Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.990
    Епа кукла, вмро остави стара комуњара какораковдители на сектори и одделенија, им даде книшки. ВМРО сега треба да види како се прави од чистачка до министер.

На Ana Marija 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    При толку проблеми, како празен буџет и разно-разни криминали, вие баш за работни места дискутирате? Не може никој со решение да биде избркан од работа, туку ќе биде ставен на друго работно место. Очекувано е да има "казни" па вработените да добијат пониски функции и помали плати.

На Rama, makedonkamak и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Мене не ми смета што албанците си наредиле да си играат со нас ко марионети... Кој како си наредил нека си прави.
    Кога сме неспособни ко народ никој не ни е крив.

Мене ми смета грујо, мијалков и сите нивни поддржувачи.

На malerozna, makedonkamak, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    А може таа чистачка била деградирана затоа што не била истомисленик?!

Демек овие од вмро се искусни и професионални кадри вработуваа, па сега ќе се види што не треба да се прави. Дај биди малку реална. Па има ликови без ден стаж министри станаа, директори по институции, ама дека од вмро е, се оправдува.

На deliza, SexiLy, Rama и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Зошто треба будење Аква, ама не онакво какво што сите замислувавме пред картите
    да се отворат на маса. :)

6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Нa времетo (се фрaпирaв сегa кoгa прoверив кoлку е стaрa oвaa вест :) ) нa нaслoвнa вo Вест - Миле Мaнoлев јa врaбoти ќеркa му нa aерoдрoм.
    Шoк шoк шoк
    Е каде дa јa врaбoти? Вo мaaлски дуќaн?
    И јaс дa сум мoќнa ќе си ги спaстрaм свoите нa пoзиции. А и кoј не би гo нaпрaвил тoa.
    http://star.vest.com.mk/default.asp?id=20954&idg=2&idb=461&rubrika=Makedonija

На Rama, zhap4e, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Не бе - сите се ептен доблесни и вакво нешто они да направат?! Не дај боже :)

На zhap4e, MilaP, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Не му е прв пат на Владо Јовановски, порано го избркале од театар во мандатот на сдсм, него јака логичарка си ти и многу морална слободарка. За тебе e правилно некој утре да се чуди како ќе плаќа сметки исфрлен од работа зошто рекол нешто што не ти се допаѓа, ама скубење за коса пратеник кој на грб на осиромашен, опљачкан народ напраи бонбона бизниси за да се ку*чи по јахти и се облака поскапо од Анџелина Џоли е злостор против човештвото. Мене не ме интересира дали ќе бркаат наркоси како шанацот и остали вмровци гзолижачи, не ми мења ништо у животот, него ме интересира украдените пари од такви како Рада и Грујо кој ќе ги врати?

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Скрaјa дa е.
    Рaдa не крaде, не крaделa и немa дa краде.

На YoungandBeautiful, joy1, Nalayan и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    И мене тој дел ми е особено интересен @sanjaeva . Просто е како грав: доколку родителот е нотар/архитект/адвокат/стоматолог и има канцеларија/ординација, очекувано е да го форсира своето дете да заврши соодветен факултет. Не по секоја цена, но таа сигурност и јас како родител би ја избрала пред она лутање по светот на возрасните и пазарот на трудот. Јас лично не го гледам она "секој со своја среќа и желба" како идеална опција, особено не во државава.

Зошто е чудно доколку тоа се случува под капата на државата? Кога некој ќе каже "јас преку врски не, ќе го оставам детето само да се пронајде во професијата" - јас гарантирам дека лаже. Особено ако земеме во обзир дека администрација и канцелариска работа не е НАСА и нема нуклеарна физика, речиси секој може да го работи тоа после неколку месеци пракса.

Е работите се измешани бидејќи сето тоа се искористува до крајност.

Моментот кога некој те убедува дека "се покажал". |(

На Rama, sanjaeva, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Јасно ми е мене Нигредо. Ама постои заслепеност од партиски бои, помешани со лични интереси. :)
    @sanjaeva Рада откако е влезена во сдсм, не е сменета од функција. Рада за претседател :rofl:

Последна измена: 9 мај 2017
    На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ова само за човек кој не се разбира од политика и особено македонска политика може да му е ко прифатлива можност и надеж.:) Нема да биде така.

