Не е Јуле. Има секоја фирма 5 години да не плаќа придонеси ако вработи самохран родител. Ти колку време бараш работа како самохрана?
И во времето на сдсм имало такви и секогаш ќе има. Немојте да мислите дека од сега е ова. Татко ми работи во јавно претпријатие 20 години и тој кажуваше. Кога бил директор од сдсм, некои вработени не доаѓале на работа воопшто. После кога вмро стави нивен директор, кој ставил некои си шевчиња да се изживуват врз постарите вработени, па ги ставаа на пониски работни места, а на нивно место неписмењаци ставија.
Ми смета Џоли оти прв оглас кој ќе го пуштите е биде преку секретаријат за рамковен, и ке и вработите оние од Алијансата а сега проповедаш...А истото ке го направите. Ама иам многу јака меморија и ќе ти постирам оглас за рамковен. Веројатно ке г оправдаш тогаш, м?
И да ги избркаат ке си најдат работа во приватен сектор , само што таму маста ке им ја вадат а во администрацијата лакираја нокти , и фатија хемороиди од седење по 8 сати
Ќе имaш дoстa рaбoтa @Cka не велиме не, и нa сите им е јaснo кoј кaкo ќе биде пoстaвен, кoј избркaн и сличнo. Сaмo пoгoди штo, гaјле немa дa им е штo ќе пишуaвaш ти, кaкo штo тебе не ти беше гaјле зa непрaвилнoстите и криминaлите кoгa ти беше сигурен гaзoт. Зaтoa џaбе везеш, тoa и ќе ти oстaне. Дa пoвтoрaм -нa сите се им е јaснo, сaмo не им е гaјле веќе.
Бриџит, не бери гајле за мојот газ, уште ми е стегнат ко на времето. Туку ти ќе се вратиш ли сега оти сите во странство избегале од вмро, ама сега ќе си дошле оти сдс се на власт?
Cka не е крај на свет , не се нервирај толку , и да те избркаат од на работа си имаш правосуден положено , магистрирано , можеш како адвокат да работиш , имаш многу можности , зошто со сите се расправаш дека ке бркале ? Патем тие што седеле дома а примале плата, ке ги вракале парите назад , нив не можат да ги итбркаат бидејки не ни одеа на работа .
Не се нервирам, јас да иам време секој ден ќе хејтам, ама денеска дома плус дете мирно, и си хејтам. Па ќе ме нема некое време А нека се плашат други Јас ИЧ. Едит, може сум ситна, ама убава риба сум. Пуф.
Освен метла на се од А до Ш, ништо друго не се очекува. Ни поквалитетен кадар, ни бутур. Буџетот ќе биде и даље у минус. Дел од шарените ќе бидат во ќар, макар со по едно место во администрација, додека останатите во седум со мотика по лебот. Ништо ново на повидок..
ako cekas na takvi krupni ribi kako dzaferi da te namestat na rabota uste mnogu ke pocekas.dodeka tie od planina gi simnat vo civilizacija i gi namestat vo administracija vreme ke pomine.
Па логично е да се направи смена на прва линија. секој сака да соработува со истомисленици и лојални. Нема да бидат бркани од работа, само распределени на други работни места. Секоја власт го прави истото. Како инаку се објаснува фактот дека само вмровци се на раководни позиции?! Кој би сакал да соработува со луѓе кои зад грб гроб му копаат и работат и рапортираат на други?! Празен муабет.
Јас сум за сите овде да ве вработат и тоа за плати од 500е мин Вака жените на Грујо и Зајко не ги бранат толку колку што некои членови партиите . Па срамота е сите газолижачи да се напикаат а вие не Цка озбилно ова? Ама каде оти остај закони кај нас постојат ама кој ги ферма 2% да ми кажеш.