ако навистина потпишал дека нема да ја продаде државава, може и да се очекува не логично шовинистичко однесување од албанските партии, така е кога поране не си ги договоривме црвените линии ние македонците.
реално ако навистина потпишал гаранции од текст од иванов, со што ако ги прекрши гаранциите ќе сноси кривична одговорност, можам да кажам фала богу нешто логично од заев да се случи, и браво за претседателот што ги штити националните и државни интереси.
Имаше еден момент во политикава кога вмровциве тука и на фацебук викаа петардите на Заев нема да донесат влада... Ај да не ги срамам и тагнувам сами си знаат. Честитки за мандатот кој го бранеа цели 70 дена и на крај пак ко дадоа. Сега побрзо формирање на влада и спремање на собите во Идризово за Грујо и компанија.
Сакав да речам "Plaudite amici, comedia finita est" ама оваа комедија како "Малечката невеста" ќе стане, не ми се верува тука да заврши. Туку, ми текна за Август, како на посмртна постела изјавил "Го затекнав Рим како град од тули, го оставам како град од мермер". Така сакам од Груевски една предзатворска: "Го затекнав Скопје како град од бетон, го оставам како град од гипс картон".
Ајде аирлија. Денес убави вести прво мандатов на Заев,второ повторно на Сеад Кочан ќе му се одреди притвор макар бил и домашен (пошто нели срце слабо па за момент може да го стрефи) па да си одговара за сите дела. И сите по ред, нека не се брзаат само. Правдата ќе ги стигне! Жалам за сите попуштени вени на тврдокорните, може сега ќе им дојде паметчето..
и јас се радувам оти ќе имало живот сега за граџаните и ќе нема радиодифузна такса, ама највеќе сум среќен за канализацијата у арачиново, радувајте се народе XD XD XD Се потсетувам себеси да ја извадам оваа порака и да им ја плеснам во лице на тие што гласале за живот а добиле катастрофа, порака до мене за 2 години.
највеќе ме смее тоа што либерали и социал демократи паднаа на популизам од заев хахахахаха од двојазичности до 30 000 плата, кој нормален мислел дека тоа е вистина XD хахахахаж Највеќе што ме радува е тоа што албанците го прекришија победник со победник, следните избори јок победникот на албанците во влада, во 10 пати подобри позиции ќе бидеме.
Мене па ме чуди кој нормален мислеше декљ бомбите се монтирљни,дека имаме надобро здрацство,образование и сл?
јас не викам дека се монтирани... јас не сум член на партија, ама за разлика од вас, јас не гледам ништо лошо во бомбите, дури и изненаден сум на нивната демократичност реално.
Демократичност? Во наместени и скриени убиства, украдени милиони од твоите пари? Дечко со некоја чудна идеологија и извртени морални вредности живееш.
Со среќа нека ни е, на сите граѓани. Сега да се обидеме да ја подобриме ситуацијава. Подобро општество за сите и подобар животен стандард.