Кои тоа вие? Исто вчера завчера некој почна да пишува во второ множина, нешто се дешава што не сум обавестен, Козлодуј протекол некој реактор?! Па види, за овие 11 години количината на криминал, корупција, неписменост, затапување и општо зло од страна на мвро беше толку изразена што новата власт ќе треба сериозно да запне, да се искине од правење срања за да може да се каже дека се исти. А ако ти имаш некои способности за гледање на иднината, дај некој совет Ене таму во Парагвај го запалиле парламентот пошто преЦедникот сакал да менува устав и да оди на втор мандат https://www.thetimes.co.uk/article/parliament-set-ablaze-in-fury-at-paraguay-coup-c2j6xfkrr
http://www.novamakedonija.com.mk/Ne...нците&id=3b1c11ee-78fa-4052-89ab-729d49142b19 Светли вести за иднината.
Инаквите де неистомисленици со мене, пример. Мој совет? Гравчињата велат... да се запне (новата власт) од завчера . За СЈО исто,можда и порано. Уште повеќе се очекува од нив Ти што велиш? Ќе биде?
Инфомакс ???? Остана некој што уште им верува на Република од Никола Србов , Курир од Латас Ивона, и овај Инфомакс???? Овој Никола Србов порано сајтот му беше Комуницирај.мк , и го пријавија у полиција , бидејји се преставувал дека работи во МНР и им барал по 700-1000 евра за да ги вработи некои лица . И после тие лица виделе дека ги излађал , го пријавија во полиција , ама после тоа беше пуштен и го промена името на сајтот и застана во одбрана на мафијата . Боље верувам во чаршиски муабети него на овие квази новинари .
Тоа е твое мислење. И јас не им верувам на опозициските медиуми па што не значи дека не се точни. Е сега во секоја лага има и вистина и обратно во секоја вистина има и лага.Наше е да утврдиме а текот на времето ќе покаже што е точно...
Адоки, од кај знаеш ти кој колку ќе владее? Тоа се се хипотези. Дојдоа на власт сега, па да видиме, времето ќе покаже. Ако не се покажат они, има лек и за тоа. Ништо не е вечно. Освен Македонија ..или Македонија и вемеро?! Така ли беше? Ма да очигледно е од кај произлегува вашиот скептицизам и паника. И јас сум скептична до некаде. Ама им се даде шанса, оставете да видиме. Кога го преживеавме вбро Сигурна сум можеме да го поминеме и сдс. Просто не ојачаа.
Кој е правник и кој разбира да напише нешто за Градоначалнициве и за застојот кој би дошол после 15 мај? Вчера кажуваа дека школи, граднинки...се ќе запрело со работа ако не се реши нешто (а што, не разбрав..)
Дали конечно ќе заигра ножот на ВМРО во лажното дпмне? Изгледа некој си ги отвори очите Кој ќе биде првата жртва?
До 15ти мај е функцијата на градоначалниците. До сега требаше да има локални избори ама пошто нема влада, нема избори. Секој градоначалник ќе избере свој заменик, ко веде градоначалник, што ќе се потпишува на сите документи и ќе ги води сите работи во општината. Нормално ќе си работат сите школи, градинки и се што спаѓа под општина. П. С. Заев веќе во Струмица си стави заменик градоначалник. Истото ќе го направат сите.
Заев си сстави затоа што е Пратеник а другиве градоначалници не се пратеници така да можат сами да бидат до избор на нов.
Заев наскоро е премиер да не забораваме, а не пратеник. Функцијата на сите градоначалници им е до 15ти мај и немаат веќе надлежност. Мора да стават сите заменици... Нормално секој ќе си стави од својата партија некој доверлив. Па тој заменикот ќе ја води општината до избори.
Многу тешко, дури и при најдобро сценарио. Ќе видиме како и да е, иако шансите се мали. Сепак првиот чекор е направен а тоа е испарување од општествениот живот на пастирот и халкидики друштвото...