЧКА ДА ПРИФАТИТЕ КРИТИКА ВИСТИНА ЗАБЕЛЕШКА- ПА НЕ СТЕ СВЕТЦИ БРЕ МАЈКУ МУ АМАН СЕКОЈ ГРЕШИ ГО РАСКАРАВТЕ НАРОДОВ МАМЕ МУ Е... ГО ДОНЕСОВТЕ ДО ПИТАЧКИ СТАП ГО ПОДЕЛИВТЕ ЗА ДА ВЛАДЕЕТЕ ПОЛЕСНО ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ...ДА БЕВТЕ ТОЛКУ ГОЛЕМИ КАКВИ ШТО САКАТЕ ДА БИДЕТЕ ВООПШТО НЕМА ДА СЕ ЗАНИМАВАВТЕ СО СДСМ И БРАНКО НЕГО ЌЕ СИ БРКАВТЕ РАБОТА АМА ИЗГЛЕДА ИМА НЕКОЈА МИСИЈА ТУКА ОТИ ДА НЕМАШЕ АМА ИЧ НЕМАШЕ ДА ГИ СПОМНУВАТЕ...АЛИ ГОСПОД Е ГОЛЕМ И ВО НЕГОВИ РАЦЕ Е СВЕ АМА ТОЈ НЕ СЕ ВИКА НИКОЛА ТУКУ..СИ ИМА ДРУГО ИМЕ ТОА ДА МУ СЕ РАЗЈАСНИ НА ГРУЕВСКИ ПРВО, ПРОБЛЕМОТ Е ШТО ВИЕ СТЕ ЗА ЖАЛЕЊЕ НЕ НИЕ ОБИЧНИТЕ ЛУЃЕ..МОЖЕ ВО ВАС Е СИЛАТА АМА НЕМА ДА ДОЗВОЛАМ НИКОЈ ПО НИЕДНА ЦЕНА ДА МИ ГО ОДЗЕНМЕ ЗДРАВИОТ РАЗУМ КАКО ШТО НА ПРИМЕР ЕВЕ ТЕБЕ ТИ ГО ЗЕЛЕ. ТИ СИ 100% ОШТЕТЕНА. ОВА СФАТИ ГО И ПРИФАТИ ГО КАКО ДОБРО НАМЕРНО АКО ИМАМ ГРУБ ВОКАБУЛАР,НАМЕРНО ГО ИМАМ ЗА ДА СЕ ЗАМИСЛИШ. ДА ЗНАЕШ НЕМОЖЕ САМО ЕДЕН ДА Е ВО ПРАВО СИТЕ ДРУГИ ДА НЕЧИНАТ...ТОА Е БОЛЕСТ, ТОА Е ЛОШО... ПОГЛЕДНИ ГИ РАБОТИТЕ ОД РУГ АГОЛ...БИДИ МАЈКА МУ 1 ДЕН НА ТОА ДЕТЕ ПА ДА ВИДИШ КОЛКУ КЕ ГО САКАШ ГРУЈО И ГОЦА И ВМРО И СВЕ ДРУГО..... ВЕ МОЛАМ ИЗВИНЕТЕ СИТЕ ЗА РЕЧНИКОТ АМА ВЕРУВАЈТЕ ПРЕКУ ГЛАВА МИ Е ЗАТОА ШТО ДЕЛАМ СЛИЧНА СУДБИНА КАКО СЕМЕЈСТВОТО НА МАРТИН....И ЗНАМ ДЕКА КАЈ ШТО ИМА СИЛА НЕМА ПРАВДА. САМО АПЕЛИРАМ СТОП ЗА ОМРАЗАТА.....ТОА Е МИСИЈАТА.....ДА ЗНАЕТЕ СИТЕ. А ЗОШТО НАБРЗО КЕ ДОЗНАЕМЕ....ОМРАЗА Е МИСИЈАТА..... ОВА НЕ Е ПИШАНО СО ОМРАЗА НЕГО СО РЕВОЛТ...РАЗБУДИ СЕ И ТИ И СИТЕ КО ТЕБЕ....МЛАДИ СТЕ УШТЕ СЕГА ДА ВЕ ТРУЈАТ СО ВАКВИ РАБОТИ..... НЕ МИ Е НАМЕРАТА ДА ТЕ НАВРЕДАМ НЕГО ДА СФАТИШ, КОЈ МЕ СФАТИ ШТО САКАМ ДА КАЖАМ МУ БЛАГОДАРАМ КОЈ НЕ НЕКА ПРОЧИТА УШЕ ЕДНАШ.