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Дечко, јас за никој обичен човек не реков дека би се ситела оти ќе биде избркан од работа ради смена на партија и ќе се чуди како ќе плаќа сметки.
    Владо не пишал нешо рандом што мене не ми се допаѓа, на војна повика и експлозиви прашуваше каде се купуваат, јавно на фејсбук, алооо!
    Епа мене ме засега тоа што уметници повикуваат на војна, се пцујат со неистомисленици ко кочијаши на социјални мрежи и водат толпа што можеше да утепа некого и уште на бесења повикуваат. Затоа што ми ја вреѓаат перцепцијата и за уметност, и за патриотизам и за сѐ, ама ти тоа не го разбираш.
    Ај, со тврдокорни не дискутирам :hai: Сеа ја приметувам и коинциденцијата со никот, баш ептен "хардкор" си :D

На Elen4e_sonce, deliza, BoaVista и 6 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    На Дурловски му го дадоа орденот :D
    Ко најголем уличар се понашаше цело време и на крај Иванов му даде орден (facepalm)

Не ни прочитав зошто... Може дека 70 дена беснееше по улици за да се зачува Маќедонија, додека неговите 3 деца му учат по американски школи, за кои плаќа 5600 евра по дете.

Па и јас толку да имав во џеб, ќе седев и ќе спиев по улици за ѕемнава да се зачува.

Да живеје Макатадонија 8)

На Elen4e_sonce, Rama, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    ^ Колку и да ми оди на живци тој, Владо, ама... јас од кога знам СДС-мовци повикуваа на војна, на социјална револуција, народ како ќе се растече по улици. Од... далечната 2008ма кога бев новинар. Истото го прават и ден денес. Не го намалува ефектот и вината на Владо, ама па нон-стоп да се правиме на мутави па веќе, па веќе... и нема везе ова со тебе Специ, има везе со многу поумни од сите нас на форумов кои истотоо го зборат, а знаат подобро. Али, нели... за фотеља,тендерче,туј-онуј..мора да се прави лиз,лиз.

На realGirl, jacqueline.s, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Ова е појако и од самата количка за цртање линии на кочанскиот стадион, донација од Уефа со вредност од 23 евра со која се сликаа :D

Веројатно не е изолиран случај, вртат наоколу возила, опрема, подвижни ствари колку да се сликаат со нив, да се појача доживљај, барем нешто градат и тоа...во меѓувреме умреа неколку пациенти поради неисправни возила за брза помош...

На LollySky и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не е можно ова, за 24 часа се копа ново дно, треба да се штипне човек самиот себе да види да не е во кошмар некаков :x
    Државата губи на легитимитет со секој изминат ден со ликови како фикусот...орден на лик кој предводел толпа пред собрание.

И нешто слушнав дека 8 (ОСУМ) души имало приведени за настаните а таму имаше стотици внатре :x

На Someonespecial, anaja1 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  18. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не сите ама поголем дел ќе мора. Тој Владо може да зема пари за глумата само ако го даде чмарот под кирија. Тотален антиталент, бот неписмен, антихаризматичен, не може уверливо да одглуми ни леш да легне на земја, нула на две нозе.
    Нека си најде соодветна професија и чесно нека заработува. Преку пастирот од секакви дебили кои треба да ги плаќаме преку даноци.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Пази...За заслуги на Македонија бил орденот.

http://sdk.mk/index.php/kultura/ivanov-mu-dade-orden-za-zaslugi-na-durlovski/

Дурловски дното го допре.
    Никој не го знаеше дека постои ликов и одеднаш почна ко најголем уличар да се понаша, па го запознаа сите какво ѓубре е...Нормално и орден заслужи типот.

Уметник?

Дурловски, Владо Јовановски, Тони Михајловски и Жугиќ се обични ЃУБРИЊА.
    Се срамам за секој филм и претстава што сум ја изгледала со нив.

На Rose96, galapce, Tanjamm и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Немој вака, одма ќе те таргетираат како тврдокорна. Не смее да се пишува против сдсм на форумов. Се смета за богохулење. (wtf)

На YoungandBeautiful, realGirl, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.