Тодор Александров не се борел за автономија на Македонија ? ма немој, да не се бореле страхил гигов и останатата збирштина што му се поклонувала на окупацискиот југословесни режим ? струмичките студенти исто да не не се бореле за македонија ? оф мори мајко. Се бореше еден, Методија Андонов Ченто и затоа го убија, тие што се славеа и сеуште за жал се слават. Кога сме кај албанските партии, тие се губитници, тие треба да се среќни што имаат фунции во државава како малцинство, они наместо фунции повикуваат на војни менувања на химни знамиња, и сите слепи играат по тој танц, ова само кај нас го има. Они не претставуваат колективни етнички права, они застапуваат македонски народ исто како и сите други. Они се македонци, не припаѓаат на друга нација, ако тоа го изјавуваат јавно треба да се казнат за иридентизам.
Значи Ѓорче Петров не се борел за Македонија тогаш? Колку илинденци убил Александров? Колку Македонци убил? Зошто на секој Илинден го спомнуваат кога тој сите ги покосил? Фашисти што се бореле на чело со Хитлер, Мусолини и усташите ти се херои...
усташите и вмро се бореа против окупација, зарем за ова ќе расправаме, тоа е општо познато, тие се жртви од комунистичкиот режим, кога сме кај историјата на вмро, општо е познато дека и во вмро имало разни погледи за слободата на македонија и убиства, но убиствата биле од двете страни, наместо да го помирите македонскиот народ, престанете да го делите македонскиот народ... бесмислено е, во денешно време сите од вмро се едно а не во фракции, би ти препорачал најискрено да прочиташ за влијанието на Тодор Александров за време на илинденското востание, и на прво место незнам ни зошто го спомна него, безвеза надвор од тема. Комунизмот Фашизмот и Демократијата се исто зло кое го манипулира човекот и не му дава мирен и безбеден живот.
Во собрание тепаа убијци, силувачи, луѓе на кои местото им е во затвор, а не во собрание. Не можеш да ми кажеш дека очекуваш некој со нормален памет да прифати дека тоа што се случи во собрание е нормално. Кога сме кај усташите: http://net.hr/danas/svijet/tko-je-makedonski-ustasa-snimljen-u-parlamentu-radikal-koji-obozava-vmro-thompsona-i-ndh-jako-mrzi-albance-i-brani-cirilicu/ Психопати, јбг...
во секој протест има по некој осуден за нешто, еден ќе најдете и ги осудувате сите, и во шарените имаше убијци ама нив не ги кажувате... зошто ? а со линкот што е проблемот ? имаш проблем со македонски патриотизам ? не сваќам македонското знаме со етничка македонија ти смета ? или македонскиот херој Владо Штипјанчето Черноземски ? не ми е јасно.
Гордана Силјановска е мелем за уши. Ги коси и едните и другите и третите и сите. Зашто неа не можеме да ја гласаме??? Во најава предавање на мандатот во 12:00. Ајде да го видиме и тоа чудо.
барем она ги шамара сите со факти... и дека џафери не е легитимен и дека нема правен основ за албанскиот да биде официален јазик. Гордана Силјановска: Тиранската платформа е неуставна и води кон федерализација на државата
Ајде, нека бидне и одма после во 12:01 да пишам, не ми се верува кој се' ни стана премиер. Баш читам анализи на умниве партиски-сончоглед луѓе виз-а-ви гостувањено на Љубчо на Телма и како, „војводата Љубчо“ не бил лидер по заслуга,оти еве,сега се гледало по тоа на колку малку гласачи се свело неговото лидерство, а како овој (ЗЗ) уствари бил лидериште кое сос својот интегритет и бла бла бла... дотуркал до кај што дотуркал. Со толку многу поддржувачи и премиер на државиштево. Екскјуз ми? Како бе не си извадив бг пасош на времето, како?!
Интересно ќе биде кога се појават сончогледите на форумот... Од утре нова песна, после ВМРО нема да им чини, и се така во круг.
никој нема проблем ако сдсм е власт, ништо мене лично нема да ми значи, само да се договориле со иванов дека нема да ја продадат државава, нека си бркаат криминал и нека си тераат економски програми, ама да не мислат дека нема пак да им влезе народ во собрание.
Ѓорѓе да даде мандат??? Ај да видиме.. И да го даде,со месеци ќе се влече изборот на министри. Ќе се гласа и реплицира со денови. Освен ако не се подигне свеста кај опозицијата,да ја спушти рачната кочница...
Па, да не влезеше народ во собрание Иванов никогаш немаше да го даде мандатот... Ама така сами се сјебаа и останаа сите ко посрани, пошо заборавија дека не е 16 век, а бога ми не е ни 20 и никој нормален нема да толерира крвничко насилство. Спојлер Нема физичко заплашување веќе, времето кога беселе луѓе за заплашување и 3 дена на сред село ги оставале, ги оставале голи со мед намачкани оси да ги јадат на сред шума, ги терале сами гробовите да си ги копаат, ги оставале на сред операција на слепо црево да искрварат... Не е ова ВМРО на Александров, не се лажете така...
нема да има насилства ако се почитува устав, и 2004 ги продадоа струга и кичево па имаше насилства, насилствата се ствараат од ненормални луѓе што го нервираат народот. њутнов закон...
дај боже да дал гаранции дека нема да ја продаде државава, само тоа ми е битно, иако не му верувам на заев, барем на црно на бело да се има, за во иднина да се избрише секое предаство.
Чудо. ЧУДО!! Го видовме. Мандатот навистина постои!!! Сеа ќе биде смешно ако овие не успеат да состават влада. А не се мали шансите за тоа. Не се мирисаат меѓусебе баш мандатарите. Непредвидливо, сешто е можно.