Колку ми е мило за Хрватска, еднаш ја имам посетено ама одамна, беше тоа нешто феноменално, големо и модерно во однос на Македонија тогаш, мислам дека го заслужија ова... Ајде да се израдуваме и ние во најскоро време :up: (ама којзнае) Слушнав и дека кога прв пат известиле за смртта, презентерката откако ПРВО соопштила дека има криминално досие мртва ладна на крај си кажала "Мене само ме интересира кој ќе одговара за немирите предизвикани од немилиот настан" Да не смее да се излезе на улица и да се протестира за ова грозоморно дело сакаат да порачаат Па и тие кои ќе излезат со страв на секој чекор ги прати полиција која како да сака да им каже дека ќе ги казни оние кои ја бараат правдата, одговорноста и превземање некакви мерки за да се запре ова
зашто таткото на починатиот Мартин апелираше преку Сител да се прекинат протестите? се запрепастив, нели е добро да се расветли случајот до крај, кога ќе дознаеме зашто го тепал. инаку протестите се против насилство на специјалните единици врз населението а случајот за Мартин е капка која ја прели чашата, никој не го злоупотребува како што се изјазни неговиот татко, туку е само крај на трпението на македонскиот народ. чудно...
Изгледа пак на врата му чукнале ВМРО-вците како што пред некој ден изјави мајката дека ги посетиле за да молчат за случајов Срамота или го поткупиле или го заплашиле човекот што ми е многу чудно затоа што се работи за убиство на негов син Како миоже да бара младите да не протестираат Па не протестираат за него туку за односот на надлежните, за грозоморното убиство, за правото на еден испровоциран граѓанин кој заради политичките протекции си замислил дека е толку моќен сам да изврши смртна казна
Не викај, што си се распишала со големи букви не сме слепи читаме и од мали...Дојде да просветлиш некого или??? Кого ти нарекуваш оштетен па оддалеку се гледа кој е тука со проблеми...Не ти палат овие проповедања затоа смири се малку... Погледнете еден сељааааак...инаку градоначалник на Охрид http://www.youtube.com/watch?v=VcAzxdQp ... r_embedded
^ http://www.youtube.com/watch?v=QMcWE1Uk ... r_embedded Називот ’сељак’ сакаше на овој да му го доделиш? Му соодветствува тотално. Мизерија. Односно не, сите што сме против власта сме политички неписмени. Инаку Петрески е лош во изразувањето, но е во право за стварите во надлежност на централната власт. Речиси сите делегирани надлежности врз локалната самоуправа на општина Охрид, истиот ги оствари, нека ти кажат охриѓани, не е важно дали се симпатизери на позиција или опозиција.
Девојче па дали ти воопшто имаш поима што зборуваш?????????Ставревски не само што не е сељак туку е напротив светски човек.Ај друдпат ако немаш попаметно нешто да кажеш, т емолам ќути си, зошто си ептен смешна.
Толкава ви е културата на сите. Како и да е, ’светски човек’ потчукнува по канти, овие обичните не ги бива. Едит: решив уште посмешна да сум па еве ти го цело видео преточено во зборови, очигледно една слика не значи 1000 зборови за некого : Извадок од економските вести на Алфа ТВ на 9.6.2011 год. Актуелниот Министер за финансии навредува новинарка нарекувајќи ја „економски неписмена". Зоран Ставревски: Средствата од ММФ се користат согласно, договорот со ММФ за сите буџетски потреби, а пред сè за подобрување на ликвидноста на стопанството. Основно неразбирање е прашањето како што го поставувате бидејќи, парите можат да се користат само за она што, за што е одобрен буџетот од страна на собранието. новинарка: Значи не се потрошени... Зоран Ставревски: Значи, не разбирате ако повторно прашате исто, значи не го разбирате буџетскиот процес. Ве советувам да си го прочитате законот за буџет. новинарка: Значи, треба да кажете можеби со чии... пари... Зоран Ставревски: Госпоѓо вие сте економски неписмена! Не можам да ви одговарам. Тотално сте економски неписмена!